CELEBRITIESSHOWBIZEurovision 2020: 41 χώρες πάνε… Ρότερνταμ!

Eurovision 2020: 41 χώρες πάνε… Ρότερνταμ!

Η ΕBU έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των 41 χωρών που συμμετέχουν στο φετινό 65o διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Στην 65η Eurovision επιστρέφουν ύστερα από απουσία ενός χρόνου η Βουλγαρία και η Ουκρανία, ενώ αντίθετα δεν θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του Ρότερνταμ, το Μαυροβούνιο και η Ουγγαρία. Δύο ημιτελικοί θα δώσουν ένα σύνολο 20 χωρών (10 από κάθε ημιτελικό) οι οποίες θα συναντήσουν τις Big 5 χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο) και τη διοργανώτρια Ολλανδία στον μεγάλο τελικό. Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Ολλανδία, με την τελευταία φορά να είναι το 1980, ενώ θα είναι η πρώτη φορά μετά τον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2012, που η χώρα θα φιλοξενήσει κάποιο διαγωνισμό Eurovision. Το σλόγκαν της φετινής διοργάνωσης θα είναι «Open Up» κι αποκαλύφθηκε από τους διοργανωτές στις 24 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον executive supervisor της EBU, Jon Ola Sand, «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τόσοι πολλοί δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα παρουσιάσουν το καλύτερο μουσικό ταλέντο του έθνους τους καθώς γιορτάζουμε τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η ομάδα των NPO, το NOS και το AVROTROS διαθέτουν 3 φανταστικές υπερσύγχρονες εκπομπές που προγραμματίζονται και ο ενθουσιασμός γύρω από την εκδήλωση στις Κάτω Χώρες είναι απίστευτος».

41 ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Με τις αποχωρήσεις και τη συμμετοχή νέων χωρών συμπληρώθηκε η λίστα με όλες όσες έχουν δηλώσει παρών για την 65η διοργάνωση. Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη λίστα της EBU οι χώρες που θα ανεβούν στη σκηνή είναι οι εξής: Αλβανία (RTSH), Aρμενία (AMPTV), Aυστραλία (SBS), Aυστρία (ORF), Αζερμπαϊτζάν (ICTIMAI), Λευκορωσία (BTRC), Βέλγιο (VRT), Bουλγαρία (BNT), Κροατία (HRT), Κύπρος (CYBC), Τσεχία (CT), Δανία (DR), Εσθονία (ERR), Φινλανδία (YLE), Γαλλία (FT), Γερμανία (ARD/NDR), Γεωργία (GPB), Ελλάδα (ERT), Ισλανδία (RUV), Ιρλανδία (RTE), Ισραήλ (IPBC/KAN), Ιταλία (RAI), Λετονία (LTV), Λιθουανία (LRT), Mάλτα (PBS), Mολδαβία (TRM), Ολλανδία (AVROTROS), Βόρεια Μακεδονία (MKRTV), Nορβηγία (NRK), Πολωνία (TVP), Πορτογαλία (RTP), Ρουμανία (TVR), Ρωσία (Channel One), Άγιος Μαρίνος (RTV), Σερβία (RTS), Σλοβενία (RTVSLO), Ισπανία (TVE), Σουηδία (SVT), Ελβετία (SRG SSR), Ουκρανία (UA:PBC), Ηνωμένο Βασίλειο (BBC). Η κλήρωση για τους δύο ημιτελικούς του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου, στο Ρότερνταμ.

 

 

120 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΚ
Όσον αφορά την κυπριακή συμμετοχή, το ΡΙΚ, έχει ενώπιον του πέραν των 120 τραγουδιών από τα οποία θα επιλέξει τα πέντε επικρατέστερα για να καταλήξει στο ένα όπου θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ. Μάλιστα, κάποιες από τις συμμετοχές συνοδεύονται από συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος η δημόσια τηλεόραση θα προχωρήσει με τη διαδικασία της ανάθεσης σε ό,τι αφορά τον καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει. Ήδη στα πλάνα των ιθυνόντων υπάρχουν συγκριμένα ονόματα με τα οποία συζητούν ενώ πολύ σύντομα, ίσως πριν το τέλος του έτους, να προχωρήσουν σε επίσημη ανακοίνωση.

ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «SOLDI»
Η Ιταλία στη Eurovision 2019 του Τελ Αβίβ, εκπροσωπήθηκε από τον 26χρονο ταλαντούχο Mahmood. Το τραγούδι του «Soldi» αγαπήθηκε τόσο από το τηλεοπτικό κοινό, όσο και από τις επιτροπές, καταλαμβάνοντας πέρσι στον μεγάλο τελικό την 2η θέση με 472 βαθμούς! Η επιτυχία του «Soldi» είχε φανεί από νωρίς, καθώς μετρούσε ήδη πριν το διαγωνισμό πολλά εκατομμύρια προβολές στο YouTube! Σήμερα το επίσημο video clip του τραγουδιού μετρά 135.000.000 προβολές! Ενώ η εμφάνιση του Mahmood στον μεγάλο τελικό έχει πάνω από 15.000.000 προβολές (περισσότερες μάλιστα και από του Ολλανδού νικητή). Όμως η επιτυχία δεν σταμάτησε εκεί! Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Eurovision, έγινε γνωστό ότι το «Soldi» είναι το Euro-τραγούδι με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Spotify παγκοσμίως! Ένα πολύ αξιοσέβαστο ρεκόρ για το ιταλικό τραγούδι και την ιταλική μουσική γενικότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS