CELEBRITIESSHOWBIZΑυτοί είναι οι λόγοι που η Melania Trump δεν θα γίνει ποτέ...

Αυτοί είναι οι λόγοι που η Melania Trump δεν θα γίνει ποτέ Michelle Obama

Είναι επίσημο. Η Μελάνια Τραμπ θα είναι η διάδοχος της Μισέλ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Οι δυο τους είχαν χθες το απόγευμα το πρώτο τους τετ-α-τετ που από πολλούς χαρακτηρίστηκε αμήχανο. obamad

Όμως, θα είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η Μισέλ Ομπάμα, η οποία υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς Πρώτες Κυρίες που γνώρισε ποτέ η Αμερική – κάποιοι της ζητούν ήδη να βάλει υποψηφιότητα για το 2020.

michelleobama

Η Μισέλ έκανε τη διαφορά. Οι πρωτοβουλίες της για την εκπαίδευση των κοριτσιών, την υγιεινή διατροφή και την ανατροφή των παιδιών είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην Αμερική, ενώ οι ομιλίες της αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Αντίθετα, η Μελάνια Τραμπ έχει δώσει λίγες ομιλίες – δύο εκ των οποίων κατηγορήθηκαν για αντιγραφή παλαιότερων ομιλιών της Μισέλ Ομπάμα.

obama1

Σίγουρα η Τραμπ είναι πολύ πιο όμορφη από την Ομπάμα, με τον συμβατικό όρο της ομορφιάς. Ψηλή, αδύνατη, πρώην μοντέλο, με γαλανά μάτια, μακριά μαλλιά κ.λπ.

Είναι η γυναίκα τρόπαιο που συνήθως στέκεται στη σκιά κάποιου πλούσιου άνδρα. Χωρίς να μιλάει, χωρίς να τραβάει την προσοχή με οτιδήποτε άλλο εκτός από την εμφάνισή της.

melania5

Αυτό φάνηκε άλλωστε την ημέρα που ο Τραμπ εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο του αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Η απαστράπτουσα Μελάνια έμεινε πίσω του, στη σκιά του. Εκεί που είναι η θέση της γυναίκας (σύμφωνα με τον σύζυγό της).

Το γεγονός ότι παντρεύτηκε έναν άνδρα ο οποίος έχει μιλήσει απαξιωτικά για τις γυναίκες πολλές φορές στο παρελθόν, σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

melania4

Ομως η Μισέλ Ομπάμα δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Είναι μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Μια γυναίκα που αν και δεν είναι συμβατικά όμορφη, η λάμψη της φώτισε όχι μόνο την Αμερική αλλά και όλο τον κόσμο.

Εγινε πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη τόσο για τις εμφανίσεις της, όσο και για τις εξαιρετικές ομιλίες της και τις πρωτοβουλίες που πήρε για να βελτιώσει τις ζωές των συνανθρώπων της.

Ας δούμε παρακάτω τι έχουν πει οι δύο Πρώτες Κυρίες για δύο σημαντικά θέματα:

Για τις γυναίκες:

Μελάνια Τραμπ: «Θέλουμε μια χώρα που να σέβεται τις γυναίκες και να τους παρέχει ίσες ευκαιρίες. Θα είμαι συνήγορος των γυναικών και των παιδιών».

Μισέλ Ομπάμα: «Στη ζωή μου – και δεν είμαι τόσο γριά – ήταν απολύτως νόμιμο για τους εργοδότες να κάνουν διακρίσεις κατά των γυναικών. Οι γυναίκες δεν είχαν τη νομική δυνατότητα να πάρουν θεμελιώδεις αποφάσεις για το σώμα τους – και πολλές ακόμα δεν μπορούν. Η ενδοοικογενειακή βία θεωρούνταν ως ένα ιδιωτικό θέμα μεταξύ ενός άνδρα και της γυναίκας του, και όχι ως ένα τρομακτικό έγκλημα.

Και σήμερα, είναι τόσο εύκολο να θεωρήσουμε δεδομένη όλη την πρόοδο που έχουμε κάνει σε όλα αυτά τα θέματα.

melaniat

Αλλά το θέμα είναι ότι σήμερα, πολλά από αυτά τα δικαιώματα απειλούνται από πολλές πλευρές, και διατρέχουμε τον κίνδυνο να γυρίσουμε στο παρελθόν αν σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αυτά έστω και ένα λεπτό. Τα ζητήματα αυτά δεν έχουν κατασταλάξει. Αυτές οι ελευθερίες που εμείς θεωρούμε δεδομένες δεν είναι γραμμένες σε πέτρα. Και σίγουρα δεν έπεσαν ως δώρο εξ ουρανού. Αυτά τα δικαιώματα εξασφαλίστηκαν μέσω μιας μακράς, σκληρής μάχης από γυναίκες και άνδρες που έκαναν τη φωνή τους να ακουστεί στα δικαστήρια, τα διοικητικά συμβούλια και τις αίθουσες του Κογκρέσου».

Για την εκπαίδευση:

Μελάνια Τραμπ: «Θέλουμε μια χώρα όπου κάθε παιδί έχει πρόσβαση σε μια καλή εκπαίδευση; Θέλω τα παιδιά μας σε αυτή τη χώρα και σε όλο τον κόσμο ζουν μια όμορφη ζωή και να είναι ασφαλή».

Μισέλ Ομπάμα: «Εξήντα δύο εκατομμύρια κορίτσια σε όλο τον κόσμο δεν πάνε στο σχολείο, και το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι: « Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα». Σκέφτομαι πώς θα ένιωθα στην ηλικία των 10 ή των 11 ή των 12 αν κάποιος μου έλεγε: «Αυτό ήταν. Τα όνειρά σου τελείωσαν! Θα πρέπει να εγκαταλείψεις το σχολείο και να παντρευτείς με κάποιον που έχει τη διπλάσια ηλικία από εσένα και θα κάνεις παιδιά».

melania3

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS