BEAUTYMAKE UPΤο τέλειο μακιγιάζ για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το τέλειο μακιγιάζ για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ακολουθήστε τις συμβουλές του make up artist Βαλεντίνο Νικολάου, μάθετε τις κυρίαρχες τάσεις στο μακιγιάζ χειλιών και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

της Λένας Τσουκαλά

Αν και συνηθίζετε να φοράτε ολοκόκκινα κραγιόν μια τέτοια μέρα, οι φετινές τάσεις επιβάλλουν να αλλάξετε συνήθειες. Έτσι, εάν θέλετε να είστε μέσα στο πνεύμα της μόδας θα ακολουθήσετε μια από τις κυρίαρχες τάσεις στο μακιγιάζ που λέει ναι στα έντονα σκούρα χείλη, στην πιο σκούρα απόχρωση του κόκκινου κρασιού. Βέβαια, σ’ αυτή την περίπτωση τα χείλη σας πρέπει να είναι βελούδινα για να αναδεικνύουν σωστά το σκούρο χρώμα. Γι’ αυτό, πριν απλώσετε το κραγιόν σας, φροντίστε να περάσετε στα χείλη σας μια στρώση lip balm, που θα τα ενυδατώσει και θα τα αφήσει απαλά. Στη συνέχεια, περνάτε με το πινελάκι το χρώμα της επιλογής σας. Όταν όμως, βάφετε τα χείλη σας τόσο έντονα, να θυμάστε ότι τα τολμηρά βαμμένα χείλη, προϋποθέτουν διακριτικό μακιγιάζ, σχεδόν ανύπαρκτο. Γι’ αυτό σ’ αυτή την περίπτωση, αφήνετε οπωσδήποτε τα μάτια καθαρά, επιλέγοντας μια ιριδίζουσα σχεδόν άχρωμη σκιά.

ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕΞΙ

• Εφαρμόστε λίγο concealer στη γραμμή του φυσικού περιγράμματος των χειλιών σας και ανακατέψτε το με το δάχτυλο σας, έτσι ώστε να αποχρωματίσετε το φυσικό περίγραμμα που έχουν τα χείλη.
• Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ίδιο με το χρώμα των χειλιών σας και σχεδιάστε το περίγραμμα ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά της φυσικής τους γραμμής, μέχρι ένα χιλιοστό πάνω από την εξωτερική πλευρά της φυσικής γραμμής. Μην υπερβάλλετε όμως, γιατί τελικά θα έχετε ένα «ψεύτικο» αποτέλεσμα.
• Αν το άνω χείλος σας είναι μικρότερο από το κάτω, τότε με το μολύβι σχεδιάστε το περίγραμμα του άνω χείλους, όπως είπαμε και πριν, ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά της φυσικής του γραμμής, μέχρι ένα χιλιοστό πιο πάνω από αυτή και συνέχισε με το κάτω χείλος ακολουθώντας ακριβώς τη φυσική του γραμμή, έτσι ώστε να έχετε μία ισορροπία. Εάν το κάτω χείλος είναι αρκετά μεγαλύτερο τότε σχεδιάστε το περίγραμμα του κάτω χείλους ξεκινώντας από την εσωτερική πλευρά της φυσικής γραμμής, θα το σχεδιάσετε μισό χιλιοστό πιο μέσα.
• Συνεχίστε γεμίζοντας με το μολύβι τα χείλη σας για μία πιο σταθερή βάση. Μετά απλώστε το κραγιόν που έχετε επιλέξει έχοντας σαν οδηγό το μολύβι που είχατε βάλει πριν.
• Τελειώνοντας τοποθετήστε με ένα πινελάκι πολύ λίγο concealer στο κέντρο των χειλιών και σβήστε με μικρές κινήσεις. Εναλλακτικά αντί για concealer βάλτε ένα lip gloss για πιο λαμπερό αποτέλεσμα!

Extra tips for lips
• Αν έχετε λεπτά ή μικρά χείλη αποφεύγετε τα σκούρα χρώματα, γιατί έχουν την τάση να δείχνουν τα χείλη πιο σκληρά και πιο λεπτά. Προτιμήστε πιο φωτεινές αποχρώσεις, διάφανες υφές ή lip gloss.
• Αν έχετε μεγάλα χείλη προτιμήστε πιο φυσικές και ματ αποχρώσεις. Αποφεύγετε το περίγραμμα χειλιών και το lip gloss.
• Αν τα χείλη σας έχουν κλίση προς τα κάτω, τοποθετήστε concealer στις γωνίες των χειλιών, έτσι θα τις αποχρωματίσετε και δεν θα τονίζουν τόσο την καθοδική τάση των χειλιών σας. Καλό είναι να αποφεύγετε και το περίγραμμα!
• Αν δυσκολεύεστε να κάνετε μία τέλεια γραμμή χειλιών, ακουμπήστε τον αγκώνα σας σε ένα σταθερό σημείο και με μικρές και κοφτές κινήσεις σχεδιάστε το περίγραμμα.
SHINE Vs MATTE
Αν και οι φετινές τάσεις της μόδας επιμένουν στη ματ εμφάνιση των χειλιών, οι μεγάλοι οίκοι της κοσμετολογίας προτείνουν πρακτικές λύσεις με κραγιόν τύπου γκλος, τα ink, που με την πρωτοποριακή υγρή και κρεμώδη φόρμουλα τους, δίνουν άλλοτε glossy shine effect ή και ματ, που διαρκεί για ώρες. Τα νέα πρωτοποριακά κραγιόν θα τα ανακαλύψετε σε πάρα πολλές αποχρώσεις από βαθύ κόκκινο του κρασιού, έως έντονο κόκκινο-πορτοκαλί, ροζ, και δροσερά κοραλλί που διαρκούν για ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS