CELEBRITIESSHOWBIZΕίναι η Melania «καρχαρίας» μεγατόνων»;

Είναι η Melania «καρχαρίας» μεγατόνων»;

Τι μας μαθαίνει ένα νέο βιβλίο για την πρώτη  Κυρία της Αμερικής

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η δημοσιογράφος της Washington Post, Mary Jordan, σ’ ένα νέο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, όπου περιγράφεται δαιμονικά έξυπνη, ψυχρή και «καρχαρίας» μεγατόνων, αποδεικνύοντας πως η Melania Trump δεν παύει να είναι αγαπημένο αντικείμενο ασχολίας των ΜΜΕ.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

Το βιβλίο έχει τίτλο «Η Τέχνη της Συμφωνίας της: Η Ανείπωτη Ιστορία της Melania Trump» (Παραφράζοντας τον τίτλο του πρώτου και πιο επιτυχημένου οικονομικού βιβλίου του Donald Trump, «Η τέχνη της συμφωνίας») και στις 286 σελίδες του, η συγγραφέας του περιγράφει τη Melania Trump εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι το διαδικτυακό κίνημα «FreeMelania» την παρουσιάζει: Δηλαδή σαν ένα θύμα που έχει ανάγκη να την «ελευθερώσουν».

Αντίθετα, η βραβευμένη με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Mary Jordan, εμφανίζει τη Melania σαν σατανική σύζυγο, που δεν θέλει να την αποκαλούν πρώτη κυρία και αγαπάει το χρήμα ίσως περισσότερο από τον Donald Trump.

Για τις ανάγκες συγγραφής του βιβλίου, η Jordan πραγματοποίησε περισσότερες από 100 συνεντεύξεις, από συμμαθητές της Melania στη χώρα καταγωγής της, τη Σλοβενία, μέχρι τον πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, Chris Christie και διατυπώνει το συμπέρασμα πως η Melania Trump είναι τόσο αφοσιωμένη στον μύθο της όσο και ο σύζυγός της.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
Το βιβλίο υποστηρίζει πως, όταν τον Ιανουάριο του 2017 ο Trump ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε στο Λευκό Οίκο, η Melania δεν τον ακολούθησε, αλλά συνέχισε να ζει στη Νέα Υόρκη θέτοντας σε λειτουργία ένα «σατανικό» σχέδιο που θα της επέτρεπε να εκμεταλλευτεί τα νέα δεδομένα.

Ενώ, λοιπόν, επισήμως κυκλοφορούσε η πληροφορία πως ο λόγος παραμονής της στη Νέα Υόρκη είχε να κάνει με το σχολείο του 14χρονου σήμερα γιου τους, Barron -διέμεναν μαζί στο ολόχρυσο διαμέρισμα του Trump Tower – όμως, ο πραγματικός λόγος ήταν άλλος: Να διαπραγματευτεί εκ νέου τους όρους του προγαμιαίου συμβολαίου τους που, σύμφωνα με τη συγγραφέα, δεν ήταν αρκετά γενναιόδωρο. Θυμίζουμε ότι η Melania γνωρίστηκε με τον Trump το 1998 στο Μανχάταν και παντρεύτηκαν επτά χρόνια αργότερα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, και χρησιμοποιούσε τη μη εμφάνιση της στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Μην ξεχνάτε ότι ήταν μια περίοδος όπου είχαν δει το φως της δημοσιότητας υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων και περιστατικών απιστίας εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, συνεπώς η «οικογενειακή εικόνα» ήταν ένα απαραίτητο συστατικό για τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου που, σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, φέρεται να πιάστηκε εξ απροόπτου από το στρίμωγμα της συζύγου του.

Όμως, οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του Donald Trump και της προεδρίας είχαν έναν ακόμα λόγο, πέρα από την εικόνα, να προσπαθούν ώστε η Melania να επέστρεφε το συντομότερο στο Λευκό Οίκο – κι αυτός δεν ήταν άλλος από την επιρροή που ασκεί στον Trump, καθότι φέρεται ως το άτομο που καταφέρνει όσο κανείς άλλος να τον ηρεμήσει. «Οι άνθρωποι που εργάζονται στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου», γράφει στο βιβλίο η Mary Jordan, «λένε ότι ενώ έχουν ακούσει τον Donald Trump να επικρίνει τα παιδιά του, δεν μπορούν να θυμηθούν ούτε μια φορά που να έχει πει κάτι αρνητικό για τη Melania».

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΥΑΛΩΤΗ
«Στις τρεις δεκαετίες που εργάζομαι ως ανταποκρίτρια σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, έχω γράψει συχνά για προσωπικότητες που διακρίνονταν για την καχυποψία και την κρυψίνοιά τους, ανάμεσά τους ο επικεφαλής ενός καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό και μια Γιαπωνέζα πριγκίπισσα, τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το να προσπαθείς να καταλάβεις τη Melania», λέει η Μary Jordan, που -μεταξύ άλλων- υποστηρίζει πως όταν τελικά η Melania εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο, απαγόρευσε στο προσωπικό να την προσφωνεί «Πρώτη Κυρία».

Το «The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump», υποστηρίζει ότι η Melania δεν έχει κρατήσει φιλίες ούτε από τα παιδικά της χρόνια στην πρώην Γιουγκοσλαβία ούτε από την πορεία της ως μοντέλο στις πασαρέλες του Μιλάνου, του Παρισιού και της Νέας Υόρκης. Γι’ αυτό και όπως σημειώνει, δεν υπήρχαν φίλες της ως παράνυφοι στον γάμο της. Επίσης, δεν της αρέσει να μιλά για το παρελθόν της πέρα από κάποιες γενικότητες. Σύμφωνα με το βιβλίο, η Melania ενοχλείται ιδιαίτερα όταν τη θεωρούν ευάλωτη – αλίμονο σε όποιον την εξοργίσει, υποστηρίζει η Jordan.

Φέρεται, μάλιστα, να είναι εκείνη που ενθάρρυνε τον Trump να διεκδικήσει την προεδρία, εκείνη που τον συμβουλεύει ποιους να διορίσει ως στενούς συνεργάτες και εκείνη που τον έπεισε να υποχωρήσει από την πολιτική «μηδενικής ανοχής» στα σύνορα με το Μεξικό, που είχε ως αποτέλεσμα να χωριστούν παιδιά από τους γονείς τους. Ωστόσο, σύμφωνα με το βιβλίο, ο ρόλος της δεν ήταν πάντα αθώος και μετριοπαθής στο πλευρό του προέδρου, εφόσον σιγοντάρισε τις επιθέσεις εναντίον του Obama κατά την προεκλογική περίοδο, σε σχέση με το «πιστοποιητικό γέννησης» του προηγούμενου προέδρου.

«ΨΕΥΔΕΣ»
Εννοείται πως ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε ήδη το περιεχόμενο του βιβλίου, «ψευδές». «Ένα ακόμη βιβλίο για την κυρία Trump με ψευδείς πληροφορίες και πηγές. Αυτό το βιβλίο ανήκει στο είδος της φαντασίας», δήλωσε η Stephanie Grisham, εκπρόσωπος της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ. Η συγγραφέας, ωστόσο, επιμένει πως αυτός ήταν ο βασικός στόχος της πανέξυπνης, αλλά «ψυχρής» Melania, την οποία εμφανίζει σαν μεγαλοκαρχαρία: Να αποκομίσει περισσότερα χρήματα και να εξασφαλίσει ότι ο γιος της Barron θα έχει τον σωστό ρόλο στη διαχείριση της περιουσίας του πατέρα του – ίσο με τα υπόλοιπα παιδιά του Donald Trump.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS