CELEBRITIESSHOWBIZΚωνσταντίνα Ευριπίδου: «Φοβάμαι την αστερόσκονη γιατί μετά δυσκολεύεσαι να τη μαζέψεις»

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: «Φοβάμαι την αστερόσκονη γιατί μετά δυσκολεύεσαι να τη μαζέψεις»

Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου, πιστεύει στα παραμύθια, με την επίγνωση ότι χρειάζονται σκληρή δουλειά για να κρατήσουν τη μαγεία τους ζωντανή. Ρεαλίστρια αλλά και ρομαντική, η αγαπημένη παρουσιάστρια έρχεται στο ραδιόφωνο του Active 107.4 & 102.5 τη Δευτέρα και εμείς συντονιζόμαστε με την εκπομπή της καθημερινά στις 10π.μ.-12μ.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

«Η ίδια η ζωή είναι το πιο υπέροχο παραμύθι απ’ όλα». Εσένα, πόσο υπέροχο είναι το δικό σου;
Η ζωή μπορεί να μετατραπεί στο πιο υπέροχο παραμύθι όταν υπάρχει υγεία, αγάπη, θετική σκέψη και λίγη τύχη! Προς το παρόν νιώθω τυχερή και ευγνώμων για το δικό μου παραμύθι.

Και ποιοι είναι πρωταγωνιστές σε αυτό; 
Φυσικά η οικογένεια μου και οι άνθρωποι που αγαπώ και με αγαπούν!

Το δικό σου προσωπικό παραμύθι είχε όλη εκείνη την αστερόσκονη με τους ήρωες που ταυτίστηκες ως παιδί; 
Το δικό μου παραμύθι δεν είναι γκλιτεράτο αλλά πραγματικό και ρεαλιστικό! Με όλα τα στοιχεία της χαράς, της λύπης, της στεναχώριας, της ευτυχίας, του γέλιου και κλάματος! Φοβάμαι την αστερόσκονη γιατί μετά δυσκολεύεσαι να τη μαζέψεις!

Στο κέντρο του κάθε παραμυθιού βρίσκεται μια αλήθεια που έδωσε στην ιστορία τη δύναμή της. Εσένα, ποια είναι η δική σου αλήθεια;
Η δική μου αλήθεια είναι ο σκοπός αυτής της ζωής! Και ο σκοπός της δικής μου ζωής είναι να ρουφήξω όσες περισσότερες στιγμές χαράς, ουσίας και δημιουργικότητας μπορώ για να νιώθω ευγνωμοσύνη. Με τους πρωταγωνιστές της ζωής μου πάντα στο προσκήνιο.

Κρύβεις μέσα σου εκείνη τη μικρή ηρωίδα που έκτιζες από παιδί μέσα από τα παραμύθια και τα φανταστικά όνειρά σου;
Ναι! Από μικρή ονειρευόμουν να μεγαλώνω σε ένα αγνό και ήρεμο κόσμο χαμογελαστή και με πολλούς ανθρώπους γύρω μου να αγαπώ και να με αγαπούν! Ταυτόχρονα, γεμάτη δημιουργικότητα και σκληρή δουλειά από τα 16 μου και με έντονη έμπνευση για να μπορώ να είμαι χρήσιμη και να προσφέρω στους δικούς μου ανθρώπους ό,τι χρειάζονται!

Οι χαρακτήρες των παραμυθιών εξακολουθούν να μας εμπνέουν επειδή είναι ανθρώπινοι και όταν τους κοιτάζουμε, βλέπουμε τους εαυτούς μας. Σε ποιου παραμυθιού τον ήρωα βλέπεις την Κωνσταντίνα;
Σε λίγα παραμύθια έβλεπα τον εαυτό μου! Δεν ήθελα ποτέ ασημένια γοβάκια, ούτε άμαξες, ούτε πρίγκιπες! Τα περισσότερα παραμύθια που μεγάλωσα μαζί τους είχαν πάντα κάποιον χαρακτήρα που μ’ ενοχλούσε όπως η κακιά μητριά, ο κακός λύκος, το ασχημόπαπο, η κακιά μάγισσα, ο Πινόκιο κλπ! Στο τέλος γινόταν η ανατροπή και ανυπομονούσα! Όμως μέχρι να φτάσει το τέλος στεναχωριόμουν πολύ! Έτσι, αποφάσισα, να φτιάξω το δικό μου παραμύθι σε αυτή την ζωή.

    
Ίσως αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι μια ευκαιρία για να ονειρευτούμε;
Το μόνο σίγουρο. Όλοι πρέπει να ονειρευόμαστε.

Και τι ονειρεύεσαι όταν κλείνεις τα μάτια; 
Τα παιδιά μου στον κήπο του μελλοντικού σπιτιού μας ευτυχισμένα με πολλούς φίλους και συγγενείς γύρω τους και εμένα κάπου σε μια γωνιά να τους χαζεύω και να ετοιμάζω το τραπέζι! Σχεδόν πάντα βλέπω αυτό!

Μια ζωή στρωμένη με ροδοπέταλα;
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω! Μια ζωή γεμάτη αγάπη, υπέροχα, πολύ απλά αλλά ουσιαστικά παιδικά χρόνια, με πολλή-πολλή δουλειά και έντονα όμορφες αλλά και αρκετά δύσκολες στιγμές!

Σε τι αναφέρεσαι;
Σε πολλά και διάφορα γεγονότα που ανήκουν πια στο παρελθόν. Δεν τα ξεχνώ αλλά ούτε τα προσπερνώ. Βλέπω πάντα τη θετική πλευρά της ζωής και προχωράω μπροστά.

Κάποιες φορές τα παραμύθια μας βοηθούν να δούμε τον εαυτό μας με θετικό τρόπο. Είσαι θετική ως άτομο;
Είμαι πάρα πολύ θετική.

Υπήρξαν στιγμές όμως που ένιωσες ότι όλα είναι μαύρα στη ζωή;
Ναι, σε 2-3 φάσεις στη ζωή μου μέχρι τώρα.

Ένιωσες ότι σου έλειψε κάτι από τη ζωή σου;
Ναι!

Τι σου έλειψε περισσότερο;
Πολλά πράγματα μαζί από τα οποία κρατάω τα θετικά. Εκείνα, δηλαδή, που με έχουν εξελίξει ως άνθρωπο.

Μίλησε μου για τα παιδικά σου χρόνια; Πώς ήσουν ως παιδί;
Ήμουν πολύ ήρεμο παιδί με πολλές ενασχολήσεις στον χώρο του αθλητισμού, αθλήτρια συγκεντρωμένη στον στόχο της, με πολλούς φίλους, λίγες και καλές φίλες, καλή μαθήτρια αλλά και πειραχτήρι. Ρομαντική και πολύ δοτική, ανεξάρτητη και ελεύθερη αλλά πάντα κοντά στους γονείς μου. Όμορφα χρόνια γεμάτα αναμνήσεις και αγάπη.

Παιδί της μαμάς ή του μπαμπά;
Του μπαμπά ξεκάθαρα. Αλλά κολλητή φίλη με τη μαμά.

Ποια δυνατή στιγμή έχεις να θυμάσαι από εκείνη την εποχή;
Το κάμπινγκ μας κάθε καλοκαίρι με σκηνές στον Ακάμα με τους γονείς και τα ξαδέρφια μου. Μου λείπουν πολύ εκείνα τα καλοκαίρια.

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες υπάρχουν στη ζωή σου;
Ναι, υπάρχουν κάποιες.

Τα παραμύθια μας δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγουμε, να ανανεώσουμε την πίστη μας και να κατακτήσουμε αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε. Πέτυχες όλα για όσα είχες στοχεύσει;
Πέτυχα τα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Το ραδιόφωνο ήταν ένας από τους επαγγελματικούς στόχους σου;
Γενικά τα media ήταν. Όταν όμως μπήκα πριν αρκετά χρόνια στο ραδιόφωνο το ερωτεύτηκα! Δεν ξέρω γιατί το νιώθω σαν ψυχανάλυση και στενό δεσμό με τους ανθρώπους που το ακούνε τη στιγμή που κάνω εκπομπή.

Πόσο active είσαι αυτήν περίοδο;
Είμαι πιο active από ποτέ! Είχα τρομερή ανάγκη να επιστρέψω στα επαγγελματικά μου καθήκοντα μετά το lockdown, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη μεγάλη παύση που είχαμε! Μπορείτε να είστε active και εσείς μαζί μου από 21 Σεπτεμβρίου στις 10-12 το πρωί να πίνουμε μαζί το καφεδάκι μας. Ανυπομονώ πολύ.

Και τι θα περιέχει η δική σου ραδιοφωνική πρόταση;
Πολύ κέφι, επικαιρότητα, αισιόδοξες ειδήσεις, πολύ μόδα και στυλ.

Ετοίμασες κάποια σκαλέτα, τουλάχιστον για την πρώτη βδομάδα ή ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που στηρίζονται στον αυθορμητισμό;
Έχω πάντα τις ενότητες μου αλλά συχνά μου αρέσει να αυτοσχεδιάζω κάποια πράγματα την τελευταία στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες των ακροατών. Κάθε μέρα είναι άλλη μέρα και πρέπει να προσαρμόζομαι στον παλμό του κοινού και της καθημερινότητας του.

Θα λειτουργήσεις σαν ακροατής που του λείπει κάτι από το ραδιόφωνο ή έχεις μια συνταγή στο μυαλό σου τι θα σου άρεσε να ακούς το πρωί και θα την εφαρμόσεις;
Σίγουρα θα λειτουργήσω ως ακροατής που έχει και τα πάνω και τα κάτω του και οι ανάγκες του αλλάζουν μουσικά. Όμως, εγώ σαν ακροατής, θέλω να ξυπνώ με αισιοδοξία, χαρά, έξυπνες προτάσεις και προβληματισμό.

Αλήθεια, πόσα χρόνια βρίσκεσαι πίσω από το μικρόφωνο;
Ασχολούμαι με το ραδιόφωνο τα τελευταία 8 χρόνια.

Τι είναι αυτό που σε ελκύει περισσότερο από τον κόσμο του ραδιοφώνου;
Θα ακουστεί πολύ κλισέ αλλά η αμεσότητα του ακροατή με τον παραγωγό είναι μαγική.

Άλλο η αγάπη της τηλεόρασης κι άλλο του ραδιοφώνου; Μοιράζεται εύκολα μια τέτοια αγάπη;
Δεν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται. Όλα μπορούν να χωρέσουν στην καρδιά φτάνει να ξέρεις τι αγαπάς στο καθένα πιο πολ.! Είναι σαν τα παιδιά, όσα κάνεις τόσο πολλαπλασιάζεται η αγάπη. Δεν μοιράζεται.

Τι σε στεναχώρησε περισσότερο από την κατάληξη που είχε το «Όλα καλά»;
Ότι η εκπομπή δεν αποχαιρέτισε όπως άξιζε τους τηλεθεατές της που περίμεναν να ολοκληρωθεί σωστά η σεζόν. Ήταν μια πολύ δυνατή και πετυχημένη χρονιά με πάρα πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης και αξιόλογους συντελεστές. Όμως, με όλα αυτά που συνέβησαν φέτος όλα πια είναι διαφορετικά στην τηλεόραση και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Θες να επιστρέψεις πίσω με μία νέα τηλεοπτική πρόταση ή προτιμάς να αφοσιωθείς -προς το παρόν- στην οικογένειά σου;
Σίγουρα θέλω να επιστρέψω με μια καινούρια τηλεοπτική πρόταση γιατί ο κόσμος χρειάζεται ανανέωση και νέα δεδομένα στην ψυχαγωγία του και το βλέπουμε
πλέον φανερά. Η πρόταση είναι ήδη έτοιμη και ανυπομονώ. Η οικογένεια μου όμως είναι πάντα προτεραιότητα μου αλλά και η τηλεόραση ένα μεγάλο πάθος μου.

Έχει εγκριθεί από κάποιο κανάλι η σχετική πρόταση;
Όχι ακόμα. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Δεν είναι κάτι απλό. Χρειάζεται χρόνος για να υλοποιηθεί και σωστό timing για να βγει στον αέρα.

Επειδή ο καθένας αξίζει να ζήσει το δικό του «Και ζήσαν αυτοί καλά και ‘μεις καλύτερα…», εσύ, το ζεις; Είσαι ευτυχισμένη;
Είμαι ευτυχισμένη όσο έχω την υγεία μου, όσο η οικογένεια μου είναι δεμένη και υγιής, όσο έχω έμπνευση, δημιουργικότητα και δουλειά. Στις ευχές μου ζητώ να είμαι πάντα τόσο γεμάτη και να μπορώ να απολαμβάνω τις χαρές τις ζωής! Υγεία, αγάπη και δημιουργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS