CELEBRITIESSHOWBIZΗ τελευταία συνέντευξη του Κώστα Βουτσά

Η τελευταία συνέντευξη του Κώστα Βουτσά

Μία ημέρα πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο με λοίμωξη στο αναπνευστικό ο Κώστας Βουτσάς παραχώρησε συνέντευξη στο Down Town και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο. Ο Κώστας Βουτσάς με τη σύντροφό του Αλίκη Κατσαβού μίλησαν για τη σχέση τους, την αγάπη και την ευτυχία που έφερε η γέννηση του μικρού Φοίβου. Δυστυχώς έμελλε να είναι η τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε ο σπουδαίος ηθοποιός.

Τι είπε για την ηλικία του

Λέτε την ηλικία σας;

Κώστας: Γιατί να μην πω; Μικρός είμαι ακόμα. Είμαι 88 χρόνων.

Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι είστε 88 και παίζετε συνεχώς στο θέατρο, και τελευταία δεν προτιμάτε δύσκολα έργα, αλλά αντιθέτως τα πιο χαρούμενα και δη παιδικό θέατρο…

Κώστας: Παιδικό θέατρο παίζω κάθε Κυριακή. Μου αρέσει να παίζω για τα παιδιά. Έρχονται μετά, μου μιλάνε, συζητάμε. Είναι μια ιερή στιγμή. Δεν θα πω ότι το παιδί είναι ο πιο δύσκολος θεατής – όλους, μικρούς ή μεγάλους τους αντιμετωπίζω το ίδιο.

Αλίκη: Μπορώ να υπερηφανευτώ ότι ο Κώστας αγάπησε το παιδικό θέατρο χάρη στις δικές μου παραγωγές, όπου έπαιξε. Φέτος, μόνο, κάνει «απιστία» και παίζει για άλλο θίασο, αλλά έχουμε κάνει 4-5 παραγωγές όπου πρωταγωνιστούσε ο Κωστής και περάσαμε πολύ ωραία.

Κώστας: Όταν πρωτοείδα τις δουλειές της Αλίκης, της είπα: «Βάλε με και εμένα να παίξω!»

 Για τη ζωή μετά τη γέννηση του Φοίβου

Πώς είναι η ζωή σας από τη μέρα της γέννησης του γιου σας;

Κώστας: Ευτυχία, ευτυχία. Είμαι τρισευτυχισμένος! Μας έδωσε ζωή ο Φοίβος, μας έδωσε χαρά. Και τον έχουμε μαζί μας συνέχεια – χαίρομαι που είναι και ξύπνιο παιδί. Όλα τα παιδιά είναι ξύπνια βέβαια, βλέπουν τηλεόραση, έχουν τα tablets και την πληροφόρηση συνεχώς. Εμείς ήμασταν μπουμπούνες μπροστά στα σημερινά παιδιά.

Αλίκη: Αυτό που διαπίστωσα, είναι ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό, και αυτό που πρέπει να κάνει ο γονιός είναι να σεβαστεί το πρόσωπο, την προσωπικότητα του παιδιού και να μην προσπαθήσει να αλλάξει κάτι στο παιδί. Ο Φοίβος μάς έχει δώσει μεγάλη χαρά, είναι χαρισματικό παιδί, αγαπάει τον κόσμο, τα ζώα, είναι κοινωνικός.

Για τη σχέση τους μετά το γάμο

Ποια είναι τα συναισθήματα που έχουν αλλάξει μετά τον γάμο;

Κώστας: Ο γάμος είναι συμπλήρωμα και το Α και το Ω της κοινής ζωής δύο ανθρώπων. Είναι μια εξέλιξη.

Υπάρχει κάτι που κάνει ο Κώστας και σε εκνευρίζει; 
Αλίκη: Αν κάτι ενοχλεί εμένα είναι ότι είναι ατημέλητος πολύ, αλλά μπορεί να το προκαλώ κι εγώ αυτό. Δεν μου αρέσει, ας πούμε, να είναι αχτένιστος!

Κώστας: Εμένα με εκνευρίζει αυτό, το ότι δεν της αρέσει να είμαι ατημέλητος. Να, τώρα πριν έρθεις, μου έλεγε: «Άλλαξε πουκάμισο, βάλε το άλλο, χτενίσου»!

Και ποιο είναι αυτό το εκνευριστικό που αγαπά ο ένας στον άλλον;

Αλίκη: Ο Κώστας είναι ένα πλάσμα μοναδικό, είναι γεμάτες οι μέρες μου με γέλιο, χιούμορ, είναι το πνεύμα του, η σπιρτάδα του, είναι ετοιμόλογος και, εκεί που δεν το περιμένω, στα πιο βαριεστημένα μου, στα πιο παρατημένα μου, εκείνος θα πετάξει μια ατάκα και θα μου αλλάξει όλο το κέφι.

Κώστας: Θυμώνω όταν κουράζεται πολύ, γιατί θέλω να περνάμε την ζωή μας ωραία.

Κάθε σχέση έχει και το στοιχείο της ζήλιας. Πώς εκδηλώνεται στη δική σας σχέση;

Αλίκη: Μένει μόνο στα χαριτωμένα πειράγματα, δεν κάνουμε ακρότητες.

Κώστας: Είμαι ήσυχος και ήρεμος. Με αγαπάει και την αγαπώ. Το έχει αποδείξει και το έχω αποδείξει.

Αλίκη: Όταν έχουμε αμφιβολία, τότε χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνα. Μου έχει κάνει τρία απανωτά τηλεφωνήματα για να δει πού είμαι. Το ίδιο έχω κάνει και εγώ. Να του τηλεφωνήσω και δύο και τρεις φορές, για να βεβαιωθώ ότι είναι εκεί που μου είπε. Ακόμα και στο θέατρο πάει μόνος του, εκτός ίσως από τις Κυριακές που πάμε με τον Φοίβο.

Κώστας: Μα, εννοείται. Εγώ δεν θέλω να κάνω κάτι εις βάρος της Αλίκης γιατί είναι η ωραιότερη, η καλύτερη γυναίκας της ζωής μου. Είμαι σε μια ηλικία πια, είναι και εκείνη σε αυτή την ηλικία, είναι πιο μεγάλη από μένα… (γελάνε)

Αλίκη: Ώρες-ώρες το νομίζω πραγματικά πως είμαι μεγαλύτερή του!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS