CELEBRITIESSHOWBIZΠώς ζουν σήμερα οι άνθρωποι που θα γίνουν βασιλιάδες

Πώς ζουν σήμερα οι άνθρωποι που θα γίνουν βασιλιάδες

Ένας άντρας, μια γυναίκα, δύο τρισχαριστωμένα παιδιά και ένα στέμμα. Κι όμως το πριγκιπικό ζευγάρι της Βρετανίας, διεκδικεί μια «απλή», σχεδόν κανονική ζωή. Σχεδόν.

Το περασμένο καλοκαίρι, στις 21 Ιουνίου ο διάδοχος του θρόνου της Βρετανίας έκλεισε τα 33. Παραμένει, ένας πολύ νέος άντρας, λεπτός ευκίνητος, γυμνασμένος, αναπάντεχα γοητευτικός χάρη στο ζεστό χαμόγελό του – αν και όχι πια ο prince charming ή ο hot εργένης, που έκανε τις νεαρές Αγγλιδούλες να ονειρεύονται έρωτες, γοβάκια και χορούς, καμιά δεκαετία νωρίτερα.

5334
Ο γάμος, η οικογένεια, έχουν «καθίσει» πάνω του, είναι εκεί, κρέμονται στις πρώτες ρυτίδες του. Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ, αφιερωμένου στις φιλανθρωπικές δράσεις του πατέρα του, Prince Charles, o William, μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τις μυστικές ανησυχίες και τα πρωτοφανή συναισθήματα που δοκιμάζει μετά τη γέννηση των παιδιών του. Παραδέχτηκε, δε, πως η πατρότητα τον έχει αλλάξει.

«Περιέργως, είμαι πολύ πιο συναισθηματικός απ’ ό,τι στο παρελθόν», δήλωσε. «Παλιότερα δεν ανησυχούσα εύκολα, για το τίποτα. Αλλά τώρα, ως πατέρας, ακόμα και το πιο μικρό πράγμα που συμβαίνει στον κόσμο με επηρεάζει. Διότι, έτσι, συνειδητοποιείς πόσο σημαντική είναι η ζωή και βλέπεις τον κόσμο από άλλη σκοπιά. Σκέφτεσαι το ότι μπορεί να μην είσαι εκεί για να δεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν». Kαι συμπλήρωσε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου και τον πατέρα μου να μας παίρνουν μαζί τους σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και να μας δείχνουν τι συμβαίνει γύρω μας. Δεν ζεις απλώς σε ένα παλάτι, πρέπει να βγαίνεις έξω και να βλέπεις τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο».

Αυτή η εξωστρεφής «θέαση» της μοναρχίας δεν είναι κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο στην περίπτωση του William – ούτε και η ιδέα του «ίσως να μην καταφέρω να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν». Και τα δύο έχουν την ίδια ρίζα, είναι «νεράκι» από την ίδια πηγή. Είναι το πολύτιμο μάθημα από το σύντομο πέρασμα της μητέρας του William, Diana από το Μπάκιγχαμ, είναι το τραυματικό κατάλοιπο της απώλειάς της. Η «πριγκίπισσα του λαού», που απεχθανόταν τις τυπικότητες και το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο, επεδίωκε σταθερά μια προστατευμένη, και απλή, «κανονική» ζωή για τα παιδιά της – μια ζωή που περιλάμβανε δημόσια events και εκδηλώσεις και επισκέψεις σε ορφανοτροφεία, αλλά και σινεμά. Και βόλτες στο πάρκο. Και junk food.

Με τη σειρά τους, ο William και η Κate συντηρούν σοφά αυτό το πρότυπο του «απλού» και προσγειωμένου μονάρχη. Ο Δούκας του Cambridge, στις συνεντεύξεις του, σε lifestyle έντυπα δε σταματάει μιλάει για τη «χαριτωμένη μικρή οικογένειά» του: τον γιο του, τον George («είναι ένα μαϊμουδάκι, ποτέ δεν σταματάει να κινείται»), τη μικρή του Charlotte, που είναι «μια χαρά, σταλμένη από τον Παράδεισο», και την Kate – «είναι σπουδαία μητέρα, είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτή». Και το σημαντικότερο; Δείχνει να τα εννοεί όλα αυτά.

5444

Η ΑΠΛΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ANΜΕR HALL
Απόδειξη είναι πως -τουλάχιστον για την ώρα- το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας, διάγει μια «χαριτωμένη μικρή ζωή». Αντί για τα πολυτελή διαμερίσματα του Kensigton Palace o William και η Κate έχουν επιλέξει ως ημι-μόνιμη κατοικία τους το «αγροτόσπιτο» του Anmer Hall, στην κομητεία του Νόρφολκ (σ.σ. αν και δύσκολα, θα χαρακτήριζε κανείς έτσι μια ανακαινισμένη γεωργιανή έπαυλη 10 υπνοδωματίων με κήπο, πισίνα και γήπεδο του τένις…).

Είναι ένα σπίτι που (όπως φρόντισαν να ενημερώσουν τον πλανήτη τα αγγλικά tabloids) διακόσμησε φέτος τα Χριστούγεννα η ίδια η Kate , στολίζοντας δυο δέντρα και κρεμώντας αμέτρητες γιρλάντες, glitter μπάλες και φωτάκια – καμία αίσθηση μέτρου, βικτοριανής αυστηρότητας ή βασιλικού minimal chic. («Ήθελε μόνο κάτι υπερβολικά διασκεδαστικό για τα παιδιά και γι’ αυτά τα πρώτα τους Χριστούγεννα, ως τετραμελούς οικογένειας»). Ή ίσως είναι άλλη μια έκφραση της άποψης του ζευγαριού, περί «ανέφελης παιδικής ηλικίας» και «κανονικού μεγαλώματος» του George και της μικρής Charlotte – κάτι, όχι τόσο δεδομένο όσο φαίνεται.
Το περασμένο καλοκαίρι, το ζευγάρι κατήγγειλε εγγράφως ανησυχητική αύξηση των περιστατικών παρακολούθησης και παρενόχλησης των παιδιών τους, του 2,5 ετών George και της -μόλις 8 μηνών- Charlotte, από τους paparazzi, σε μία επιστολή που εστάλη στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην επιστολή περιγράφονταν με λεπτομέρειες πολλές από αυτές τις ακραίες μεθόδους που υιοθετούν οι φωτογράφοι για ένα αποκλειστικό «κλικ» -μεταξύ αυτών η καταδίωξη των οχημάτων που βγαίνουν από τη βασιλική αγροικία, η παρακολούθηση κάθε εξόδου του George και της παραμάνας του ή ακόμα και η «χρήση» άλλων παιδιών- δολωμάτων για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του μικρού πρίγκιπα στις παιδικές χαρές όπου συχνάζει.

Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου «περιστατικού παραβίασης της ιδιωτικότητας», ένας αστυνομικός της φρουράς του ζευγαριού ανακάλυψε έναν φωτογράφο που είχε κρυφτεί στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, κάτω από ένα σεντόνι, έχοντας μαζί του και προμήθειες, σε φαγητό. «Κάθε παιδί, όποιος κι αν είναι ο δημόσιος ρόλος του στο μέλλον, αξίζει μία ευτυχισμένη παιδική ηλικία, όπου η προσωπική του ζωή και η ασφάλειά του θα προστατεύονται», σημείωνε η επιστολή, στην οποία επίσης τονιζόταν ότι το πριγκιπικό ζεύγος δεν θέλει τα παιδιά του να περάσουν τη ζωή τους πίσω από τα κάγκελα ενός παλατιού, αλλά να μπορούν να παίξουν μαζί με τα άλλα παιδιά σε δημόσιους χώρους. Προς επίρρωση αυτής της άποψης, ο μικρός George, θα ξεκινήσει σύντομα να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό – και μάλιστα, όχι σε κάποιο ακριβό, ιδιωτικό «ίδρυμα», αλλά στο δημόσιο Μοντεσσοριανό Νηπιαγωγείο Westacre Montessori School, που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο εκκλησάκι, στο East Walton, 20 μόλις λεπτά με το αυτοκίνητο από το Anmer Hall. Η ασφάλεια, ωστόσο του παιδιού, δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο: τον περασμένο Σεπτέμβριο το πριγκιπικό ζεύγος κατάφερε να πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας προκειμένου να οριστεί μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» σε μια ακτίνα 2,4 χιλιομέτρων στον εναέριο πάνω από το Anmer Hall. Βάσει της απόφασης κανένα ιπτάμενο αντικείμενο, αεροπλάνο, μη επανδρωμένο τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος (drone) ή οτιδήποτε άλλο δεν επιτρέπεται να πετάει στη ζώνη αυτή σε ύψος μικρότερο από 609 μέτρα – οι paparazzi δεν θα είχαν κανένα ενδοιασμό, να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο, για ένα χαριτωμένο πορτρέτο του ανέφελου Christmas royal life…

Kate-Middleton-Prince-William

Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
Πώς είναι στην πραγματικότητα, αυτή η ζωή; Σχεδόν όπως κάθε άλλου νεαρού ζευγαριού με δυο παιδιά. Η Kate, με όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις της και με δυο παιδιά, είναι σίγουρο πως «έχει τα χέρια της γεμάτα», ενώ ο William πρόσφατα άλλαξε δουλειά: είναι πλέον πιλότος ελικοπτέρου-διασώστης στην East Anglian Air Ambulance -μια δουλειά που του επιτρέπει, όπως λέει να μένει «προσγειωμένος» όντας ένας «από τα καλά παιδιά» ή ένας άντρας που κάνει μια χρήσιμη δουλειά, έξω, στον πραγματικό κόσμο. Εργάζεται δεκάωρες βάρδιες, έξι μέρες την εβδομάδα –είτε 7-5 το πρωί, είτε από το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα- και μετά, έχει δικαίωμα σε τρεις ημέρες ρεπό (σ.σ. αν και κατά πάσα πιθανότητα, του χορηγούνται επιπλέον ημέρες άδειας, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στα βασιλικά του καθήκοντα). Ο μισθός του είναι 60.000 λίρες, τις οποίες δωρίζει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Μιας και είναι ο πρώτος άντρας της τάξης του που ακολουθεί αυτό το μοτίβο ζωής (ένας Δούκας και διάδοχος του θρόνου, ο οποίος ωστόσο επιμένει να εργάζεται όπως κάθε απλός πολίτης!) ο William ανοίγει νέους δρόμους στο -τυπικό ή άτυπο- modus operandi της αγγλικής μοναρχίας. Γνωρίζει, πάντως, πως στο μέλλον, πιθανότατα, θα χρειαστεί να ανταλλάξει αυτό που ζει με κάτι άλλο. Διαφορετικό. Πιο σημαντικό. ‘Η έστω πιο περιβεβλημένο με περισσότερο κύρος και glam. «Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα μπορούσα να κάνω ως το τέλος της ζωής μου», επιμένει ο ίδιος, στις συνεντεύξεις του. Ίσως να μπορούσα να τα συνδυάσω και τα δύο – προφανώς όμως, κάποια στιγμή θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πίεση και ευθύνες από την άλλη πλευρά της ζωής μου. Αυτή τη στιγμή, προσπαθώ απλώς να κρατήσω πολλά πιάτα στον αέρα: δυο δουλειές και μια καινούρια οικογένεια». Χμ, πραγματικά αξιολάτρευτο – η Diana, σίγουρα, δεν θα το ‘λεγε καλύτερα…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS