CELEBRITIESSHOWBIZAlberto Botia: Αυτός που θέλουν οι γυναίκες

Alberto Botia: Αυτός που θέλουν οι γυναίκες

Ο Ισπανός αμυντικός του Ολυμπιακού έχει μεγάλη καρδιά. Όχι μόνο για να παραδέχεται με γενναιοψυχία τις ήττες της ομάδας του, αλλά και για να αγαπά με πάθος μια αληθινή σταρ του νότου των Βαλκανίων σαν την Ελένη Φουρέιρα.

Toυ Κώστα Μπουρούση

Υπάρχουν ωραίοι, αρχετυπικά γοητευτικοί, ευειδείς, αθλητικοί, ψηλοί και ευθυτενείς άνδρες. Υπάρχει και ο Alberto Botia. Η φανέλα με το νούμερο 3 του Ολυμπιακού θα μπορούσε να ενσαρκώσει με σάρκα, οστά και καλογυμνασμένους μύες την αγαπημένη λαϊφσταϊλική φράση «αυτός που θέλουν οι γυναίκες». Και με το δίκιο τους. Μπορεί τα νέοκοπα σύμβολα του σεξ να γεννιούνται στις σελίδες των περιοδικών ή με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα να ξεβράζονται στη ζωή μας από τις τηλεοπτικές οθόνες, ωστόσο, το γεγονός ότι ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε σε αλάνες και κατόπιν σε φωταγωγημένα, κατάμεστα γήπεδα απλώς τερματίζει το ούτως ή άλλως έμφυτο σεξ απίλ του. Επιπλέον, η φιλανθρωπική δράση που αναπτύσσει παράλληλα με την επαγγελματική καριέρα του γίνεται ο καλύτερος μάρτυρας της ευαισθησίας του.

Άλλοι γεννιούνται με ταλέντο στη φωνή, άλλοι με γρήγορα πόδια και άλλοι με το σπάνιο χάρισμα να κάνουν τα κεφάλια να γυρνούν απλώς στο πέρασμά τους. Ο Botia ανήκει καταφανώς σε αυτή την τρίτη, «ευλογημένη» για τα ηδονοβλεπτικά ήθη των καιρών μας, κατηγορία. Και μόνο το γεγονός ότι από τα τέλη του 2016 είναι ζευγάρι με την Ελένη Φουρέιρα -μολονότι κανείς τους ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τον δεσμό- προσυπογράφει του λόγου το αληθές. Βεβαίως, πριν ο άσος των ερυθρολεύκων βρει ένα ήρεμο απάγκιο στην αγκαλιά της Ελληνίδας ποπ σταρ γνώρισε και άλλες ομορφιές της χώρας. Όπως ακριβώς, πριν καταλήξει στο μεγάλο λιμάνι, περιπλανήθηκε από ομάδα σε ομάδα καταγράφοντας μία μάλλον μέτρια έως σήμερα αγωνιστική καριέρα. Αλλά, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Ο γόης από τη Murcia

Οι κάτοικοι της περιοχής της Murcia στη νοτιοανατολική Ισπανία, όπου μεγάλωσε ο Alberto Botia καυχιούνται για την ντοπιολαλιά τους, τη γεωργική παραγωγή τους και τις φυσικές ομορφιές. Ο Botia ήρθε στον κόσμο τον Ιανουάριο του 1989, όταν δηλαδή η νυν αγαπημένη του Ελένη Φουρέιρα είχε ήδη συλλαβίσει τις πρώτες της λέξεις και είχε περάσει από το στάδιο του μπουσουλήματος σε εκείνο του περπατήματος, όπως δηλαδή κάθε πιτσιρίκι δύο χρόνων. Μικρή σημασία βέβαια έχει η πενιχρή ηλικιακή διαφορά, αφού ως γνωστόν ο έρως χρόνια δεν κοιτά.

Ο αεικίνητος μπόμπιρας μεγάλωσε σε μία λίγο πολύ τυπική οικογένεια της ισπανικής επαρχίας. Και όπως οι περισσότεροι συνομήλικοι του ονειρευόταν μία ημέρα των ημερών να βρεθεί στις τάξεις της περίφημης La Masia (πρόκειται για τη σχολή-φυτώριο των μελλοντικών αστεριών της Barcelona). Από οχτώ ετών στα γήπεδα, ο ψηλός και εύρωστος Alberto ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από την ακαδημία της τοπικής ομάδας C.D. Beniel και κατόπιν μετακινήθηκε σε εκείνη της Real Murcia. Τελικά, πέρασε και το κατώφλι της La Masia λίγο πριν κλείσει τα 14. Δυο χρόνια αργότερα ο νεαρός ταλαντούχος παίκτης ανήκε πλέον στη δεύτερη ομάδα της Barcelona. Του πήρε τρεις σεζόν κι έναν τελικό Champions League (2009), τον οποίο παρακολούθησε από τον πάγκο, προκειμένου να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα της Barca. Μολονότι ο Botia έκανε τελικά το ντεμπούτο του στον τελευταίο αγώνα της Premiera Division την περίοδο 2008-9 κατάφερε να κλείσει τη σεζόν προσθέτοντας τρεις τίτλους στο βιογραφικό του: Εθνικό πρωτάθλημα, Champions League και Copa del Rey. Τέσσερα χρόνια αργότερα θα σκόραρε εναντίον της «πρώτης του αγάπης» αυτή τη φορά ως παίκτης της Σεβίλλης. Πώς τα φέρνει η ποδοσφαιρική ζωή;

Τελικά, έπειτα από τον δανεισμό του στην Elche, ο πολύφερνος αμυντικός ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2014 ως η νέα μετεγγραφή του Ολυμπιακού. «Είμαι πολύ χαρούμενος, έρχομαι στην ομάδα με στόχο να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Έχω πολλή όρεξη για δουλειά και θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ, για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο σύλλογος», ήταν μία από τις πρώτες ενθουσιώδεις δηλώσεις του. Έναν χρόνο αργότερα θα του αποδίδονταν τιμές ήρωα, όταν θα κατάφερνε να σκοράρει και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στον αγώνα του κόντρα στην Arsenal στους ομίλους του Champions League.

Έξω (από τα γήπεδα) πάμε καλά

Φαίνεται πως χρόνο με τον χρόνο ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αποκτά ολοένα και πιο χειροπιαστούς λόγους για να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των ελληνικών media. Αν το 2014 απασχόλησε λόγω της μετεγγραφής του και το 2015 εξαιτίας των αγωνιστικών επιδόσεών του, από τα τέλη του 2016 μέχρι και σήμερα βρίσκεται στον αφρό της επικαιρότητας χάρη στον ανομολόγητο (ακόμη) δεσμό του με την Ελένη Φουρέιρα. Οι δυο τους φαίνεται πως γνωρίστηκαν την κατάλληλη στιγμή και για τους δύο. Εκείνος διέθετε ήδη πείρα σε σχέσεις με εγχώριες στάρλετ, μια και θρυλείται πως από τη ζωή του πέρασε για βραχύ διάστημα η Νάνσυ Αλεξιάδη, ενώ η Φουρέιρα θεωρείτο ήδη παλαίμαχος των σχέσεων με σταρ των γηπέδων – ποιος μπορεί να ξεχάσει τη θυελλώδη σχέση της με τον Γιώργο Σαμαρά;

Θαμώνας του νυχτερινού κέντρου «Φαντασία», όπου εμφανιζόταν η Ελένη Φουρέρια, ο αμυντικός του Ολυμπιακού σαγηνεύτηκε από την εκκεντρική, σέξι, τεκτονική -ελέω λικνίσματος- σκηνική παρουσία της Ελληνίδας ποπ σταρ. Λέγεται, μάλιστα, πως χρειάστηκε να τη μαρκάρει στενά, προκειμένου εκείνη να πέσει ξέπνοη στην αγκαλιά του, έπειτα από πολιορκία που θα ζήλευε κι η πόλη της Τροίας. Η κοινή παπαράτσι φωτογραφία τους σε εστιατόριο όπου ο Botia γιόρτασε τα γενέθλιά του στα τέλη του Ιανουαρίου ήρθε να επισφραγίσει ένα ειδύλλιο σίγουρα πιο καυτό από τη φάση που περνά η καριέρα αμφοτέρων. Μάλιστα, ο Botia έδωσε το παρών του στο πάρτι γενεθλίων της Φουρέιρα με θέμα «Foureira’s Scary Thirty» -ίσως για να μην μπορεί να υποστηρίξει στο μέλλον ότι εκείνη δεν τον προειδοποίησε για το larger than life στιλιστικό σύμπαν της- όπου αντάλλαξαν κι ένα παθιασμένο φιλί, μακριά από τα μάτια των συνδαιτυμόνων, αλλά όχι των παπαράτσι. Και κάπως έτσι οι φτηνοί μα πάντα ευπώλητοι πηχυαίοι τίτλοι «ο γόης που σκόραρε στη καρδιά της Ελένης» γέμισαν με ενθουσιασμό τις σελίδες των περιοδικών και με πίκρα τα κοριτσόπουλα που καρδιοχτυπούν για τον Ισπανό γόη. Τα νέα, μάλιστα, είναι ακόμη χειρότερα για τις όπου γης fans του 28χρονου αμυντικού, αφού οι φήμες υποστηρίζουν πως ο ίδιος ήδη μοιράζεται την ίδια στέγη με το ποπ είδωλο. Όσο για το αν φταίνε οι νύχτες που περνά στο πλευρό της για τις μέτριες επιδόσεις του στην αγωνιστική δράση; Αυτό κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει με βεβαιότητα. Πάντως, οι σκέψεις από την πλευρά του Ολυμπιακού για την ανανέωση του συμβολαίου του 28χρονου στόπερ προσφέρουν το καλύτερο εχέγγυο για μια φωτογενή (και κάτι παραπάνω) σχέση με κινηματογραφικό happy end και μουσική υπόκρουση το καθόλα ταιριαστό στην περίσταση «Reggaeton» της Φουρέιρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS