CELEBRITIESSHOWBIZΗ Madonna βρέθηκε στο κόκκινο χαλί των βραβείων του Billboard φορώντας ένα...

Η Madonna βρέθηκε στο κόκκινο χαλί των βραβείων του Billboard φορώντας ένα σακάκι που έγραφε «Ευτέρπη»

Την Παρασκευή το βράδυ, τα Billboard τιμούν τις γυναίκες της μουσικής και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το μεγαλύτερο βραβείο (Γυναίκα της Χρονιάς) απονεμήθηκε στη Μαντόνα.    Ωστόσο, όταν πέρασε απ’ το κόκκινο χαλί για να μπει στην αίθουσα, στο πίσω μέρος του σακακιού της, υπήρχε μια ελληνικότατη λέξη, το όνομα Ευτέρπη.

madonna02

Καθόλου τυχαίο που διάλεξε ένα πολύχρωμο ρούχο που γράφει Ευτέρπη στη βραδιά που βραβεύονται οι γυναίκες της μουσικής και που η ίδια -που έκανε μια απ’ τις πιο πετυχημένες περιοδείες της χρονιάς- τιμάται ως Γυναίκα της Χρονιάς.

madonna01

Ευτέρπη: Η μούσα της μουσικής

Η Ευτέρπη στην ελληνική μυθολογία ήταν μία από τις Μούσες, τις κόρες της Μνημοσύνης, με πατέρα τον Δία. Αποκαλούμενη η Δωρήτρια της Ευχαρίστησης, όταν αργότερα οι ποιητές όρισαν ρόλους σε κάθε μία από τις Μούσες, αυτή ήταν η μούσα της Μουσικής. Στους μεταγενέστερους κλασικούς χρόνους ονομάστηκε μούσα της λυρικής ποίησης και απεικονίστηκε κρατώντας έναν αυλό. Κάποιοι ισχυρίζονται πως αυτή εφηύρε τον αυλό ή διπλό φλάουτο, αν και οι περισσότεροι μυθογράφοι αποδίδουν στον Μαρσύα την εφεύρεσή του. Ο ποτάμιος θεός Στρυμόνας κατέστησε έγκυο την Ευτέρπη. Ο γιος της Ρήσος ηγήθηκε ομάδας Θρακών και σκοτώθηκε από τον Διομήδη στην Τροία, σύμφωνα με την Ιλιάδα του Ομήρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS