CELEBRITIESSHOWBIZ«Rising Star»: Δώδεκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να είστε μέρος...

«Rising Star»: Δώδεκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να είστε μέρος του… παιχνιδιού

Eνα από τα πιο πρωτοποριακά και διαδραστικά talent show παγκοσμίως που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ενεργού συμμετοχής των τηλεθεατών, κάνει πρεμιέρα απόψε στον Αντ1. Δώδεκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να είστε μέρος του… παιχνιδιού.

Του Κωνσταντίνου Χάμπαλη

1 Στο «Rising Star», τον πρώτο λόγο έχουν τώρα οι τηλεθεατές και ψηφίζουν live τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη για να περάσει στην επόμενη φάση του παιχνιδιού μέσω της εφαρμογής «Rising Star Greece».

2 Τους υποψήφιους αναλαμβάνουν να αξιολογήσουν και να καθοδηγήσουν οι Αντώνης Ρέμος, Δέσποινα Βανδή, Κώστας Μακεδόνας και Χρήστος Μάστορας.

3 Εκατομμύρια fans σε όλο τον πλανήτη παρακολουθούν και αναδεικνύουν το επόμενο αστέρι στη βιομηχανία της μουσικής σε περισσότερες από 17 χώρες.

risingstar1

4 Αυτό που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα μουσικά shows είναι ότι ο τηλεθεατής έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και ψηφίζει σε πραγματικό χρόνο τον διαγωνιζόμενο, μέσω της δωρεάν εφαρμογής «Rising Star Greece»,  κατάλληλη για φορητές συσκευές (smartphones & tablets).Το πρόγραμμα εξελίσσεται σε 18 live επεισόδια με πολύ τραγούδι, εξαιρετικές ερμηνείες, δράση αλλά και αγωνία για το αποτέλεσμα.

Ο χρήστης προκειμένου να μπορεί να ψηφίσει θα πρέπει να κάνει εγγραφή είτε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook είτε στο Twitter, είτε στο Google+.

Στην αυριανή πρεμιέρα στις 9.00μ.μ, θα δούμε τους διαγωνιζόμενους πίσω από έναν μεγάλο ψηφιακό τοίχο, χωρίς οπτική επαφή με το κοινό και τους κριτές.

7 Στο πλατό υπάρχει ένας ειδικός χώρος όπου κάθονται οι υποψήφιοι που έχουν επιλεγεί, χωρίς όμως να γνωρίζουν πότε θα εμφανιστούν. Ο παρουσιαστής ανακοινώνει το όνομα αυτού που θα διαγωνιστεί και αμέσως αρχίζει να προβάλλεται ένα βίντεο που σχετίζεται με τη ζωή του.

 

risingstar

Στα λίγα λεπτά που διαρκεί το βίντεο, οι τηλεθεατές δηλώνουν αν θέλουν να πάρουν μέρος στη συγκεκριμένη ψηφοφορία. Ο υποψήφιος δεν εμφανίζεται μπροστά στο κοινό που υπάρχει στο πλατό και στην κριτική επιτροπή καθώς παρεμβάλλεται  ένας «τοίχος». Αφού θα έχει μια σύντομη συνομιλία με τον παρουσιαστή φτάνει η μεγάλη στιγμή. Την ώρα που ξεκινά το τραγούδι, αρχίζει και η ψηφοφορία.

Ο τοίχος που υπάρχει μπροστά του μετατρέπεται σε γιγαντοοθόνη και από τις δύο πλευρές. Το κοινό, οι κριτές και οι τηλεθεατές βλέπουν εκεί την προσπάθεια του, ενώ αυτός βλέπει τα πρόσωπα των τηλεθεατών και των κριτών που αποφάσισαν να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς και το ποσοστό που ανεβαίνει συνεχώς. Αν καταφέρει να φτάσει το 70%, ο τοίχος ανεβαίνει κι ο υποψήφιος περνά στην επόμενη φάση. Η ψήφος του κάθε κριτή αντιστοιχεί με 7% στο συνολικό ποσοστό του. Αν είναι δηλαδή τρεις οι κριτές, δεν μπορούν να του δώσουν παραπάνω από 21%. Αμέσως μετά τις οντισιόν, αρχίζουν οι μονομαχίες. Καθώς οι διαδικασίες προχωρούν, το ποσοστό των κριτών μειώνεται, για να φτάσει στον τελικό μόλις στο 1%.

risingstar2

10 Ο μεγάλος νικητής θα λάβει δυο μοναδικά έπαθλα. Ένα πλήρες δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρία Heaven Music αξίας 35.000€ καθώς και το χρηματικό ποσό των 50.000€.

11 Η πρώτη εκπομπή θα είναι διάρκειας τεσσάρων ωρών και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα ολοκληρωθεί στη 1.15 τα ξημερώματα.

12 Ενώ στον ΑΝΤ1 Ελλάδος η ολιγόλεπτη εκπομπή «Rising Star Live Test» που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή, κατέγραψε 19,7% στο γενικό και 21,6% στο δυναμικό κοινό, στην Κύπρο η εκπομπή έκλεισε με ποσοστό 13,3% και στις δυναμικές ομάδες του κοινού 17,1%.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS