CELEBRITIESSHOWBIZΓιώργος Λιάγκας - Φαίη Σκορδά: «Η αγάπη για τα παιδιά μας θα...

Γιώργος Λιάγκας – Φαίη Σκορδά: «Η αγάπη για τα παιδιά μας θα μας ενώνει για πάντα»

Ο Γιώργος και η Φαίη έζησαν μαζί 3.290 ημέρες, 469 σαββατοκύριακα, 9 ολόκληρα χρόνια, άπειρες αγκαλιές και χιλιάδες στιγμές βουτηγμένες στην αστερόσκονη της αγάπης τους. Γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν παράφορα, παντρεύτηκαν, έκαναν δύο παιδιά, τον Γιάννη και τον Δημήτρη – ήταν πεπεισμένοι πως άρπαξαν την ευτυχία. Κι ύστερα ήρθε το τέλος – οριστικό σαν κάθε κακό. Σαν αυτό που είπε και ο Sunrise Avenue σε ανύποπτο χρόνο: «Τhe fairytale gone bad». Δυστυχώς.

Της Μαριέττας Μαρινάκη

Ένα κατά τα άλλα «συνηθισμένο» Σάββατο του Νοέμβρη, επέλεξαν ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά για να ανακοινώσουν τον χωρισμό τους, μέσα από τη μεσημβρινή εκπομπή του καναλιού «Ε», στην οποία δημοσιοποιήθηκε πρώτη φορά το εξώφυλλο της «Real News», που θα κυκλοφορούσε λίγες ώρες μετά, στην κυριακάτική έκδοση της εφημερίδας, με το πρώην αγαπημένο ζευγάρι να δηλώνει: «Ναι, δεν είμαστε πια μαζί, αλλά έχουμε δύο υπέροχα παιδιά που λατρεύουμε και θα μας ενώνουν για πάντα». Για τα τηλεοπτικά πάνελ «η είδηση έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο της showbiz». Ή μήπως όχι;

Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες ακούγονταν πολλά για τους δύο παρουσιαστές, μολονότι κανένα site, blog ή τηλεοπτική εκπομπή δεν τόλμησε να αναφέρει ότι το παντρεμένο ζευγάρι σκεφτόταν σοβαρά τον χωρισμό, αφού ήδη ζούσαν χωριστά -αν και στο ίδιο σπίτι- για χάρη των παιδιών τους (λέγεται πως η Φαίη διέμενε στον τέταρτο όροφο της μεζονέτας τους και ο Γιώργος στο ισόγειο).

Κι όσο όλοι ξεκινούν να ψάχνουν ίχνη που προμήνυαν το τέλος της κοινής πορείας του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά («Ο αινιγματικός αποχαιρετισμός της Φαίης την Παρασκευή!», «η άρνηση του Λιάγκα να είναι φέτος στο πρωινό», «οι χωριστές διακοπές το καλοκαίρι», «το τέλος των κοινών εξόδων»), όλα τελικά κολλάνε μαγικά για τους ρεπόρτερ και τους δημοσιογράφους που ελεύθερα και ανενόχλητα ξεψαχνίζουν τους λόγους και τις αιτίες που χώρισε «το πιο λαμπερό ζευγάρι». Δυστυχώς, όμως, για εκείνους, πουθενά δεν βρέθηκαν πειστικές απαντήσεις, αφού και πάλι τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον είχαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

liagkas1

Συγκεκριμένα, η Φαίη Σκορδά, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, μέσα από το πρωινό του ΑΝΤ1, την ώρα της μαγειρικής, κρατώντας σφικτά το χέρι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, έκανε στην αρχή μία παύση. Μια μικρή σιωπή, τόση όση να πάρει μια αναπνοή και να πει την αλήθεια. Τη δική της αλήθεια, μέσα από λίγες προτάσεις, για όλα αυτά που έγιναν το σαββατοκύριακο. Τα μάτια της γέμισαν δάκρυα.

«Λοιπόν, όλοι καταλαβαίνετε ότι είναι μία κατάσταση, η οποία δεν είναι εύκολη. Είναι μία κατάσταση δύσκολη. Κι από το πρωί όλοι έρχονται, μου κρατάνε το χέρι και σας ευχαριστώ πολύ… Επειδή τώρα στο διάλειμμα διάβαζα τα μηνύματά σας, δεν μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι», ανέφερε στον αέρα της εκπομπής και συνέχισε: «Είδατε μία δήλωση που κάναμε από κοινού με τον Γιώργο, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο όλο αυτό και, όσοι το έχετε περάσει, ξέρετε ότι είναι μία κατάσταση πολύ-πολύ προσωπική. Όταν υπάρχουν παιδιά, αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Τα παιδιά μας είναι πάνω απ’ όλα και κάνουμε τα πάντα για να είναι καλά. Έχουμε δύο παιδιά και αυτή η αγάπη μας ενώνει και θα μας ενώνει για πάντα. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί», συνέχισε. «Όταν ξεκινούσε φέτος η σεζόν, έλεγα “ευτυχώς να πάω στην εκπομπή γιατί παίρνω πολλή αγάπη από τον κόσμο και τους συνεργάτες μου”. Σας ευχαριστώ για τα μηνύματά σας και το ενδιαφέρον σας. Μακάρι να ήμουν κι εγώ δίπλα σας σε μία δύσκολη στιγμή και να σας κρατάω το χέρι. Είναι μία απόφαση ζωής, την πήραμε από κοινού και δεν ήταν κάτι χθεσινό».

liagkas800

Αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο που έδωσε η Φαίη για τον χωρισμό της από τον Γιώργο Λιάγκα. «Δεν μπορείς σε αυτές τις περιπτώσεις, να έγινε κάτι την Τετάρτη και την Παρασκευή να… Δεν είναι έτσι! Το καταλαβαίνετε. Αυτά, δεν θέλω να πω κάτι άλλο», είπε με μεγάλη αμηχανία η παρουσιάστρια και έδωσε πάσα στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να προχωρήσει στη συνταγή της.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Τους τελευταίους μήνες ακούστηκαν πολλά – οι δημοσιογράφοι, ωστόσο, σεβάστηκαν τα παιδιά του ζευγαριού. «Υπήρχαν πολλά δείγματα που φώναζαν ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά μεταξύ τους», λέει φίλος του Γιώργου και της Φαίης και συμπληρώνει: «Πέρσι, όλη τη χρονιά, δεν ερχόντουσαν μαζί, όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια στην πρωινή εκπομπή. Ο καθένας χρησιμοποιούσε το δικό του αυτοκίνητο. Στα διαλείμματα της εκπομπής έμεναν σιωπηλοί μεταξύ τους, ο Γιώργος άναβε ένα πουράκι και καθόταν μόνος του στον καναπέ του πλατό, ενώ η Φαίη ήταν αρκετά μακριά και μιλούσε με συνεργάτες της».

skordaliagkas

Άλλο ένα στοιχείο ήταν οι κοινές τους έξοδοι που ελαχιστοποιήθηκαν. «Είχαν μειωθεί στο ελάχιστο. Μέχρι και διακοπές έκαναν χωριστά», λέει άτομο από το περιβάλλον τους. «Η Φαίη ήταν στην Τήνο με τα παιδιά, έπειτα στη Θεσσαλονίκη και στη γενέτειρά της, το Κιλκίς, και ο Γιώργος στη Μύκονο με τον Θέμη Γεωργαντά. Πρώτη φορά πέρασαν χωριστά το καλοκαίρι τους, από τότε που γνωρίστηκαν. Μέχρι και πέρσι ο Γιώργος και η Φαίη καλούσαν πολύ κόσμο στο σπίτι τους, φίλους και γνωστούς, για φαγητό, κάτι το οποίο μειώθηκε επίσης. «Είναι μήνες που δεν κοιμούνται μαζί», λέει η ίδια πηγή. «Η Φαίη πολλά βράδια κοιμάται με τα παιδιά, ενώ ο Γιώργος είναι στον κάτω όροφο μόνος του». Η συνεχής τριβή και επαφή στη δουλειά κι έπειτα στο σπίτι, η ρουτίνα της καθημερινότητας και οι όποιες διαφορές προέκυψαν στην πορεία, δυστυχώς χώρισαν την κοινή μοίρα του ζευγαριού. Ο καιρός περνούσε και οι δύο κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ο χωρισμός ήταν μονόδρομος. «Όλοι το καταλάβαμε όταν τους πρότειναν μία κοινή διαφήμιση και αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Το συμβόλαιο ήταν για κοινά σποτάκια για τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν ήθελαν καθόλου να το κάνουν», λέει άνθρωπος από το περιβάλλον τους. «Αυτό σε συνδυασμό με την επίμονη άρνηση του Γιώργου να φύγει από το πρωινό του ΑΝΤ1, παρά τις πιέσεις που του άσκησε ο διευθυντής Τζώνυ Καλημέρης, ήταν εμφανές για το πού πήγαινε το πράγμα. Λυπηθήκαμε πολύ».

liagkas-skorda

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Ήταν μία σχέση που άρχισε και τελείωσε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Κι όπως το γυαλί μεγεθύνει τα πάντα, όπως γιορτάσαμε κοντά τους έναν λαμπερό γάμο, δύο γεννητούρια και δύο βαφτίσεις, έτσι σήμερα, όλος ο Τύπος και τα φώτα είναι μαζί στο διαζύγιό τους. Παιδί χωρισμένων γονιών κι ο Γιώργος Λιάγκας, κι αν κάτι δεν ήθελε ποτέ στη ζωή του ήταν το διαζύγιο. «Αν με ρωτήσεις εμένα, οι γονείς μου χώρισαν ψιλοάσχημα. Δηλαδή, έχω ζήσει καυγάδες μέσα στο σπίτι. Όχι ακραίους, δεν έχω ζήσει ξύλο, αλλά έχω ζήσει φωνές και έκλαψα πάρα πολύ όταν χώρισαν οι γονείς μου. Έμεινα μόνος μου όταν συνέβη αυτό. Νόμιζα ότι εγώ έφταιγα που χώρισαν και δεν έβγαινα να παίξω έξω με τα άλλα παιδιά. Καθόμουν εκεί, στο παράθυρο του σπιτιού, έβλεπα τα άλλα παιδάκια που έπαιζαν και έκλαιγα. Ήμουν 7 ετών. Τα πρώτα χρόνια που χώρισαν έκλαιγα πάρα πολύ. Το πήρα πάνω μου!», είπε σε συνέντευξή του στα «Καρντάσιανς» το 2015. «Αν μου έλεγες αν θα ήθελα να μείνουν οι γονείς μου μαζί και να τσακώνονται; Δεν μιλάω για ακραίες περιπτώσεις όπως το να πέφτει ξύλο ή να έχουν και οι δυο γκόμενους και να κάνουν ακραίες ζωές -εκεί να χωρίσεις!- θα απαντήσω ότι για μένα, όταν έχεις επιλέξει έναν άνθρωπο, αν υπάρχουν προβλήματα που ξεπερνιούνται (γιατί κι άλλη σχέση να κάνεις πάλι τα ίδια σκατά θα είναι, μην τρελαίνεσαι μετά τα 2-3 χρόνια βαριέσαι, υπάρχουν προβλήματα, ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικό ον), αν έχεις επιλέξει έναν άνθρωπο και έχεις κάνει παιδιά, φάε τα σκατά σου και μείνε στα παιδιά σου και διατήρησε την οικογένεια σου».

skorda7

ΟΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΦΑΙΗ

Ήταν Μάιος του 2007, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν πρώτη φορά μαζί τηλεοπτικά στην εκπομπή του Star «Gala», με τη Μαρία Σταματέρη. Η Φαίη είχε πάρει τηλέφωνο τον Γιώργο, λίγο καιρό πριν, ώστε να της δώσει μία συνέντευξη για την εκπομπή της «Πολύ μπλα μπλα». Ο ίδιος της είχε πει τότε: «Δεν δίνω συνεντεύξεις, αλλά αν θες, έλα να βρεθούμε, να πιούμε έναν καφέ, να τα πούμε και μπορεί να σου δώσω συνέντευξη». Το δόλωμα τσίμπησε. Η Φαίη σήκωσε το γάντι και πήγε. Σ’ εκείνο το ραντεβού δεν έβγαλαν άκρη για τις προθέσεις τους. Το sparkle υπήρχε στην ατμόσφαιρα και ονομαζόταν έλξη. Κάτι που είδαμε όλοι, μερικές βδομάδες αργότερα στο «Gala». «Είναι δύσκολη η Φαίη Σκορδά. Εμένα μου αρέσουν οι δυναμικές γυναίκες. Μου αρέσουν, δηλαδή, οι γυναίκες που έχουν το στιλ της κυρίας Σκορδά, υπό την έννοια ότι είναι επιθετικές και έχουν ενδιαφέρον», είπε ο δημοσιογράφος στη Μαρία Σταματέρη. «Δεν θα μπορούσα να ταιριάξω ποτέ με τη Φαίη, γιατί έχει δηλώσει ότι δεν αντέχει τους άντρες της τηλεόρασης». Εκείνη δεν άφηνε λέξη να πέσει κάτω: «Έχω πει ότι δεν αποκλείω ποτέ κάτι, αλλά νομίζω ότι δεν θα ταίριαζα με έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι μπροστά από τις κάμερες. Γιατί όλο αυτό το φτιάξιμο της εικόνας, το ότι κοιτάω στο μόνιτορ να δω πως είμαι, δεν μου αρέσει εμένα σε έναν άντρα». Η κόντρα, εμφανής. Οι ατάκες βαρύγδουπες. Τρανταχτό παράδειγμα δύο ανθρώπων που δεν έπρεπε να συναντηθούν ποτέ. Ή μήπως όχι;

Η Μαρία Σταματέρη κάτι παραπάνω γνώριζε όταν είπε «και κάπως έτσι ξεκινούν οι μεγάλοι έρωτες». Και είχε δίκιο. Κάτω από την επιφανειακή κόντρα τους, τις αντιθέσεις τους, υπέβοσκε η έλξη και η περιέργεια να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. «Όταν γνώρισα τον Γιώργο κι αυτός κι εγώ ήμασταν στα χωρίσματα, οπότε δεν ήταν ξεκάθαρο. Έπρεπε να περάσει λίγος χρόνος», δήλωσε η Φαίη στα «Καρντάσιανς», πριν από δύο χρόνια. «Για έξι μήνες βγαίναμε σαν ζευγάρι. Συναντιόμασταν μια φορά στις 20 ημέρες και βγαίναμε με παρέες, περνούσε ο χρόνος με τέτοια ραντεβού. Βγαίναμε κάποιες φορές με παρέα, αλλά δεν είχε γίνει κάτι. Υπήρχε ένα παιχνίδι στον αέρα, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο ότι είμαστε μαζί», ενώ ο Γιώργος Λιάγκας συμπλήρωσε: «Από τότε πέρασαν 6 μήνες μέχρι να είμαστε μαζί. Βγαίναμε, κάτι γινόταν και “χάλαγε” το πράγμα. Απογοητευόμασταν και κάναμε δυο εβδομάδες να ξαναμιλήσουμε. Όλο κάτι χάλαγε. Αυτό τράβηξε 6 μήνες. Έβγαινα και έλεγα “σήμερα θα της δώσω το πρώτο φιλί”. Τζίφος το πρώτο φιλί. Έξι μήνες μου πήρε! Την άφηνα και ήμουν “καληνυχτάκιας”. Έλεγα “καληνύχτα” και μετά σκεφτόμουν “Φτου! Πάλι δεν την φίλησα!”». H επισημοποίηση της σχέση τους έγινε μία Κυριακή. Όταν βγήκε το εξώφυλλο της Espresso που τους είχε αγκαλιά, ενώ έκαναν βόλτα στο Μοναστηράκι. Από τότε έγινε το νέο αγαπημένο ζευγάρι των media.

skorda3

O ΛΑΜΠΕΡΟΣ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ

Πρώτα αποφάσισαν την ημερομηνία του γάμου κι έπειτα έγινε η πρόταση. Κάπως ανορθόδοξη η σειρά, αλλά έτσι έγινε. Ήταν λίγο πριν το Πάσχα του 2010. Ο Γιώργος πήγε να ξυπνήσει τη Φαίη. Εκείνη ήθελε να κοιμηθεί κι άλλο. «Έλα, ξύπνα να σε πάω κάπου». Τελικά δεν την πήγε πουθενά. Πήρε ένα βιβλίο, το αγαπημένο της Φαίης που είχε γάτες, έκοψε μέσα τις σελίδες και χώρεσε ένα μικρό κουτάκι. Όταν της το πήγε στο κρεβάτι, εκείνη το άνοιξε. Είδε το μονόπετρο κι όλα έγιναν με τη σωστή σειρά αυτή τη φορά. Ακολούθησε το πολυπόθητο «ναι», η συγκίνηση, τα δάκρυα και η αγκαλιά. Δύο μήνες μετά, στις 20 Ιουνίου παντρεύτηκαν στο εκκλησάκι του Island, στη Βάρκιζα. Πεντακόσιοι καλεσμένοι, πάνω από δέκα τηλεοπτικά συνεργεία έξω, κάμερες, δημοσιογράφοι, celebrities και κουμπάρος ο Νίκος Χατζηνικολάου. Η Φαίη φανερά συγκινημένη, με την κόμη της στην πιο πλατινέ εκδοχή της, κάνει την ανατροπή φορώντας ένα κοντό νυφικό, με μία πολύ μακριά ουρά by Nikolas. «Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω τη Lady Liaga!», δήλωσε ο ευτυχής γαμπρός μετά τη λήξη του μυστηρίου. Και οι δύο έλαμπαν από ευτυχία. Είχαν ένα χαμόγελο που, όλοι πίστευαν, ότι δεν θα σβήσει ποτέ. Λίγες μέρες μετά δέχτηκαν την πρόταση για το πρωινό του Mega. Πρώτη φορά θα βλέπαμε παντρεμένο ζευγάρι να κάνει πρωινή εκπομπή. Το άγχος και η αγωνία τους ήταν σε μεγάλο βαθμό για το αν θα καταφέρουν να συνεργαστούν κι αν ο γάμος τους δεν θα επηρεαζόταν από αυτό. Λίγους μήνες μετά ολοκλήρωσαν την ευτυχία τους, με τον ερχομό τους πρώτου τους παιδιού, Γιάννη, τον Απρίλιο του 2011. Ενώ τον Μάιο του 2014, ήρθε στον κόσμο ο δεύτερος γιος τους, Δημήτρης. Η Φαίη έφυγε και στις δύο περιπτώσεις, λίγες ημέρες πριν γεννήσει, και έζησε και τις δύο εγκυμοσύνες της στο πλατό. Όλοι μιλούσαν για το ιδανικό ζευγάρι, την ατελείωτη ευτυχία και τη ζηλευτή ζωή.

Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, ο Γιώργος και η Φαίη, έφαγαν μαζί βραδινό. Όπως κάνουν κάθε μέρα, έχοντας στο πλευρό τους και τα δύο τους παιδιά. Ο Γιώργος μένει ακόμα στο ίδιο οίκημα, μαζί τους στη Βουλιαγμένη, σε άλλο όροφο. Τις επόμενες ημέρες ο παρουσιαστής θα μετακομίσει σε δικό του διαμέρισμα, ενώ η Φαίη θα μείνει εκεί με τα παιδιά. Ο Γιώργος ξυπνάει πολύ πρωί για την εκπομπή του στον Λάμψη FM και μετά έχει γυρίσματα για το «Lucky Room», ενώ σε ένα μήνα θα ξεκινήσει το «Rising Star». Η Φαίη έχει μία πιο βατή καθημερινότητα: φτιάχνει πρωινό για τρεις, εκείνη και τα δύο της παιδιά, τα αφήνει στο σχολικό και ξεκινάει για τον ΑΝΤ1. Μετά το τέλος της εκπομπής, μένει μία περίπου ώρα για τη σύσκεψη της εκπομπής κι επιστρέφει στις υποχρεώσεις του σπιτιού και των παιδιών της. Αυτή την περίοδο φιλοξενεί στο σπίτι της τον αδελφό της, Νότη, ο οποίος της συμπαραστέκεται στις δύσκολες στιγμές. «Επειδή τις τελευταίες ώρες γράφονται διάφορα για τρίτα πρόσωπα, όλα αυτά δεν ευσταθούν στο ελάχιστο», λέει οικογενειακός φίλος της Φαίης και του Γιώργου. «Ας δεχτούμε πως άλλο ένα ζευγάρι, όπως τόσα άλλα στον κόσμο, ερωτεύτηκαν με πάθος, έκαναν την οικογένειά τους, έζησαν ευτυχισμένοι, αλλά η ζωή, η μοίρα, ο θεός, τα έφεραν έτσι που το “πάντα” αντικαταστάθηκε. Με ένα “τέλος”».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS