BEAUTYMAKE UPSpring Loading - Οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ για την Άνοιξη 2019

Spring Loading – Οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ για την Άνοιξη 2019

Οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ για την Άνοιξη 2019, υποδηλούν έντονες εναλλαγές από δυναμικούς χρωματισμούς και glam λάμψεις.

Από την Κούλα Θεμιστοκλέους
Μακιγιάζ: Χλόη Βότση με προϊόντα BABOR AGE ID

 

Color Blocking
Αναπάντεχοι συνδυασμοί με έντονες αποχρώσεις από συγγενικές χρωματικές παλέτες, τονίζουν μάτια και χείλη ταυτόχρονα. Ένα look που θέλει ιδιαίτερη προσοχή παρόλο που για να πετύχει χρειάζεται δόσεις υπερβολής αλλιώς το αποτέλεσμα θα χάσει τον statement χαρακτήρα του.

 

The graphic  lines
Το eyeliner πρωταγωνιστεί σε διάφορες αποχρώσεις, εκτός από την κλασική μαύρη, sε neon χρώματα όπως κίτρινο, πορτοκαλί, σε μεταλλικά όπως ασημί και χρυσό αλλά και σε πιο συνηθισμένα όπως μπλε, καφέ και πράσινο. Φέτος πειραματιζόμαστε με το eyeliner και το εφαρμόζουμε σε όλο το κινητό βλέφαρο, αλλάζοντας ριζικά το σχήμα των ματιών μας.  Στόχος σου δεν είναι το cat eye look αλλά ένα μοντέρνο μακιγιάζ που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις.

 

A no-makeup look
Το φυσικό look με glossy δέρμα (με γυαλάδες) δηλαδή) αναδεικνύεται σε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της άνοιξης και θα το πετύχεις με ελάχιστο μακιγιάζ σε ουδέτερες και nude αποχρώσεις. Η επιδερμίδα μένει απλή και περιποιημένη με δροσερές νεανικές λάμψεις να δίνουν ένα φρέσκο τόνο στο
αποτέλεσμα. Τα χείλη  μένουν φυσικά και τα  μάτια τονίζονται πολύ  ελαφριά μαζί με τα ζυγωματικά.

 

 

Short Q&A – Χλόη Βότση

Με αφορμή τις νέες τάσεις στο μακιγιάζ που εγκαινιάζουν και επίσημα τη σεζόν άνοιξη 2019 το omicron «ταξίδεψε» μέχρι τη Λεμεσό, όπου συνάντησε τη μακιγιέζ Χλόη Βότση, η οποία δημιούργησε τα τρία επικρατέστερα looks της σεζόν. Μία σεζόν που θα έχει από όλα, αλλά το πιο βασικό θα έχει χρώμα.

Τι είναι αυτό που σε έσπρωξε να ασχοληθείς με το χώρο της κοσμετολογίας και της αισθητικής;
Ο χώρος της ομορφιάς για μένα ήταν πάντα κάτι το πολύ οικείο, ουσιαστικά μια προέκταση της οικογενειακής καθημερινότητας, αφού η μητέρα μου είναι αισθητικός και ο πατέρας μου χημικός που ασχολείται με την κοσμετολογία. Από πολύ μικρή ηλικία, λόγω της οικογενειακής επιχείρησης είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς επαγγελματίες του χώρου και να εξοικειωθώ με αυτό το περιβάλλον. Για όλους τους παραπάνω λόγους η ενασχόλησή μου με την αισθητική και το μακιγιάζ ήταν μια φυσική εξέλιξη.

Τι αγαπάς περισσότερο σε αυτό που κάνεις;
Αυτό που με εξιτάρει είναι ότι μπορώ άμεσα να δω ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα της δημιουργίας μου, καθώς και την ικανοποίηση/αυτοπεποίθηση των πελατισσών μου. Αυτό είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή του επαγγέλματος.

Με ποιες τρεις λέξεις θα περιέγραφες τον εαυτό σου;
Αυθόρμητη, δημιουργική, φιλόδοξη.

Πώς φαντάζει στα μάτια σου η ιδανική γυναίκα; Πώς την προσδιορίζεις;
Σε μία κοινωνία με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους θεωρώ σχεδόν επικίνδυνο να καλλιεργούνται πρότυπα ιδανικών ανθρώπων. Όσον αφορά στη σύγχρονη γυναίκα αισθάνομαι ότι όλος αυτός ο αγώνας να ακολουθήσει τις γυναίκες «εξώφυλλο» δημιουργεί ιδιαίτερο στρες αφού θέτει τον πήχη σε standards που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Θαυμάζω τις γυναίκες που προσπαθούν να πετύχουν σε όλους τους ρόλους που τους ανατίθενται και παράλληλα βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους.

Υπάρχει κάποιος make up artist στο εξωτερικό που ακολουθείς στο instagram γιατί θαυμάζεις τη δουλειά του;
Νομίζω πως όλοι οι make up artist έχουμε σαν είδωλο την Pat McGrath. Είναι από τις πιο καταξιωμένες μακιγιέζ στον κόσμο. αφού δημιουργεί looks που γίνονται παγκόσμιες τάσεις.

Έχεις κάποιες συνεργασίες στο ενεργητικό σου που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;
Είχα την τιμή να συνεργαστώ με γνωστούς φωτογράφους από το εξωτερικό για διεθνή περιοδικά όπως το ELLE, Harper’s Bazaar αλλά και το HAYA στο Ντουμπάι. Μία ακόμα δυνατή συνεργασία που έκανα το περασμένο καλοκαίρι ήταν η συμμετοχή μου στην ομάδα που επιμελήθηκε το μακιγιάζ για τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ ‘Ya Nour El Ein’ – Massari feat. Maya Diab & French Montana που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Με ποια τρία προϊόντα θα μπορούσες να δημιουργήσεις ένα μακιγιάζ;
Σίγουρα μία βάση foundation, ρουζ σε μπρονζέ τόνους και μάσκαρα. Αυτά είναι τα πιο βασικά που χρειάζεται μία γυναίκα στην καθημερινότητά της.

Πώς θα περιέγραφες την ιδανική ρουτίνα ομορφιάς μιας γυναίκας; Ιδανικά τι θα πρέπει να κάνει για να διατηρεί την επιδερμίδα της λαμπερή;
Η ιδανική ρουτίνα ομορφιάς μιας γυναίκας έχει να κάνει με τον τύπο του δέρματός της. Θεωρώ πως όταν μία γυναίκα χρησιμοποιεί τα σωστά προϊόντα το δέρμα της θα έχει την αντίστοιχη φρεσκάδα και λάμψη.

Πρέπει να ακολουθούμε τα trends ή να τα προσαρμόζουμε ανάλογα με τον τύπο μας;
Πρέπει να πειραματιζόμαστε και να είμαστε τολμηροί όσον αφορά στις νέες τάσεις πάντα με μέτρο και υιοθετώντας μόνο εκείνα τα στοιχεία που εξελίσσουν το προσωπικό μας στυλ χωρίς να το αλλοιώνουν.

Τι ξεχωρίζεις από τις φετινές τάσεις στο μακιγιάζ για τη σεζόν άνοιξη 2019;
Η αγαπημένη μου τάση γι’ αυτή τη σεζόν είναι σίγουρα το graphic eyeliner που συνδυάζεται με neon χρώματα και όχι μόνο το κλασικό μαύρο. Είναι μια ενδιαφέρουσα τάση που σίγουρα θα κάνει το βραδινό look να ξεχωρίσει.

Εκτός από το μακιγιάζ τι άλλο σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και δημιουργικά;
Λατρεύω να ζωγραφίζω στον ελεύθερό μου χρόνο, αφού η ζωγραφική λειτουργεί ως μία αγχολυτική διαδικασία από το στρες της καθημερινότητας.

Ένα motto που σε εκφράζει;
“Confidence breeds beauty”

 

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κυπριανού

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS