CELEBRITIESSHOWBIZΓιατί η κόρη του William και της Kate Middleton αξίζει 3,5 δισ....

Γιατί η κόρη του William και της Kate Middleton αξίζει 3,5 δισ. Ευρώ

Ήταν πριν από περίπου δύο χρόνια όταν ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους, την κόρη τους, Charlotte, η οποία έχει καταφέρει να γίνει… φαινόμενο και να κοστίζει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Όπως και η μητέρα της και ο αδερφός της, η λιλιπούτεια πριγκίπισσα έχει προκαλέσει αίσθηση στην βιομηχανία της μόδας, σε σημείο που οι Βρετανοί κάνουν λόγο για «φαινόμενο Charlotte» αφού τα προϊόντα που σχετίζονται με την 2χρονη… ξεπουλάνε σε λίγες ώρες.

Η αρχή έγινε από την πρώτη στιγμή που ο William και η Kate σύστησαν το μωρό τους στα φώτα της δημοσιότητας, έξω από το μαιευτήριο. Το λευκό μάλλινο σάλι, μάρκας GH Hurt & Son Ltd., έγινε ανάρπαστο και η εταιρεία διπλασίασε την παραγωγή μέσα σε ένα βράδυ!

Χαμός έγινε και με το vintage καροτσάκι Silver Cross με το οποίο μεταφέρθηκε η μικρή Charlotte στη βάπτισή της, τον περσινό Ιούλιο, καθώς και με τα ροζ μποτάκια που φορούσε σε εκδρομή της πριγκιπικής οικογένειας στα χιόνια, με την κατασκευάστρια εταιρεία, την my1styears, να πουλά 259 ζευγάρια μόλις δημοσιοποιήθηκε η σχετική φωτογραφία, σημειώνοντας άνοδο πωλήσεων κατά 97%!

Το «φαινόμενο Charlotte» αναλύθηκε από τον οίκο αξιολόγησης Brand Finance, ο οποίος επισημαίνει την μεγάλη επιρροή που έχει η μικρή πριγκίπισσα. Σύμφωνα με τον οίκο, η αξία της φτάνει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας πίσω τον αδερφό της, πρίγκιπα George, που αξίζει 2,8 δισεκατομμύρια και πλησιάζοντας αρκετά την μητέρα της, η οποία υπολογίζεται στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσο για το γιατί η αξία της Charlotte είναι μεγαλύτερη από του George; «Βασικά, είναι τόσο απλό, όσο η διαφορά στην αγορά για άντρες και γυναίκες. Μπορεί να “εξαργυρωθεί” σε μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων και brands συγκριτικά με τον George. Το περιθώριο κέρδους για έσοδα από το “brand” της είναι μεγαλύτερο και, επομένως, η αξία της υψηλότερη», εξηγεί ο οίκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS