CELEBRITIESSHOWBIZPrime Crime: Εγκλήματα Υψηλής Τηλεθέασης

Prime Crime: Εγκλήματα Υψηλής Τηλεθέασης

Ο Μαρίνος Νομικός γράφει για την τηλέοραση, απ’ τη καλή κι απ’ την ανάποδη.

Βραβείο Γρηγορότερων Αντανακλαστικών: Δεν πέρασε ούτε μήνας από τη μέρα που ο νέος γενικός του ΡΙΚ Μιχάλης Μαραθεύτης ανακοίνωσε στη Βίβιαν Κανάρη ότι μετακινείται από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με το σκεπτικό ότι δεν είναι δημοσιογράφος και η παρουσιάστρια αποφοίτησε πριν από λίγες μέρες από ιδιωτικό πανεπιστήμιο με πτυχίο δημοσιογραφίας. Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα.

Πάντως η υπόθεση “κεντρικό δελτίο” δεν έχει ακόμα κλείσει στο ΡΙΚ. Ο Μαραθεύτης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε εκ βάθρων αλλαγές στη ναυαρχίδα του ημικρατικού ακόμα κι αν χρειαστεί να δυσαρεστήσει κάποιους στην πορεία. Και δεν εννοούμε μόνο εντός του Ιδρύματος. Εκκρεμεί και η περίπτωση της Κενεβέζου, ο διακανονισμός με την οποία πήρε αναβολή για το φθινόπωρο.

 

***

 

Στο πρωινό μέτωπο, ο Λουκάς Χάματσος ανακοίνωσε κι επίσημα πως δεν θα βρίσκεται στο τιμόνι του “Καλή σας μέρα” (και όχι μόνο μέσω της σικέντευξης) αν και δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς αφού ήθελε η Αλεξία Καρακάννα να κρυφτεί και η χαρά δεν την άφηνε. Το όνομα τής μέχρι πρότινος παρουσιάστριας του “Εντέχνως” (το οποίο κόπηκε και θα αντικατασταθεί με πολιτιστική εκπομπή τα Σαβ/κα) είχε ήδη διαρρεύσει για την παρουσίαση του πρωινού προκαλώντας -όπως συνηθίζεται- ανάμικτες αντιδράσεις. Οι υποστηρικτές της Αλεξίας μιλάνε για μια ικανή και με επίπεδο παρουσία που θα αναβαθμίσει τη ζώνη, ενώ οι επικριτές της επιλογής αναρωτιούνται πώς μία προερχόμενη από τον χώρο του πολιτισμού παρουσιάστρια θα δέσει με το χαλαρό (και ας μην κρυβόμαστε μάλλον ευτελές) ύφος και περιεχόμενο ενός πρωινάδικου.

Να σας πω την αλήθεια την τελευταία απορία την έχω κι εγώ (χωρίς να είμαι απαραίτητα αρνητικός με τη συγκεκριμένη επιλογή, όχι φυσικά μέχρι να τη δω επί το έργον) καθώς η έως τώρα εμπειρία μας έχει διδάξει πως οι παρουσιάστριες που βγαίνουν εκτός της comfort zone τους δεν έχουν και την καλύτερη τύχη, ειδικά όταν ανακατεύονται με το lifestyle. Κι αν δεν το πιστεύει η σφυρηλατημένη στην κουλτούρα και τον πολιτισμό Αλεξία ας ρωτήσει τις κυρίες Αλεξία Αναστασίου και Βασιλική Χατζηαδάμου.

Όσο για το ίδιο το πρωινάδικο, μαθαίνουμε πως θα τύχει και ιδιαίτερων αλλαγών αφενός γιατί δεν υπάρχει γενναίο budget κι αφετέρου, ν’ αλλάξεις μια πρωινή εκπομπή και να την κάνεις πώς ακριβώς; Σίγουρα ένα σκηνικό που να μη θυμίζει leftover από κυπριώτικο σκετς των 90’s σίγουρα θα βοηθούσε, όπως επίσης και μια πιο σύγχρονη και γρηγορότερη δομή. Ας πούμε πως το να βγάζεις μισή ώρα με έναν παπά ή να φέρνεις κάποιον -σταλμένο από το διαφημιστικό- ειδικό να σου αναλύει μια πάθηση που δεν μπορείς καν να προφέρεις, είναι λιγάκι επικίνδυνο όταν διαθέτεις μεγάλο σε ηλικία κοινό που μπορεί εύκολα να πέσει σε κώμα.

Την Αλεξία Καρακάννα θα πλαισιώσουν οι σταθεροί Αγγέλα Νικηφόρου και Θεόδουλος Κουλλαπή αν και όπως μαθαίνουμε η πρώτη δεν πήρε και πολύ καλά τη σκέψη να περιοριστεί στην ενότητα της μαγειρικής και ήδη προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Και όχι άδικα εδώ που τα λέμε, τόσο η Αγγέλα όσο και ο Θεόδουλος καλούνταν πάντα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα όποτε οι φίρμες-παρουσιαστές της εκπομπής είχαν τα υπαρξιακά τους (αποκορύφωμα η πρόσφατη απουσία σχεδόν ενός μήνα του Λουκά Χάματσου) και τα κατάφερναν μια χαρά για τα (απελπιστικά χαμηλά) στάνταρτ του ΡΙΚ.

***

 

Στο TV One (έτσι να το συνηθίζουμε σιγά-σιγά) δεν αγχώνονται πάλι, γιατί σου λέει έχει ο Θεός. Μη γελάτε, στον Αρχάγγελο όπως φαίνεται έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Ύψιστο (και την τοπική Αντιπροσωπεία) γιατί κάποια κίνηση της προκοπής για να βγει το παραπαίον κανάλι από το τέλμα, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Η συνεργασία με το Star παράγει μεν “Τροχό της τύχης”, “Masterchef” και “Shopping Star” (αν και τίποτα δεν διασφαλίζει ότι θα συνεχίσουν να γράφουν καλά και τη νέα σεζόν) όμως από κει και πέρα δεν υπάρχει αυτό το “κάτι” που θα κάνει το μπαμ – ειδικά στην prime time. Η ελλαδο-κυπριακή παραγωγή -που θα επιβλέπει ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος- ναι μεν παρουσιάζει μια κάποια προοπτική αλλά είναι γνωστό πως οι σειρές του Star διαθέτουν χαμηλό προσδόκιμο ζωής (κι από φέτος, και του Megaone). Γι’ αυτό και όποιος ρωτήσει τους ιθύνοντες του καναλιού τι θα γίνει του χρόνου και πώς θα καλυφθεί το κενό του Γιώργου Χουλιάρα η απάντηση που παίρνει είναι πάντα κάτι που φέρνει προς το “έχει ο Θεός” (ενίοτε και αυτολεξεί). Αν και μεταξύ μας αυτό παραείναι δυσκολόπιστο ακόμα και για ένα χώρο όπου φημίζονται για την πίστη τους…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS