CELEBRITIESSHOWBIZChristian & Nick Candy: Οι Κύπριοι που σχεδίασαν το ακριβότερο διαμέρισμα στον...

Christian & Nick Candy: Οι Κύπριοι που σχεδίασαν το ακριβότερο διαμέρισμα στον κόσμο

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου: Το ρετιρέ στο συγκρότημα κατοικιών One Hyde Park στο Knightsbridge του Λονδίνου έχει πουληθεί στην εξωφρενική τιμή των 170 εκατομμυρίων, καταγράφοντας ρεκόρ ως το ακριβότερο διαμέρισμα στον κόσμο. Αυτό που λίγοι, όμως, γνωρίζουν είναι πως πίσω από το σχεδιασμό του υπερπολυτελούς αυτού project κρύβονται δύο Κύπριοι ομογενείς: Τα αδέλφια Christian και Nick Candy.

Της Νταϊάνας Αζά

 

Όλα ξεκίνησαν το 1995, με 6,000 λίρες που δάνεισε στα αδέρφια η Κύπρια γιαγιά τους. Το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο επιστρατεύτηκε τότε για πρώτη φορά, με τους Christian και Nick να αξιοποιούν τα χρήματα για τη διακόσμηση του μικρού διαμερίσματος που είχαν αγοράσει στο Redcliffe Square του Λονδίνου. Η πράξη τους αποδείχθηκε μια πολύ καλή επένδυση αφού κατάφερε να εκτοξεύσει την τιμή του από τις 122,000 λίρες- που είχε αρχικά αγοραστεί- στις 172,000. Έτσι, τα αδέρφια ανακάλυψαν τον πιο «έξυπνο» τρόπο για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. «Έκτοτε καταλάβαμε ότι το να μετατρέπεις «κουτιά» σε πολυτελή διαμερίσματα είναι μια πολύ συμφέρουσα επιχείρηση. Έτσι φτιάξαμε και την εταιρία μας», λένε οι ίδιοι.

onehydepark (1)

Ακολούθησαν μπαρ, εστιατόρια ιδιωτικές κατοικίες, εσωτερικοί πολυτελείς χώροι πλοίων και αεροσκάφη, με την Candy&Candy να καταφέρνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθιερωθεί μια από τις κορυφαίες στον κόσμο. Γι΄ αυτό και η συνεργασία με τον πρίγκιπα του Κατάρ, Sheik Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani, για τη δημιουργία του One Hyde Park, δεν ήταν παρά απλά το αποκορύφωμα της ήδη ανοδικής τους πορείας, καθώς και η απόδειξη πως όταν υπάρχει πάθος και ταλέντο για αυτό που κάνεις μπορείς να πετύχεις και το αδιανόητο. Αυτό εξάλλου είναι και το μότο τους: «Να είσαι δημιουργικός, παθιασμένος, να δουλεύεις σκληρά και που ξέρεις… μπορεί να φανείς τυχερός».

Candy and Candy

Το γυάλινο εξωτερικό περίβλημα των πολυκατοικιών κέρδισε τα βλέμματα των Λονδρέζων από την πρώτη στιγμή της κατασκευής τους, ενώ τα πανάκριβα υλικά, η τελευταία τεχνολογία και τα πολυτελή έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, καθιστώντας το συγκρότημα το νέο talk of the town. Αυτό όμως που κάνει πραγματικά τη διαφορά είναι οι 24ωρες παροχές και υπηρεσίες που προσφέρονται στους ιδιοκτήτες, οι οποίες ξεπερνούν κάθε προηγούμενο: πριβέ σπα, μια βραβευμένη ομάδα σεφ βρίσκεται συνεχώς σε ετοιμότητα, προσωπικοί γυμναστές, ράφτες, μπουτίκ γνωστών οίκων, κελάρι με τα καλύτερα κρασιά, τράπεζα και πλυντήριο αυτοκινήτων, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να βρίσκουν κάθε πρωί τα αυτοκίνητά τους να λάμπουν. «Με το One Hyde Park δημιουργήσαμε κάτι μοναδικό, τόσο για τα ευρωπαϊκά, όσο και για τα παγκόσμια δεδομένα», εξηγεί ο Nick.

onehydepark (1)

Το πιο «οικονομικό» διαμέρισμα του One Hyde Park κοστίζει γύρω στα 6,5 εκατομμύρια λίρες, ενώ το πιο ακριβό -που έχει πουληθεί πριν από μερικές μέρες- έφτασε τα 170 εκατομμύρια! Όσο, δηλαδή, ένας ουρανοξύστης. Παρόλο που σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όλα αυτά φαντάζουν υπερβολικά, τα αδέλφια δηλώνουν πως υπάρχει ένα αγοραστικό κοινό που είναι πάντα αποδέκτης της οικιστικής πολυτέλειας. Οι jet setters δηλαδή του πλανήτη, με χώρες καταγωγής τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και, φυσικά, τη Μέση Ανατολή. Όπως, εξάλλου, αποκαλύπτει ο Christian «Το γεγονός ότι πουλήθηκε το 60%, όταν οι πολυκατοικίες ήταν ακόμα στα σχέδια, λέει πολλά».

onehydepark (2)  onehydepark (7)

onehydepark (9)

onehydepark (10)

onehydepark (11)

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS