CELEBRITIESSHOWBIZΠοιος είναι ο Τούρκος που κρύβεται πίσω από «The Voice» και «Survivor»;

Ποιος είναι ο Τούρκος που κρύβεται πίσω από «The Voice» και «Survivor»;

Στα 21 του αναγκάστηκε να κλείσει το μικρό μαγαζί με ρούχα που είχε, λόγω χρεοκοπίας. Ύστερα, άρχισε τη μέτρια καριέρα του ως αθλητικογράφος μέχρι που απέκτησε το δικό του κανάλι. Στα 48 του, ο Τούρκος παραγωγός Acun Ilicali άλλαξε το τηλεοπτικό σκηνικό σε Ελλάδα και Κύπρο με τα τηλεπαιχνίδια «The Voice» και «Survivor, αυξάνοντας τα μηδενικά στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

Οι βαθμοί του στο σχολείο ήταν κάτω από τον μέσο όρο. Στο πανεπιστήμιο υπήρξε σκέτη αποτυχία. Αφού το πήρε απόφαση πως δεν το έχει με τα γράμματα, ο νεαρός Acun άνοιξε ένα μικρό μαγαζί με ρούχα στη συνοικία Bagdat Caddesi. Μετά από 6 χρόνια  αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο και να βρει δουλειά ως αθλητικογράφος, με μισθό 200 τουρκικές λίρες. Ούτε η αθλητική δημοσιογραφία, όμως, ήταν το δυνατό του σημείο. Κι αυτό γιατί, μάλλον, δεν την πήρε ποτέ στα σοβαρά. Κάτι που φάνηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 1998, που διεξαγόταν στη Γαλλία. Ο Acun Ilicali ήταν ο ανταποκριτής του καναλιού και σε μια απευθείας τηλεφωνική σύνδεση με το κεντρικό δελτίο, καλησπέρισε τους τηλεθεατές από το Παρίσι και εξήγησε πως οι φωνές που ακούγονταν στο βάθος ήταν οι οπαδοί της Βραζιλίας, οι οποίοι πανηγύριζαν τη νίκη της ομάδας τους. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Ilicali παραδέχθηκε πως στην πραγματικότητα δεν βρισκόταν στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά στο πάρτι ενός φίλου του στην Κωνσταντινούπολη. Οι ένθερμοι οπαδοί που ακούγονταν στο βάθος, δεν ήταν άλλοι από τους φίλους του, που ακολουθούσαν πιστά τις «σκηνοθετικές» οδηγίες του.

 

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της προσωπικότητας του Acun Ilicali, που ποτέ δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και ανθρώπους προς το συμφέρον του. Χάρη στις επικοινωνιακές του δυνατότητες κατάφερε να τον εμπιστευτούν διάσημοι ποδοσφαιριστές και να του ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες για τα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας της Τουρκίας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του για τις ανάγκες μιας ποδοσφαιρικής εκπομπής, γνώρισε τους δημιουργούς γνωστών τηλεοπτικών προγραμμάτων, όπως το «The Voice», το «Survivor», το «Fear Factor» και το «Dancing with the stars». Κάπως έτσι, δημιούργησε τη δική του εταιρία παραγωγής το 2004, με την ονομασία «Acun Medya», «εισάγοντας» στην τουρκική τηλεόραση αρκετά από αυτά τα shows, τα οποία αποδεικνύονται «χρυσορυχεία» για όποιο κανάλι τα εντάξει στο πρόγραμμά του. Το επόμενο βήμα, φυσικά, ήταν να αποκτήσει το δικό του κανάλι. Το 2013 κατέβαλε 70 εκατομμύρια δολάρια για να γίνει ο ιδιοκτήτης του TV8.

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ, παρά τη λογοκρισία που υφίστανται, υπογραμμίζουν με κάθε ευκαιρία τη στενή φιλία του Acun Ilicali με τον Recep Tayyip Erdoğan, αφήνοντας να εννοηθεί πως σε αυτήν οφείλει τη γρήγορη ανέλιξή του. Πάντως, ο τουρκικός Τύπος δεν πρέπει να έχει παράπονο από τον Acun Ilicali, καθώς φροντίζει να τον τροφοδοτεί συχνά με πικάντικες ειδήσεις από την πολυτάραχη ζωή του. Το 1993 πήρε διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο, μετά από πέντε χρόνια έγγαμου βίου και μια κόρη με το όνομα Banu, η οποία ήρθε στον κόσμο λίγο πριν τον θάνατο των γονιών του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μια δεκαετία αργότερα, παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, με την οποία απέκτησαν δυο κόρες, τη Leyla και τη Yasemin. Επτά χρόνια μετά, παραδέχθηκε ότι την απάτησε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες διαζυγίου. Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποκαλύφθηκε πως η περιουσία του Acun Ilicali ανερχόταν στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Στην πορεία, το ζευγάρι «πάγωσε» τις διαδικασίες, προκειμένου να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον γάμο του, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ilicali να αποκτήσει την τέταρτη του κόρη από τη φιλενάδα του, με τη σύζυγό του να κάνει τα στραβά μάτια.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί, άλλωστε, στον Acun Ilicali και τα εκατομμύρια του; Ο ισχυρός άνδρας αποδεικνύει διαρκώς πως αυτό που βάζει στο μυαλό του, το καταφέρνει. Κι αφού δεν κατόρθωσε ακόμη να αποκτήσει το δικό του κανάλι στην Ελλάδα -τον περασμένο Φεβρουάριο είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα γι’ αυτόν τον λόγο- μπήκε στο ελληνικό και κυπριακό τηλεοπτικό τοπίο από την… πίσω πόρτα, «ζαλίζοντας» τα μηχανάκια της τηλεθέασης πρώτα με το «The Voice» και τώρα με τo «Survivor».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS