CELEBRITIESSHOWBIZΠαραμύθι (που δεν λέει) ν’ αρχινήσει: Νέα εμπλοκή με τη σειρά του...

Παραμύθι (που δεν λέει) ν’ αρχινήσει: Νέα εμπλοκή με τη σειρά του Λώρη στον Alpha

Του Μαρίνου Νομικού

 

“Μη μασάς το παραμύθι” ήταν ο τίτλος μιας παλιότερης σειράς του Alpha που δεν ευτύχησε – φαίνεται όμως πως αποδεικνύεται προφητικός σε σχέση με μια επερχόμενη παραγωγή! Τo “Παραμύθι ν’ αρχινήσει” ήταν η πιο πολυαναμενόμενη σειρά μυθοπλασίας της φετινής σεζόν, μία μεσαιωνική κωμωδία επικών διαστάσεων με ελκυστικό καστ Ελλαδιτών και Κυπρίων ηθοποιών, δαπανηρά σκηνικά και κοστούμια και το χιούμορ-σήμα κατατεθέν του δημιουργού της Λώρη Λοϊζίδη με σουρεάλ καταστάσεις και διασκεδαστικούς αναχρονισμούς. Η σειρά ήταν αρχικά να βγει στον αέρα τον περασμένο Νοέμβριο, ως αιχμή του δόρατος στο χειμωνιάτικο πρόγραμμα του νεοσύστατου Alpha Κύπρου (είναι ελλαδοκυπριακή συμπαραγωγή) όμως λόγω του όγκου της παραγωγής και της τελειομανίας του Λώρη σημειώθηκαν συνεχείς αναβολές που οδήγησαν την πρεμιέρα στο Μάρτιο. Όπως φαίνεται όμως, τα βάσανα για τη φιλόδοξη παραγωγή είναι ακόμα πίσω…

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης όταν είδαν στην Αθήνα το πρώτο επεισόδιο της σειράς έπαθαν πολιτισμικό σοκ. Εντάξει, ήξεραν ότι μια κωμωδία με διαλόγους -εν μέρει- στην κυπριακή διάλεκτο θα ήταν δύσκολο στοίχημα για το ελλαδικό κοινό όμως δεν περίμεναν τόσα πολλά κυπριακά. Η πρώτη αντίδραση ήταν “αυτό δεν παίζει με τίποτα στην Ελλάδα”, η δεύτερη να δοθούν οδηγίες στους συντελεστές για ραγδαίες αλλαγές, εκ νέου μοντάρισμα και reshootings ώστε να περιοριστεί ή ακόμα και να εξαλειφθεί τελείως η κυπριακή διάλεκτος. Βασικά θέλουν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται από μια επένδυση που μέχρι στιγμής τους κόστισε κοντά στα 70 χιλιάρικα (αυτό είναι το κόστος των τριών πρώτων επεισοδίων σύμφωνα με τις μετριοπαθείς εκτιμήσεις) ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρατευθεί χαρακτήρας που να μεταφράζει επί τόπου τις κυπριακές φράσεις (όπως είναι μία από τις εισηγήσεις)!

Το θέμα όμως είναι, τι ακριβώς θέλει ο Alpha από τον Λώρη Λοϊζίδη και είναι σίγουροι εκεί στην Αθήνα ότι μπορεί να τους το προσφέρει; Ο Λώρης έχει μάθει να κάνει ένα πράγμα, νεοκυπριακές κωμωδίες με έντονο τοπικό χρώμα, και το κάνει καλά, οπότε ποιος ο λόγος να τον προσλαμβάνεις γι’ αυτό που είναι και στην πορεία να του ζητάς κάτι διαφορετικό. Αν ο Alpha ήθελε μια καθαρόαιμη ελληνική κωμωδία (όπως ας πούμε ο “Αστέρας Ραχούλας”) υπάρχουν δεκάδες καταξιωμένοι Ελλαδίτες σεναριογράφοι που θα πετούσαν τη σκούφια τους προκειμένου να πάρουν τη δουλειά. Υποτίθεται πως το μπόλιασμα μιας κωμωδίας εποχής με το κυπριακό χιούμορ του Λώρη ήταν το δέλεαρ εξαρχής, εάν στην πορεία έκριναν ότι αυτό θα τρομάξει το ελληνικό κοινό, σε καμιά περίπτωση δεν είναι ευθύνη του δημιουργού.

Το πρώτο επεισόδιο άρεσε πολύ στην Κύπρο όμως το θυγατρικό κανάλι δεν έχει λόγο, τα νήματα κινεί η Αθήνα και μόνο αυτή σε μια τόσο δαπανηρή παραγωγή. Σε περίπτωση που αποφασίσει να τη βγάλει από την πρίζα το κόστος παραείναι δυσβάσταχτο για τον Alpha Κύπρου ώστε να τη συνεχίσει μόνος. Ακόμα κι αν γίνει αυτό, σίγουρα δεν θα είναι αυτό που οραματίστηκε ο δημιουργός αλλά κάτι πολύ πιο υποδεέστερο.

Η νέα εμπλοκή στο “Παραμύθι ν’ αρχινήσει” προκάλεσε την έντονη ανησυχία των συντελεστών καθώς φούντωσαν πάλι οι φήμες για μετάθεση της σειράς στην επόμενη σεζόν ή και πλήρους ματαίωσής της – ας μην ξεχνάμε ότι όλοι τους έχουν δεσμευτεί από το περασμένο φθινόπωρο και είναι πρακτικά αδύνατον να βρουν οτιδήποτε άλλο στα μισά της σεζόν. Από τον Alpha τονίζεται ότι τα σχέδια δεν άλλαξαν κι ότι η σειρά θα βγει στον αέρα το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, όμως δεν είναι λίγες οι φωνές εντός του καναλιού αλλά και της παραγωγής που επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, ειδικά μετά τις χρονοβόρες αλλαγές που παρήγγειλε η Αθήνα κι ότι η σειρά θα πάει αναπόφευκτα Οκτώβριο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS