CELEBRITIESSHOWBIZΈνας χρόνος Alpha Κύπρου

Ένας χρόνος Alpha Κύπρου

Όταν έσκασε η είδηση ότι ο Alpha σχεδίαζε να κατηφορίσει αυτόνομα στην Κύπρο -μέχρι τότε μέρος του προγράμματός του μεταδίδετο από το Σίγμα- δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την αντιμετώπισαν με θυμηδία λόγω της ήδη κορεσμένης μικρής αγοράς μας.

Από τον Μαρίνο Νομικό

Το Μάρτιο του 2016 ο ίδιος ο ισχυρός άντρας του ομίλου Δημήτρης Κοντομηνάς -συνοδεία μερικών από τ’ αστέρια του όπως η Ελένη Μενεγάκη και ο Λάκης Λαζόπουλος- έδωσε το στίγμα στην επίσημη παρουσίαση του καναλιού το Μάρτιο του 2016: Ήρθαμε για να μείνουμε.

Λίγο αργότερα, στις 4 Απριλίου ο Alpha Κύπρου «ήρθε σπίτι μας» (όπως υποσχόταν το σλόγκαν της καμπάνιας) κυρίως με ελλαδικό πρόγραμμα συν δύο κυπριακές εκπομπές και δελτία. Η υποδοχή ήταν αναμενόμενα μουδιασμένη καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν είχε ακόμα συντονιστεί με το κανάλι. Προς το τέλος της σεζόν το νεοσύστατο κανάλι έδειξε τις… άγριες διαθέσεις του αποκτώντας ύστερα από σκληρό παζάρι τη Χριστιάνα Αριστοτέλους ενώ λίγο αργότερα πρόσφερε στέγη στον απογοητευμένο από το Σίγμα Λούη Πατσαλίδη και την ομάδα του αλλά και στον Λώρη Λοϊζίδη μετά τη λήξη της συνεργασίας του με τον ΑΝΤ1 ώστε να μεταφέρει εκεί τη νέα του δουλειά. Το φθινόπωρο το κανάλι έβγαλε στον αέρα τα νέα του αστέρια (πλην του Λώρη που μετατίθεται για αργότερα) ενώ πρόσθεσε δύο κυπριακές σειρές και το νέο πρόγραμμα από Ελλάδα που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και το sleeper hit«Έλα στη Θέση μου».

H φωτογράφηση που έκαναν Κημήτρης, Αριστοτέλους, Πατσαλίδης για λογαριασμό του Tv Mανία με αφορμή τον ένα χρόνο Alpha Kύπρου

Όλα έδειχναν ότι το νέο κανάλι θα περνούσε τουλάχιστον το παραπαίον Σίγμα και θα στρογγυλοκαθόταν στην τέταρτη θέση (στοχεύοντας ακόμα ψηλότερα) εάν το κανάλι του Δία δεν υπέγραφε μία χρυσοφόρα όπως αποδείχθηκε συμφωνία με τον ΣΚΑΪ εξασφαλίζοντας μεγαθήρια όπως το «The Voice» και το megahit της δεκαετίας «Survivor» που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Ένα χρόνο μετά ο Alpha Κύπρου έχει κολλήσει κοντά στο 9-10% (την εβδομάδα 20-26/3 κατέγραψε εβδομαδιαίο μέσο μερίδιο 9,6%), το δελτίο του παραμένει τελευταίο με μικρή επιδραστικότητα, οι κυπριακές παραγωγές απέτυχαν παταγωδώς και η σειρά του Λώρη μετατέθηκε για την ερχόμενη σεζόν. Παρόλα αυτά παραμένει ένας υπολογίσιμος παίκτης -ακόμα ούτε τα Λατσιά αλλά ούτε και η Κάντζα είπαν ακόμα την τελευταία τους λέξη- με εκπομπές – όπως το «Με Αγάπη Χριστιάνα» και το «Λούης Night Show»- που αν μη τι άλλο κρατούν το ηθικό ψηλά και την ελπίδα ζωντανή (άλλωστε ο στόχος της τέταρτης θέσης δεν εγκαταλείφθηκε ακόμα με την κατρακύλα που έχουν πάρει ΡΙΚ και Megaone).

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS