CELEBRITIESSHOWBIZΟ Alec Baldwin είναι ένας bad ass Πρόεδρος

Ο Alec Baldwin είναι ένας bad ass Πρόεδρος

Μιμείται τον Donald Trump – και τον εξοργίζει. Έγινε μπαμπάς, στα 58 του. Στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, παραδέχτηκε πως για δύο χρόνια έπινε και έκανε drugs καθημερινά. Λοιπόν, αυτός ο Hollywood star είναι ωραίος τύπος ή  μάλλον… πώς θα το έλεγε ο Donald; «Πραγματικά, πραγματικά φανταστικός»!

Της Κάλλιας Καστάνη

Διόρθωση: Ο  Alec Baldwin  δεν μιμείται τον Donald Trump – είναι ο Trump, ολόκληρος. Από τη στραβή, χοντρή ξανθιά περούκα του, ως τα φαρδιά κοστούμια και τις θηριώδεις γραβάτες του. O τρόπος που τον παριστάνει, στα σκετσάκια του θρυλικού σατιρικού show Saturday Night Live -σουφρώνοντας τα φρύδια, φουσκώνοντας τα χείλια, πετώντας εξωφρενικές ατάκες και δείχνοντας πραγματικά κακός- έχει μπει ήδη στο παγκόσμιο hall of fame των παρωδιών πολιτικών προσώπων. Ο Alec Baldwin (ή μάλλον η καρικατούρα του), κατάφερε να μπερδέψει μέχρι και τον Τύπο. Μια εφημερίδα από τον Άγιο Δομίνικο, η «El Nacional», σ’ ένα άρθρο της για τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, έβαλε, αντί για τη φωτογραφία του Trump, μια φωτογραφία του Baldwin, που τον μιμείται. Όσο για τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, προφανώς δεν το βρίσκει διόλου αστείο το ότι όλος ο πλανήτης γελάει μαζί του: «Είναι ένα μονόπλευρο, εντελώς προκατειλημμένο, καθόλου αστείο show», έγραψε στο Twitter, απειλώντας να «λάβει μέτρα». Οι παραγωγοί του SNL εύχονται, σχεδόν, να το κάνει – ήδη, η τηλεθέαση του show έχει αγγίξει το peak, είναι η ψηλότερη που έχουν δει εδώ και χρόνια. Αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για το καλύτερο.

Το πραγματικά αστείο είναι πως ο Baldwin δεν ήθελε καν να κάνει τη μίμηση. Όταν του το πρότειναν, θύμωσε: «Πώς σας ήρθε η ιδέα πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο;» – δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τον Trump και εύρισκε απίθανη την ιδέα να επιχειρήσει να μιμηθεί κάποιον που δεν εκτιμούσε. Αλλά μετά, όταν ήρθε η ώρα να βγει, δεν το πολυσκέφτηκε – με το που φόρεσε την περούκα στο κεφάλι, και σούφρωσε το στόμα, ο ρόλος ήταν εκεί, μπροστά του, «γυμνός» μες στην απερίγραπτη παράνοιά του. «Δεν το σκέφτηκα, απλώς το έκανα. Και… ωχ, μάλλον κάνω λάθος που το λέω αυτό.. Θα ‘πρεπε να πω στον κόσμο πως το προβάριζα για μήνες». Παραδέχεται πάντως πως η μίμησή του είναι μια «χοντροκομμένη καρικατούρα» ενός πιο κακού Trump . «Ίσως, θα μπορούσα να τη ραφινάρω λίγο».

O Αlec, δεν αγαπά τα στολίδια, τις προσεκτικές υπεκφυγές. Σαν αληθινός, παράφορος Ιρλανδός προτιμά να πέφτει μες στη φωτιά. Η αλήθεια, υποστηρίζει, είναι ιαματική, μπορεί να σε σώσει. Του χρειάστηκε μπόλικο απ’ αυτό το «φάρμακο» πριν από μερικές βδομάδες, όταν -μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America και τον George Stephanopoulos- παραδέχτηκε πως πριν από 30 χρόνια, ήταν junkie και αλκοολικός. Και πως παραλίγο να πεθάνει από overdose.

Είναι ένα μέρος -όχι το μεγαλύτερο, αλλά σίγουρα το πιο ενδιαφέρον- του στόρι που διηγείται και στο βιβλίο του «Νevertheless-Α memoir», μια αυτοβιογραφία του, που βγαίνει αυτές τις μέρες στα βιβλιοπωλεία. Είναι η ιστορία του, η ιστορία ενός καλού καθολικού πιτσιρικά από το Amityville, στον δρόμο προς την κορυφή, περνώντας μέσα από τους διαδρόμους του Actor’s Studio, τα παρασκήνια του Broadway, τις επαύλεις του Hollywood, τα τηλεοπτικά πλατό. Α, η τηλεόραση! Της οφείλει πολλά. Μεταξύ άλλων ένα απίθανο revival καριέρας ως Jack Donaghy στο sitcom του ΝΒC «30 Rock» – έναν ρόλο για τον οποίο κέρδισε δύο EMMY, τρείς Χρυσές Σφαίρες και επτά SAG (!). Λες και πια, εισέπραττε αναδρομικά, την αναγνώριση που του οφείλει το σινάφι του για τη δουλειά τόσων χρόνων στο σινεμά…

Στην αρχή όμως, στα 26-27 του, δεν είχε τίποτα απ’ όλα αυτά. Στην αρχή, υπήρχε μόνο σκοτάδι. «Πέρασα δυο χρόνια – δυο χρόνια όπου ζούσα παίρνοντας drugs και πίνοντας αλκοόλ καθημερινά, βουλιάζοντας στη μιζέρια. Χριστέ μου τι δύσκολα που ήταν… Πονούσα πολύ, πραγματικά πάρα-πάρα πολύ…». Ο ίδιος περιέγραψε πως κάποτε παραλίγο να πεθάνει από overdose – μια τραγωδία που κράτησε μυστική για χρόνια. Σταδιακά, κατάφερε να βγει από τον λάκκο όπου είχε πέσει. Θυμάται πως ένας τρόπος για να αντιμετωπίσει τα στερητικά του ήταν να παίζει, με τις ώρες, ένα πανάρχαιο video game. «Έπαιζα 20-22 ώρες, μέχρι που δεν άντεχα και πήγαινα για ύπνο. Ήταν ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσω και να μη σκέφτομαι τίποτα. Δεν ήθελα να δω κανέναν, ούτε να μιλήσω με κανέναν…».

ALECKIM: ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ LOVE STORY

Το 1990, τέσσερα μόλις χρόνια μετά τις «9 ½  βδομάδες», η Κim Basinger -η πιο ποθητή γυναίκα στον κόσμο- ήταν 37 χρονών, κουρασμένη από τη βασανιστική δημοσιότητα κι έναν αποτυχημένο γάμο. Στο πρώτο της ραντεβού με τον Αlec Baldwin, σε κάποιο chic ρεστοράν του Λος Άντζελες, για να συζητήσουν για τις λεπτομέρειες της ταινίας «Κυνηγώντας τη Γυναίκα της Ζωής μου», όπου θα συμπρωταγωνιστούσαν, ο Αlec μετά τις συστάσεις, τη φίλησε και τη ρώτησε αν θέλει παιδιά. Όταν του απάντησε «Χριστέ μου, είσαι ψυχωτικός», τηλεφώνησε στον καλύτερό του φίλο και του άφησε το εξής μήνυμα: «Αυτή η γυναίκα με οδηγεί στην τρέλα. Παντρευόμαστε».

Το αστείο είναι ότι τελικά, έγινε κάπως έτσι. Μετά από τρία χρόνια -όσο κράτησε το ειδύλλιό τους- τρία χρόνια έντασης και τρελού ερωτικού πάθους που εναλλασσόταν με καυγάδες, πόρτες που χτυπούσαν και ουρλιαχτά στα τηλέφωνα, ο Alec έπεισε την Κim να τον παντρευτεί. Στην αρχή, όλα πήγαιναν περίφημα. Εκείνη δήλωνε πως θαύμαζε την αυτοπεποίθηση, τη μεγάλη καρδιά και το παράφορο ιρλανδέζικο ταμπεραμέντο του. Κι εκείνος, έκλαιγε σε πανεθνικό δίκτυο όταν η γυναίκα του ανέβαινε στο podium της Ακαδημίας να παραλάβει το Οscar της για το «LA Confidential». Οι δυο τους ήταν το «χρυσό ζευγάρι» του Hollywood που έκανε σταυροφορίες για το περιβάλλον και τα δικαιώματα των ζώων, οι χαϊδεμένοι των studios και της πολιτικής ελίτ.

Ήταν ο Παράδεισος, μείον κάνα δυο μικρολεπτομέρειες. Όπως, ας πούμε, το ότι ο Baldwin έπινε πολύ και δεν μπορούσε να ελέγξει τις κρίσεις θυμού του, που τον έσπρωχναν να δέρνεται με παπαράτσι ή να διαπληκτίζεται με τη γυναίκα του, ακόμα και δημόσια. Και η Βasinger, δεν ήταν κι αυτό ακριβώς που θα ‘λεγες «υπόδειγμα σταθερότητας». Υπέφερε από κατάθλιψη που εκδηλωνόταν πότε με κρίσεις πανικού και πότε με αγοραφοβικά επεισόδια που την έκλειναν στο σπίτι. Η κατάσταση χειροτέρεψε μετά τη γέννηση της μικρής τους κόρης, της Ireland, το 1995. Το 2001, η Kim υπέβαλε -τελικά- αίτηση διαζυγίου, επικαλούμενη αγεφύρωτες προσωπικές διαφορές -κι αυτή ήταν η αρχή, μιας θηριώδους δικαστικής κόντρας των δύο σταρ, για την κηδεμονία της κόρης τους που κράτησε σχεδόν δέκα χρόνια, έγινε αφορμή για να χυθούν τόνοι μελανιού στα έντυπα και κόστισε στον Baldwin 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Η πιο γλυκιά και αξιομνημόνευτη στιγμή αυτής της αντιπαράθεσης ήρθε το 2007, όταν η Basinger φρόντισε να διαρρεύσει στο διαδίκτυο, το εξοργισμένο μήνυμα που είχε αφήσει ο Baldwin στον τηλεφωνητή για την 11χρονη κόρη τους, που δεν είχε δώσει το παρών της στο τηλεφωνικό ραντεβού τους. Ήταν ένα παραλήρημα που ξεκινούσε με το «δεν έχεις μυαλό, δεν έχεις ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και τέλειωνε με το  «θα ‘ρθω εκεί και θα σε κανονίσω, αγενές και απερίσκεπτο μικρό γουρούνι». Ειδικά, αυτό το τελευταίο δεν βοήθησε και πολύ τον δικαστικό αγώνα του Alec. Ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε το «Ένα ταξίδι στην πατρότητα και το διαζύγιο» – ένα βιβλίο όπου ο ηθοποιός κατέγραφε λεπτομερώς τη δικαστική κόλαση και τις ταπεινώσεις στις οποίες τον υπέβαλλε η Κim, καθώς και τον αγώνα που έδινε για να είναι παρών στη ζωή της κόρης του.

Ο «ΝΕΟΣ» ΒΑLDWIN

Σήμερα, όλα αυτά μοιάζουν με παλιό κακό όνειρο. Μετά το revival της καριέρας του, με το «30 Rock» και το «SNL» ο 58χρονος Baldwin, έκοψε το αλκοόλ και αδυνάτισε. Οι ανεξέλεγκτες κρίσεις θυμού του ανήκουν στο παρελθόν. Πριν από πέντε χρόνια ξαναπαντρεύτηκε με την 29χρονη (τότε) Ισπανίδα πρώην χορεύτρια δασκάλα της γιόγκα Ηilaria Thomas, και σήμερα είναι ένας ευτυχισμένος πατέρας άλλων τριών παιδιών – πλην της Ireland: της τρίχρονης Carmen Gabriella, του Rafael που πλησιάζει τα δύο και τον Leonardo Angel που γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Με τρία παιδιά, δεν κοιμάται πολύ. Αλλά δεν δυσανασχετεί. Στόχος του, πλέον, είναι να δουλεύει όσο το δυνατόν λιγότερο. «Προτιμώ να μένω σπίτι -λέει- και να διαβάζω βιβλία. Αν μπορούσα να το πετύχω αυτό, τα πράγματα θα ήταν καταπληκτικά. Θέλω να δουλεύω από το σπίτι, να ταξιδεύω λιγότερο και να αποφεύγω τα πολυήμερα γυρίσματα για το σινεμά. Όσο πιο πολύ χρόνο περνάω με τα παιδιά, τόσο καλύτερα για όλους… Φυσικά, έχουμε βοήθεια, αλλά και τι μ’ αυτό; Μπορεί να έχεις όλη τη βοήθεια του κόσμου, αλλά όταν ένα παιδί θέλει τη μητέρα του, θέλει τη μητέρα του. Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά δεν τα κάνουμε, γιατί προτιμάμε να περνάμε τον χρόνο μας μαζί τους. Αλλιώς ποιος ο λόγος να κάνεις παιδιά;».

Ο σταρ, παραδέχεται πως η γυναίκα του, είναι η καλή του νεράιδα. Tο ήξερε από την πρώτη στιγμή, που τη γνώρισε («Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας για μένα, όπως νομίζω και για πολλούς άλλους άντρες. Είμαι ένας από τους πολλούς, ένας σε μια μακριά γραμμή αντρών ερωτευμένων με τη Hilaria, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, εγώ την κέρδισα. Είμαι νικητής!»). Για χάρη της, έκοψε το ποτό, τρέφεται πλέον καλύτερα και -φυσικά- μαθαίνει ταχύρρυθμα ισπανικά, μιας και όλα τα παιδιά τους, θα είναι δίγλωσσα. Για την ώρα, ξέρει τα βασικά: «μη χτυπάς», «μην κλωτσάς», «μη δαγκώνεις», «μη φτύνεις» και «μην το τρως αυτό». Το λέει στον μικρό του γιο που του αρέσει να μασάει χαλίκια.

Και με τον Trump τι θα γίνει; Για πόσο ακόμα θα τον «πετροβολά»; «Όχι για πολύ… Σίγουρα μέχρι να τελειώσει αυτή η σεζόν του SNL… Θα το κάνω όσο περισσότερο μπορώ, γιατί αγαπώ τα παιδιά. Είναι φίλοι μου. Μετά απ’ αυτό δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω αν ο κόσμος θα θέλει να το συνεχίσω. Αν σ’ αυτή τη χώρα τα πράγματα μείνουν όπως είναι τώρα, μου φαίνεται πως δεν θα έχουμε πολλή όρεξη για γέλια μετά τον Σεπτέμβριο…».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS