CELEBRITIESSHOWBIZΗ Άννα Γιαγκιώζη παίρνει θέση σε διλήμματα απ' τη ζωή βγαλμένα

Η Άννα Γιαγκιώζη παίρνει θέση σε διλήμματα απ’ τη ζωή βγαλμένα

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ (ΑΠ’ ΤΗ ΖΩΗ ΒΓΑΛΜΕΝΑ).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ.

Η Άννα Γιαγκιώζη παίρνει θέση.

Πρόβα ή παράσταση; Για μένα η πρόβα είναι ιερή. Εκεί δημιουργούμε, εκεί γεννάμε, εκεί παλεύουμε. Εκεί είναι η ουσία της δουλειάς μας. Η παράσταση, όμως, είναι η ολοκλήρωση, γιατί εκεί γινόμαστε συγκοινωνούντα δοχεία με τους δέκτες μας, το κοινό. Χωρίς αυτούς, δεν μπορούμε να υπάρξουμε. Για το κοινό δημιουργούμε. Για την παράσταση ζούμε.

Δράμα ή κωμωδία; Γιατί γελάμε; Γιατί κάποιος πάτησε την μπανανόφλουδα, έπεσε και χτύπησε τα πισινά του. Τώρα, γιατί συγκινούμαστε; Γιατί κάποιος πάτησε την μπανανόφλουδα, έπεσε, χτύπησε και αυτός ο κάποιος ήταν ένας άμοιρος, που δεν είχε στον ήλιο μοίρα και παλεύει μέρα-νύχτα για το μεροκάματο. Το δράμα και η κωμωδία είναι αλληλένδετα. Εξαρτάται από ποια οπτική θα δεις την πράξη. Το βέβαιο είναι πως και τα δύο είναι πρόκληση.

Θέατρο ή τηλεόραση; Και τα δύο. Μιλάμε για δύο πολύ διαφορετικές σχολές. Ομολογώ πως είμαι εκπαιδευμένη κυρίως ως θεατρική ηθοποιός. Και εκεί η ψυχή μου βρίσκει ανάταση. Το τελευταίο διάστημα, όμως, βρήκα και στην τηλεόραση μια άλλη μορφή δημιουργικής έκστασης, διαμέσου της οποίας οι προοπτικές δημιουργίας διαστέλλονται!

Ευριπίδης ή Αισχύλος; Ευριπίδης. Σίγουρα. Απομυθοποίηση. Ψυχολογική ανάλυση. Δομή έργου και χαρακτήρων. Ποίηση!

Θα αντάλλαζες δέκα χρόνια ζωής με παγκόσμια φήμη και αναγνωρισιμότητα; Όχι βέβαια! Η αναγνωρισιμότητα με τρομάζει. Η φήμη πάει και έρχεται, σαν διάττοντας αστέρας. Η ζωή μας, η δική μας ζωή, είναι τόσο μικρή και πολύτιμη. Δεν θα τη χαράμιζα.

Τι είναι χειρότερο: να χαρακτηρίσουν κακή ηθοποιό ή κακό άνθρωπο; Φυσικά το δεύτερο. Το να με χαρακτηρίσει κάποι@ κακή ηθοποιό είναι κάτι το υποκειμενικό, και οφείλω να σεβαστώ τη γνώμη του οποιουδήποτε. Το να έχεις, όμως, τον χαρακτηρισμό του κακού ανθρώπου, νομίζω πως δεν μπορείς να το ξεπεράσεις. Ας θυμηθούμε τα πρόσφατα γεγονότα γνωστών σκηνοθετών/ηθοποιών, που χαίρουν εκτίμησης καλλιτεχνικά…

Κυπριακή τηλεόραση ή Netflix; Τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικές προσπάθειες για να φτάσει η κυπριακή τηλεόραση σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια επίπεδα τύπου Netflix. Θεωρώ πως καλλιτεχνικά (ηθοποιοί, σενάρια, σκηνοθέτες, εικαστικά) έχουμε μια πλούσια δεξαμενή. Δυστυχώς το πορτοφόλι της κυπριακής τηλεόρασης είναι φτωχό και μας κρατά πίσω. Οπότε επιλέγω κυπριακή τηλεόραση με τις προοπτικές που της αναλογούν.

Facebook ή Instagram; Κανένα από τα δύο. Έχετε δει το «Social Dilemma»;

Story ή post; Ό,τι προλάβω να σου πω από κοντά. Τα άλλα είναι για την καραντίνα.

Follower ή influencer; Νομίζω πως σε κάλυψα με τις πιο πάνω απαντήσεις. Αλλά στη ζωή όλοι ακολουθούμε κάποια πρότυπα με στόχο να μπορέσουμε να επηρεάσουμε κάποια στιγμή, έστω και για λίγο τη ζωή κάποιου άλλου.

Αυτοκίνητο ή ποδήλατο; Αυτοκίνητο! Αλλιώς θα με βρείτε σε χαντάκι.

Αυλή ή ταράτσα; Ταράτσα με πολλά πολλά φυτά.

Αντισηπτικό ή αντηλιακό; Και τα δύο. Σε όλες τις μορφές! Σπρέι… Λοσιόν….

Μετακίνηση 2 ή μετακίνηση 6; Μετακίνηση 9. Πάμε θέατρο.

Κοντιζάς ή Κουτσόπουλος; Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάς.

Μαραβέγιας ή Μουζουράκης; Μαραβέγιας.

«Διάσημοι» ή «μαχητές»; Πώς είπατε;

«Κάμπινγκ» ή ξενοδοχείο; Κάμπιγκ με τα 1000 από μικρό παιδί και σταθερά Δευτέρα και Τρίτη στον Alpha.

Γεωργίδης ή Γεωργούλης; Γεωργίδης, μάνα μου!

Καλοκαίρι ή χειμώνας; Την άνοιξη είμαι ευτυχισμένη.

Δόξα ή χρήμα; Ουφ…. Στις μέρες, που ζούμε, το χρήμα το έχουμε ανάγκη. Αλλά το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς.

Θάρρος ή αλήθεια; Αλήθεια. Πάντα. Άρα, αναπόφευκτα, θάρρος. Χρειάζεται θάρρος για να λες αλήθειες.

Κεραυνοβόλος έρωτας ή μακροχρόνια σχέση; Κεραυνοβολος έρωτας. Εκεί, να νιώθεις πάντα το σκίρτημα.

Για τι θα ήθελες να σε θυμούνται: για το χιούμορ ή για το ταμπεραμέντο σου; Ακόμα δεν πέθανα. Άμα πεθάνω κι ύστερα ας με θυμούνται για ό,τι θέλουν.

Τι θα διάλεγες: να χάσεις για πάντα όλες σου τις μνήμες ή να μην δημιουργήσεις ποτέ καινούριες; Για να δημιουργήσω καινούριες πρέπει να έχω και τις παλιές. Τα θέλω όλα.

Αν είχες μια χρονομηχανή θα ταξίδευες στο παρελθόν ή στο μέλλον; Στο παρελθόν. Νιώθω πως θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη σε πιο απλές εποχές, μακριά από τεχνολογία και πρότυπα ανούσια που δημιουργεί η σύγχρονη κοινωνία. Νιώθω πως θα ήθελα να ζούσα σε εποχές που ο πολιτισμός άνθιζε, οι ιδέες ήταν φρέσκιες, και ήμασταν ακόμα κοντά στη ρίζα της δημιουργίας. Το μέλλον με τρομάζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS