CELEBRITIESSHOWBIZΗ είδηση που ταρακούνησε αυγουστιάτικα τα στάσιμα νερά της τηλεοπτικής ειδησεογραφίας

Η είδηση που ταρακούνησε αυγουστιάτικα τα στάσιμα νερά της τηλεοπτικής ειδησεογραφίας

Την ώρα που η διεύθυνση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε εξώδικο συμβιβασμό με ποσό αποζημίωσης και πρόταση για επιστροφή της Αιμιλίας Κενεβέζου στο ΡΙΚ, η δημοσιογράφος υπέγραψε συμβόλαιο με τον Alpha Κύπρου αναλαμβάνοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Του Κωνσταντίνου Χάμπαλη

Μ’ ένα τιτλάκι οκτώ λέξεων «Η Αιμιλία Κενεβέζου αναλαμβάνει το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων», ο Alpha Κύπρου κατάφερε να… ταρακουνήσει αυγουστιάτικα τα στάσιμα νερά της τηλεοπτικής ειδησεογραφίας. Ενώ, μέχρι στιγμής, τα δεδομένα ήθελαν τη δημοσιογράφο να επιστρέφει στο ΡΙΚ -μετά από εξώδικο συμβιβασμό με αποζημίωση που συμφωνήθηκε με τη διεύθυνση του Ιδρύματος- ξαφνικά τα γεγονότα άλλαξαν και η Αιμιλία βρέθηκε στον Alpha.

Η ανατροπή, ωστόσο, δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη. Προηγήθηκε ένας μήνας έντονων συζητήσεων, πιέσεων και συνεδριάσεων, μέχρι που την περασμένη Τετάρτη, στις 3 το απόγευμα, η Αιμιλία Κενεβέζου είπε το «ναι». Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η τελική «συνάντηση» έγινε μέσω βιντεοκλήσης, αφού η ίδια βρισκόταν στο εξωτερικό για διακοπές με την οικογένειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι επίσημο: Αυτή είναι η νέα τηλεοπτική στέγη της Αιμιλίας Κενεβέζου

Η τελική απόφαση δόθηκε στη δημοσιότητα με ένα δελτίο Τύπου από το κανάλι, λίγες ώρες αργότερα. «Εν μέσω συνεχών και σημαντικών ειδησεογραφικών εξελίξεων, τόσο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό όσο και τις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές, ο Alpha Κύπρου με την έναρξη της νέας σεζόν, ενισχύει την ειδησεογραφική του ομάδα εντάσσοντας στο δυναμικό του τμήματος ενημέρωσης την έμπειρη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Αιμιλία Κενεβέζου, η οποία αναλαμβάνει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Alpha News στις 8.15μ.μ», αναφέρει μεταξύ άλλων. Βέβαια, η απόφαση της Κενεβέζου να ενταχθεί στο δυναμικό του Alphaδεν βάζει τέλος στη δικαστική διαμάχη με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διαδικασία για εξώδικο διακανονισμό βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, καθώς η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια είχε -ως γνωστόν- κινηθεί νομικά εναντίον του κρατικού καναλιού, μετά την απόλυση της. Θεωρώντας ότι η απόλυσή της είχε γίνει παράτυπα και παράνομα, η Αιμιλία Κενεβέζου προχώρησε στη λήψη δικαστικών μέτρων και η δημόσια ραδιοτηλεόραση -προκειμένου να αποφύγει τη δίκη- πρότεινε την επαναπρόσληψή της με τη νέα σεζόν, με τα καθήκοντα που κατείχε πριν από την απομάκρυνσή της. Δηλαδή, ως βασική παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής. Η νέα τροπή στα γεγονότα πονοκεφαλιάζει περισσότερο τη διεύθυνση του ΡΙΚ, ενώ προκαλεί αίσθημα ευφορίας στους διοικούντες του Alpha Κύπρου που κατάφεραν να εντάξουν τη δημοσιογράφο στο δυναμικό τους, βάζοντας τίτλο στην κίνησή τους: «Ακόμη πιο δυνατή η ενημέρωση στον Alpha Κύπρου». Να σημειώσουμε ότι, η Αιμιλία Κενεβέζου δεν είναι η μοναδική που υπογράφει με τον Alpha Κύπρου, αφού -όπως μαθαίνουμε- επίκεινται κι άλλες μετεγγραφές που θα συζητηθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σταθμού, ο Alpha αναβαθμίζει και τη μεσημβρινή ενημέρωση με τη καθιέρωση δίωρης ενημερωτικής εκπομπής την οποία αναλαμβάνει ο Αντρέας Κημήτρης. Η εκπομπή, φιλοδοξεί να καθορίσει την ειδησεογραφική ατζέντα της ημέρας με άμεση και έγκυρη ενημέρωση, με συζητήσεις στο στούντιο και απευθείας συνδέσεις, μεταφέροντας τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα που αφορούν κάθε σύγχρονο και ενεργό πολίτη. Επίσης, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2018, ο ALPHA Κύπρου καθιερώνει την εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή «Alpha Politics», την οποία θα παρουσιάζουν οι Αντρέας Κημήτρης και Νικόλας Ζαννέττος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS