CELEBRITIESSHOWBIZΤι γίνεται με το ελληνικό τραγούδι που εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision;

Τι γίνεται με το ελληνικό τραγούδι που εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision;

 

ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ 62Η EUROVISION ΣΤΟ KΙΕΒΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΡΙΚ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.

 

Αυτός θα γίνει περί τα μέσα Φεβρουαρίου με ειδική εκπομπή και ταυτόχρονα διαδικτυακή κάλυψη (webevent). Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προσανατολίζονται στο να μην υπάρξει ειδική κριτική επιτροπή, αλλά μόνο ψηφοφορία του κοινού.Ήδη στην ΕΡΤ έχουν σταλεί κάποιες μπαλάντες αλλά και ποπ κομμάτια της Demy και των StereoSoul με πρωτόλειες ενορχηστρώσεις, που είναι τα δύο φαβορί για τον ελληνικό τελικό. Είτε η ποπ τραγουδίστρια και το συγκρότημα θα συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό μουσικό θεσμό έχοντας από δύο τραγούδια, είτε θα είναι μόνος του κάποιος από τους δύο ενδιαφερόμενους με τέσσερα κομμάτια. Στο δεύτερο ενδεχόμενο επικρατέστερη είναι η Demy.

ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

Μετά την περσινή αποτυχία των «Argo» και το τραγούδι «Utopian Land», που αποδείχθηκε ουτοπική επιλογή καθώς η Ελλάδα ύστερα από πάρα πολλά χρόνια έμεινε εκτός τελικού, φέτος οι διοικούντες τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση προσανατολίζονται και πάλι σε εμπορικά μονοπάτια με τη συμμετοχή και των δισκογραφικών εταιριών, οι οποίες πέρσι είχαν απορριφθεί.Πριν καταλήξουν στους επικρατέστερους Demy και Stereo Soul, τα στελέχη της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», είχαν και άλλες επαφές, οι οποίες δεν τελεσφόρησαν. Με την Έλενα Παπαρίζου, τον τραγουδιστή Αποστόλη Ψυχράμη, αλλά και την Τζορτζίνα Καραχάλιου, η οποία έγινε γνωστή μέσω του «The Voice». Η Δήμητρα Παπαδέα, όπως είναι το κανονικό όνομα της Demy, μπήκε στην εγχώρια μουσική βιομηχανία το 2011 μέσω YouTube. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία και έχει και τηλεοπτική εμπειρία καθώς ήταν στην κριτική επιτροπή του παιδικού talent show «Music School» στο Mega, ενώ φέτος έχει αντίστοιχο ρόλο στο «Junior Music Stars» του Σκάι. Έχει πάρει μέρος σε μιούζικαλ όπως «Η Μελωδία της Ευτυχίας» και «Οικογένεια Άνταμς», ενώ φέτος συμμετέχει στο «Μamma mia».Το συγκρότημα των Stereo Soul, που αποτελείται από τον Παναγιώτη Πάλλη και τον ΜπράντλεϊΓουάιτ, έγινε γνωστό στο ελληνικό κοινό μέσω του «Χ-Factor» καθώς πέρσι έφθασαν μέχρι τον τελικό με την ομάδα του Θοδωρή Μαραντίνη. Έχουν επίσης πέραση στις νεανικές ηλικίες.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ

Από την άλλη η Κύπρος, ως γνωστόν, επέλεξε τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης παρά τη διοργάνωση διαγωνισμού αφού θεωρείται ως η πλέον οικονομικότερη λύση λόγω του κουτσουρεμένου προϋπολογισμού που εγκρίνει η διεύθυνση της κρατικής τηλεόρασης για το διαγωνισμό. Ο Χοβίκείναι αυτός που θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό, ο οποίος, στις 25 Ιανουαρίου, θα ταξιδέψει στη Στοκχόλμη για να ηχογραφήσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει. Η εισήγηση του ΡΙΚ προς τον Σουηδό συνθέτη της φετινής συμμετοχής μας είναι το τραγούδι μας να κινηθεί σε ρυθμούς μπαλάντας ή ποπ και να αποφύγει το ροκ στοιχείο που χαρακτήριζε το περσινό τραγούδι των Minus One. Το τραγούδι μας θα παρουσιαστεί στο κοινό την πρώτη ή τη δεύτερη βδομάδα του Μάρτη. Όσον αφορά την κλήρωση για τους δύο ημιτελικούς θα πραγματοποιηθεί στις 30 του μήνα ενώ οι τελικές ημερομηνίες για τους δύο ημιτελικούς και για τον τελικό είναι 9, 11 και 13 Μαΐου, αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS