CELEBRITIESSHOWBIZΗ άγνωστη Irina Shayk

Η άγνωστη Irina Shayk

Μεγάλωσε τρώγοντας πατάτες από τον κήπο της, η γιαγιά της ήταν κατάσκοπος του ρωσικού στρατού, ήξερε πάντα πως θα έφευγε από τη μικρή πόλη όπου γεννήθηκε και θα γινόταν κάτι σπουδαίο. Η Irina Shayk δεν είναι αυτή που νομίζετε.

Από την Κάλλια Καστάνη

Τους τελευταίους μήνες, το συγκλονιστικό -πολυφωτογραφημένο, έτσι κι αλλιώς- πρόσωπό της, εμφανίζεται διαρκώς στα media, κάτω από αλλοπρόσαλλους τίτλους: «Η Ιrina, στην Ισλανδία – ποζάρει σέξι, μετά τον χωρισμό», «Η Irina με μαύρο δερμάτινο μίνι στη Νέα Υόρκη, δείχνει τα υπέροχα πόδια της – Λεπτομέρειες για τη ρύθμιση της επιμέλειας της κόρης της Lea, που θα μοιράζεται από κοινού με τον Bradley Cooper». «Είναι ο Justin Theroux, ο νέος έρωτας της Ιrina Shayk;» «Ιrina Shayk: “Δεν είμαι τέλεια, μερικές φορές έχω διπλοσάγονο”». «Βρήκε τον επόμενο η Irina, δείτε με ποιον άντρα τη συνέλαβαν οι paparazzi αγκαλιά». «Η Irina Shayk δηλώνει “δεν είμαι έτοιμη ακόμα για να αρχίσω να βγαίνω ραντεβού”».

Μοιάζει λίγο με κακό, γκροτέσκο αστείο. Το super model Irina Shayk – η καλλονή που «οργώνει» τις πασαρέλες στα μεγαλύτερα fashion shows, αυτή, που τα αντρικά περιοδικά, συμπεριλαμβάνουν στις λίστες τους με τις «10 πιο καυτές Ρωσίδες όλων των εποχών» – πρωταγωνιστεί, άθελά της, σε ένα μικροαστικό δράμα της διπλανής πόρτας: ο αγαπημένος της (με τον οποίο δεν είχε παντρευτεί, αλλά έχουν μια μικρή κόρη), την παράτησε. Ή μάλλον της τον έκλεψε ένα άλλο, μεγαλύτερο και -σίγουρα- πιο άσχημο κορίτσι «που γνώρισε στη δουλειά». Η πιθανότητα ενός παράφορου, παράνομου ερωτικού τριγώνου ανάμεσα στους Bradley Cooper, Irina Shayk και Lady Gaga, εξάπτει τη φαντασία του κοινού και φουντώνει τα πάθη – και όχι πάντα για καλό. Δεν πάει πολύς καιρός, που το Instagram της τραγουδίστριας, δέχτηκε «ρώσικη εισβολή» από πολυπληθή, οργισμένη ομάδα fans της Irina, οι οποίοι εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τον ρόλο που έπαιξε (;) η Lady Gaga στον χωρισμό του μοντέλου από τον Cooper.

Ποια είναι η θέση της Shayk για όλα αυτά; Ένα στρογγυλό μηδέν. Σιωπή, καμία δήλωση, χαμόγελα, μάτια κρυμμένα πίσω από μεγάλα, μαύρα γυαλιά, επαγγελματικά ταξίδια, business as usual, καμία υπόνοια τραύματος. Έναν μήνα, μόλις, μετά τη μιντιακή «βόμβα» του χωρισμού, η Shayk πόζαρε ατάραχη στο εξώφυλλο του «Harper’s Bazaar» δηλώνοντας αινιγματικά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό: «Φυσικά και πιστεύω στον γάμο. Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που είναι ενάντια σ’ αυτό». Πράγμα που έκανε κάποιους να σχολιάσουν πως μάλλον κανείς -ή καμία- δεν έκλεψε κάτι από τη Shayk. Σίγουρα όχι κάτι που η ίδια δεν ήθελε να ξεφορτωθεί…

Η «ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΛΙΩΝ»
Υπάρχει μια μικρή ιστορία που την ακολουθεί – μια παράγραφος από το εφηβικό life story της που δημοσίευσε πριν από λίγους μήνες η «Daily Mail». Λέγεται πως στα 14 της η Irina ήθελε απελπισμένα να αγοράσει ένα καινούριο ζευγάρι, μοντέρνα ψηλοτάκουνα παπούτσια, αλλά -φυσικά- ήταν άφραγκη. Τα πήρε, αφού δούλεψε επί 20 μέρες σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Έβαφε τοίχους.

Η 33χρονη Irina Shayk, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται σήμερα γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ, γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1986 ως Irina Shaykhlisamova, στο μακρινό, μικρό, βρώμικο Γεμανζέλινσκ, μια πολίχνη 30.000 ανθρώπων, κάπου στα Ουράλια. («Είναι ένα ωραίο μέρος, αν φοράς μάσκα. Είναι πόλη ανθρακωρύχων, αλλά όλα τα ορυχεία είχαν ήδη κλείσει»). Ο πατέρας της Valery, ανθρακωρύχος, στο επάγγελμα, πέθανε στα 40, από πνευμονοπάθεια, βυθίζοντας την οικογένεια στη θλίψη και τη φτώχεια. Η Irina και η αδελφή της Τatyana, μεγάλωσαν σε ένα ισόγειο διαμέρισμα δύο δωματίων, σε μια γκρίζα, άχαρη σοβιετική πολυκατοικία, με υποτυπώδεις ανέσεις. Η μητέρα της Irina, Οlga, μια δασκάλα μουσικής, έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Και πάλι, τα χρήματα δεν έφταναν. Πολλά βράδια τα κορίτσια πεινούσαν. «Ήμασταν πολύ φτωχοί», θυμάται η ίδια. «Συχνά, μετά το σχολείο, εγώ και η αδελφή μου, βοηθούσαμε τη μητέρα μας στον κήπο. Καλλιεργούσαμε πατάτες, ντομάτες, αγγούρια, αλλά όχι για αναψυχή. Ήταν το φαγητό μας».

Οι δάσκαλοί της θυμούνται ένα κορίτσι σοβαρό, υπεύθυνο, μάλλον ντροπαλό, μια καλή μαθήτρια που έπαιζε εξαιρετικά πιάνα και ξεχώριζε κυρίως λόγω των «εξωτικών» χαρακτηριστικών της: το σκουρόχρωμο δέρμα (κληρονομιά του Τάταρου πατέρα της), τα γαλάζια μάτια, τα πολύ μακριά, πολύ αδύνατα πόδια της. Τα άλλα παιδιά την πείραζαν γι’ αυτά, τη φώναζαν «σκουπόξυλο». Αλλά εκείνη την εποχή, η Irina δεν σκεφτόταν τη μόδα. «Ήθελα να γίνω δημοσιογράφος. Όμως, όπως και να σκεφτόμουν τον εαυτό μου στο μέλλον, για ένα πράγμα ήμουν σίγουρη: θα έφευγα από την πόλη όπου γεννήθηκα. Ένιωθα πως αυτό ήταν το πεπρωμένο μου».

Στην πραγματικότητα, το πεπρωμένο της την περίμενε σε μια στάση λεωφορείου και έμοιαζε με διαφήμιση ή μικρή αγγελία. Κάποιος ζητούσε κορίτσια για μια τοπική «σχολή ομορφιάς». H αγγελία τράβηξε την προσοχή της μητέρας της, που πήγε την αδελφή της Tatyana, στη σχολή, που -κατά τύχη!- στεγαζόταν, δίπλα σε ένα πρακτορείο μοντέλων. Το προσωπικό του πρακτορείου έτυχε να προσέξει την Irina, την ώρα που χαζολογούσε στην είσοδο και… μπουμ! Τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Και πασαρέλες, φωτογραφήσεις, ένας τίτλος ομορφιάς σε τοπικά καλλιστεία (σ.σ. βγήκε «Miss Chelyabinsk 2004»), που της άνοιξε τον δρόμο για τη Μόσχα – κι από κει για το Παρίσι και τα μεγάλα συμβόλαια της Αμερικής. Μέσα σε 15 χρόνια, η «Σταχτοπούτα των Ουραλίων» που δούλευε ένα μήνα για ένα ζευγάρι παπούτσια, διένυσε τον δρόμο από το μηδέν ως την κορυφή. Όπως ακριβώς το σχεδίαζε…

 

Η «ΑΓΑΠΗ» ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ
Δεν έχουν, φυσικά, όλοι καλά λόγια να πουν για κείνη. H 53χρονη Svetlana Klimenko, η 53χρονη ιδιοκτήτρια του πρακτορείου μοντέλων «Exclusive» που ανακάλυψε την Irina κάνει λόγο για μια γυναίκα αδίστακτη, μια υπολογίστρια που έχει «πάθος με το χρήμα». «Εμείς τη βρήκαμε, την πλύναμε, την περιποιηθήκαμε, της μάθαμε τι να κάνει, αλλά μας απογοήτευσε φριχτά. Δεν ήταν παρά ένα νόστιμο κορίτσι του χωριού όταν ήρθε σε μας. Ποτέ δεν υπήρξε top model εδώ, δεν την άφηναν να ανέβει καν στην πασαρέλα. Είναι ένα καλό μοντέλο εσωρούχων, δηλαδή δευτέρας διαλογής. Όμως, η δίψα της για λεφτά και αυτοπροβολή, την κάνουν να αφήνει πίσω όλα τα άλλα supermodels».

Η ίδια διηγήθηκε και μια μάλλον περίεργη ιστορία από τα πρώτα βήματα της Shayk στο modeling. Όπως λέει η Klimenko, είχε διαπιστώσει από νωρίς πως τη μαθήτριά της την περιτριγύριζαν επιχειρηματίες με τα διπλά της χρόνια. Όταν, λοιπόν, της έκλεισε την πρώτη φωτογράφηση, στη Μόσχα, φρόντισε να την προειδοποιήσει: «Κοίτα, όπως το βλέπω έχεις δύο επιλογές: μπορείς να κάνεις έναν ωραίο γάμο με έναν sugar daddy που θα σε κακομαθαίνει και να μην κάνεις καριέρα. Αλλά έχεις και την ευκαιρία να γίνεις ένα πολύ πετυχημένο, πολύ ακριβοπληρωμένο μοντέλο». H Irina έκλαιγε και ορκιζόταν πως ήθελε να δουλέψει. Όταν, όμως, έφτασε στη Μόσχα δεν μπήκε στο αυτοκίνητο του πρακτορείου που την περίμενε, αλλά σε μια λιμουζίνα και εξαφανίστηκε για 24 ώρες, κάνοντας τους συνεργάτες της να τρελαθούν από ανησυχία. Τελικά, εμφανίστηκε συνοδευόμενη από έναν μεσήλικα, πάμπλουτο επιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα -όταν το πρακτορείο έκανε παρατήρηση στη Shayk- απάντησε στην υπεύθυνη με απειλές και βρισιές.

Ο ίδιος επιχειρηματίας, λέγεται πως ήταν αυτός που έστειλε τη Ρωσίδα καλλονή, στο Λονδίνο και έπειτα στο Παρίσι, προκειμένου να ανοίξει τα φτερά της στις ευρωπαϊκές πασαρέλες. Ήταν άλλη μια δύσκολη περίοδος για κείνη: έμενε σε μια «τρύπα», δεν μιλούσε τη γλώσσα, δεν είχε ούτε έναν φίλο, στερείτο το φαγητό για να πληρώνει το νοίκι της. Αλλά δεν τα παράτησε. «Η Irina» -λένε όσοι την ξέρουν- «μπορεί να φαίνεται γλυκιά και καλόβολη αλλά έχει έναν πολύ σκληρό πυρήνα». Κατά κάποιο τρόπο μοιάζει πολύ στη γυναίκα που τη μεγάλωσε: την αγαπημένη της γιαγιά Natalia, που ήταν ο άνθρωπος που την ενθάρρυνε να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Στα 18 της, η Νatalia Shaykhislamova, ήταν ήδη μια σκληροτράχηλη έμπειρη κατάσκοπος του ρώσικου στρατού, απόφοιτος της στρατιωτικής σχολής των Μυστικών Υπηρεσιών, με αποστολή να περιοδεύει στην ανατολική Ευρώπη και να καταγράφει τις στρατηγικές θέσεις των ναζιστικών στρατευμάτων. Σήμερα, η ίδια πιστεύει πως και η εγγονή της θα ανταποκρινόταν θαυμάσια σε οποιαδήποτε, παρόμοια πρόκληση. «Η Irina είναι ένα κορίτσι με πολύ κουράγιο», λέει. Από τα κορίτσια που ξέρουν να παίρνουν αυτό που θέλουν – είτε είναι ένας άντρας, είτε ένα ζευγάρι παπούτσια…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS