CELEBRITIESSHOWBIZΠώς αλλάζει το τηλεοπτικό σκηνικό από το πρόγραμμα του Open

Πώς αλλάζει το τηλεοπτικό σκηνικό από το πρόγραμμα του Open

Του Μαρίνου Νομικού

Πάνω που είχαν (σχεδόν) κατασταλάξει τα πράγματα στην prime time και τα κανάλια είχαν μια πρώτη εικόνα για το τι θα παιχτεί φέτος, ήρθε η καθυστερημένη έναρξη του Open να ανακατέψει ξανά την τράπουλα και να μοιράσει εκ νέου την ήδη συρρικνωμένη πίτα της τηλεθέασης. Τα προγράμματα του νέου ελλαδικού καναλιού -που εδώ μεταδίδονται εις διπλούν από το TV One/Omega και το Plus(!)- έκαναν την εμφάνισή τους μέσα στην εβδομάδα και μιλώντας υποθετικά καθώς δεν προλάβαμε τηλεθεάσεις λόγω προθεσμίας, σίγουρα θα προκάλεσαν μια κάποια αναστάτωση στη βραδινή ζώνη.

Γεγονός είναι πάντως ότι ο «Πρίγκιπας της Φωτιάς» (σαπούνι σε σενάριο Γιώργου Κυρίτση) άναψε αρκετές απ’ αυτές στο εσωτερικό του καναλιού, αφού για χάρη της διπλής πρεμιέρας της Τετάρτης εξοστρακίστηκε το «Fars Attack» αρχικά για απόψε (Σάββατο) και από την άλλη εβδομάδα πίσω στις Τετάρτες μεν, αλλά στις 10.00μ.μ. Κίνηση που δεν άρεσε καθόλου στους συντελεστές της εκπομπής που δεν έκρυψαν από τη διεύθυνση τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε το κανάλι σε ένα από τα (ελάχιστα) σιγουράκια του για χάρη του νέου προγράμματος.

Στο «Όλα Καλά» του Σίγμα λαμβάνει χώρα, διακριτικά και αθόρυβα, μία από τις μεγαλύτερες ειρωνείες στην πρόσφατη τηλεοπτική μνήμη, αν σκεφτεί κανείς ότι δημοφιλέστερο κομμάτι της εκπομπής δεν είναι ούτε τα σαχλά αχαχούχα του πάνελ, ούτε η μόνιμη συντακτική σύγχυση της παρουσιάστριας, ούτε φυσικά οι «καυτές καρέκλες» που προσομοιάζουν περισσότερο με ιγκλού αλλά το… τρολάρισμα άλλων εκπομπών. Ναι φίλοι μου, αυτό που ουσιαστικά έσωσε την κατά τ’ άλλα αδιάφορη εκπομπή από την ανυπαρξία και την κάνει να τσιμπάει νούμερα, είναι όταν σχολιάζουν, χλευάζουν, κοροϊδεύουν ή ασκούν καυστική κριτική σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές ενίοτε κι ανταγωνιστικές! Και δεν εξετάζουμε καν αν το κάνουν καλά ή όχι (η Χριστιάνα Αντωνίου έχει ωραίο στυλάκι, κάποιες φορές το πετυχαίνει το αστείο άλλες όχι αλλά είναι πάντα fun to watch) αλλά εστιάζουμε στην ειρωνεία ότι η Κωνσταντίνα Ευριπίδου έχει ακόμα εκπομπή χάρη σ’ αυτό που η ίδια υποτίθεται ότι απεχθανόταν όταν το έκαναν άλλοι σε αυτήν.

Βλέπετε η όμορφη παρουσιάστρια τα τελευταία χρόνια ηγείται (και είναι το μοναδικό μέλος) μιας Κίνησης Ενάντια Στην Κακή Κριτική ή κάτι τέτοιο, πότε με ασύντακτους μονόλογους-κατηγορώ εναντίον φανταστικών εχθρών που την κακολογούν και θέλουν μονίμως το κακό της και πότε με ερώτηση-στανταράκι σε ΚΑΘΕ καλεσμένο για τους κακούς κριτικούς, τα κακόβουλα σχόλια και γενικά όλους εμάς τους κακεντρεχείς και άσχετους που δεν αναγνωρίζουμε την τεράστια επιδραστικότητα και τον αντίκτυπο της Νευριπίδου στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα. Συνεπώς, συγγνώμη αν διακρίνω μία ειρωνεία στο μέγεθος του χμ Δία, όταν αυτή που υποτίθεται δεν ανέχεται κριτικές, ειρωνείες, κουτσομπολιά και κακεντρεχή σχόλια βγάζει τώρα το ψωμάκι της με… κριτικές, ειρωνείες, κουτσομπολιά και κακεντρεχή σχόλια αλλά στην καμπούρα άλλων. Κι επειδή είσαι πάνω απ’ όλα μοντέλο Κωνσταντίνα μου, μπορείς να εκλάβεις το «μεγάλη μπουκιά φάε…» αυστηρά και μόνο μεταφορικά.

Δύσκολοι καιροί

Όχι ρε σεις, ο ΑΝΤ1 Ελλάδας δεν είναι καθόλου απελπισμένος για να θέλει να επανασυστήσει το… «Big Brother»(!) στη νέα γενιά, ελπίζοντας ότι κάθε μέρα θα είναι η Πασχαλιά του «Survivor» και ότι η αλήστου μνήμης εκείνη αναβίωση του Alpha το 2011 (με Ρούλα Κορομηλά) δεν συνέβη ποτέ. Και το καλύτερο: Θέλει να συστήσει το ριάλιτι-μαθουσάλα στους μιλένιαλ, με ξεναγό τον… Ανδρέα Μικρούτσικο, γιατί τι πιο φρέσκο και νεανικό από τον παρουσιαστή του «Επιτέλους Μαζί», σωστά; Η είδηση μερικά χρόνια πριν θα προκαλούσε το μειδίαμα της διεύθυνσης του ΑΝΤ1 Κύπρου, όμως, φέτος με τις μισές σειρές υπό κατάρρευση, το «Nomads» ριγμένο στους κροκόδειλους και τρίτη θέση στη γενική κατάταξη την προηγούμενη εβδομάδα, όχι μόνο «Big Brother» αλλά κι ένα reboot της «Αίγιας Fuxia» θα ήταν καλοδεχούμενο (λέμε τώρα). Είπαμε, οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολες αποφάσεις…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS