CELEBRITIESSHOWBIZΤΗΛΕKILL 2016-17 / Τα αντι-βραβεία της σεζόν

ΤΗΛΕKILL 2016-17 / Τα αντι-βραβεία της σεζόν

Η τηλεόραση απ’ την καλή και την ανάποδη! 

Από τον Μαρίνο Νομικό

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΑΧΥΤΕΡΗΣ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ “ΛΑΖΑΡΟΣ” (ΟΧΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ)

Σίγμα. Από τα Τάρταρα στον 7ο ουρανό κι από την κόλαση στον παράδεισο με τις 72 παρθένες της Acun Medya. Survivor όνομα και πράγμα.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΙΟ ΓΚΑΝΤΕΜΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ”

Στο “Love & Style” του Σίγμα που όταν το Survivor ανέστησε σχεδόν ΚΑΘΕ ζώνη του σταθμού εκείνη πήγε και κόπηκε. Φαίνεται πως ακόμα και οι αναζωογονητικές ιδιότητες του ριάλιτι είχαν όρια…

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΙΟ ΑΚΟΜΨΗΣ ΤΡΑΜΠΑΣ – ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Δαγκωτό στην ανταλλαγή Κωνσταντίνας Ευριπίδου και Αλεξίας Αναστασίου, όταν η δεύτερη δεν τραβούσε στο “Όλα για σένα” και αντικαταστάθηκε από την πρώτη, ενώ η ίδια μετακινήθηκε στο “Ξυπνήσατε;” όπου προσπαθούσε -μάταια- να κρατήσει ξύπνιο τον Μιχάλη Σοφοκλέους. Κι όλα αυτά το Νοέμβριο, δύο μήνες από την έναρξη του νέου προγράμματος που καθιστά την άγαρμπη αυτή κίνηση την πιο αψυχολόγητη, βιαστική και αντιεπαγγελματική στην πρόσφατη μνήμη.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΙΟ ΒΑΡΙΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΥΜΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

Στις γυναίκες η διάκριση πάει αναμφίβολα στη Δήμητρα Μακρυγιάννη η οποία με το ζόρι κρατιόταν ξύπνια όταν στην “Κάθε μέρα άλλη μέρα” υπήρχε πάνελ πολιτικών (αργότερα βρήκε τη λύση να μην την παίρνει ο ύπνος ποστάρoντας εκείνη την ώρα φωτό στο insta – μιλάμε πήγε το εν φακκώ πενιά σε άλλο επίπεδο) ενώ στους άντρες το βραβείο πάει στον Μιχάλη Σοφοκλέους του “Ξυπνήσατε;” που έβγαλε σχεδόν όλη τη σεζόν υπνοβατώντας στο πλατό (και χωρίς να κάνει την παραμικρή προσπάθεια να ΜΗΝ το δείξει)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ

“Κόντρα στο fake Life Style, την εικονική πραγματικότητα, τις κονσέρβες εκπομπές και τα μεγάλα μετεγγραφικά πακέτα”. Ποιος τα κάνει όλα αυτά; Μα… το ΡΙΚ του (προέδρου του ΔΣ) Θανάση Τσώκου που έκανε τους παρευρισκόμενους στην παρουσίαση του προγράμματος να ξύνουν το κεφάλι τους με απορία για το τι θέλει να πει ο ποιητής. Γιατί δεν μιλάς για fake lifestyle έχοντας δίπλα σου την Καραντώνη, ούτε για κονσέρβες όταν κατεβάζεις ρολά από το Μάρτιο, πόσο μάλλον για “δαπανηρές μετεγγραφές” όταν την τελευταία δεκαετία έχεις προσλάβει την Άρτα και τα Γιάννενα (και κυριολεκτικά δεν ξέρεις τι να τους κάνεις). Όσο για την “εικονική πραγματικότητα” όσο κι αν προσπαθήσαμε να μπούμε στο μυαλό του κ. Τσώκου δεν καταφέραμε να δώσουμε μια πειστική ερμηνεία, αν και θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως είναι το ίδιο το Ίδρυμα που ζει σε μια ξεχωριστή, δική του, πραγματικότητα.

ΒΡΑΒΕΙΟ… ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ

“Στόχος μας, η παραγωγή υψηλού επιπέδου παραγόμενου τηλεοπτικού προϊόντος”. Πάλι ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσώκος. Το… υψηλό επίπεδο ήταν τελικά το “Όσα δεν ξέρεις”, εύκολα μία από τις χειρότερες, πιο κακοστημένες και προχειροφτιαγμένες σειρές που αντίκρισαν τα ματάκια μας την τελευταία δεκαετία (ναι, βάζω μέσα και τους “7 ουρανούς και σύννεφα αλήτες”). Runner up: Το στέλεχος του Megaone που πέρσι τέτοιο καιρό έλεγε “ας φύγει η Αριστοτέλους, ουδείς αναντικατάστατος”.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ “ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ”

Στον Δημήτρη Τοκκαρή, ειδικά μετά που είδαμε το “Όσα δεν ξέρεις” του ΡΙΚ!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ “ΑΤΖΟΥΝ ΙΛΙΤΖΑΛΙ” (ΠΡΩΗΝ ΙΠΕΚΤΣΙ)

Απονέμεται στο σούπερ πατριωτικό, εθνικόφρον και τουρκοφαγικό Σίγμα που μας δίδαξε ότι μπροστά στο ζεστό τουρκικό χρήμα ακόμα και ο πιο ακραιφνής υπερπατριώτης κάνει τον εθνικισμό γαργάρα (με νερό καρύδας)

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΤΕ

Το ξέρετε ότι η μέση τηλεθέαση του “Πρίγκιπα” από 8% πήγε στο… 40% από τότε που άρχισε να παίζει αμέσως μετά το Survivor; Πιθανότατα δεν ξέρετε καν για ποιο πράγμα μιλάμε οπότε  θα σας βοηθήσω: Είναι εκείνος ο τύπος που βλέπατε πάντα φευγαλέα στα δευτερόλεπτα που μεσολαβούσαν όταν ξυπνούσατε απότομα στον καναπέ (όπου σας έπαιρνε ο ύπνος βλέποντας Survivor) και μέχρι να βρείτε το τηλεκοντρόλ για να κλείσετε τη συσκευή και να πάτε στο κρεβάτι σας. Το πιο ξεκούραστο 4οάρι στην ιστορία της τηλεόρασης, κυριολεκτικά εσείς κοιμόσασταν κι η τύχη του Πρίγκιπα δούλευε.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΛΑΡΟΤΕΡΗΣ ΣΕΖΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΖΟΡΙΖΟΥΜΕ

Απονέμεται ισάξια μεν αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους σε Σίγμα και ΡΙΚ. Στο μεν κανάλι του Δία γιατί κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Survivor  λειτουργούσε πλέον στον αυτόματο πιλότο ενώ επωφελήθηκαν σχεδόν όλες οι ζώνες του καναλιού από τη μαζική εισροή δεκάδων χιλιάδων νέων τηλεθεατών. Στο δε ΡΙΚ γιατί κατέβασαν ρολά στην prime time από το Μάρτιο και δεν νομίζω να το πήρε και κανείς χαμπάρι (όχι μόνο μέσα στο ΡΙΚ αλλά και το τηλεοπτικό κοινό).

 

ΒΡΑΒΕΙΟ “ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ”

Στη Χριστιάνα Αριστοτέλους που τερμάτισε και φέτος πρώτη στη ζώνη της (γενικό σύνολο και νεανικά) αλλά αυτή τη φορά μέσα από τη συχνότητα του Alpha. Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ μην υποτιμάς κάποια που έχει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο (και το ανάλογο πείσμα) για να πετύχει!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Εντάξει η τηλεοπτική πιάτσα είχε ψυλλιαστεί ότι το φετινό trainwreck του Megaone θα το πλήρωνε ο διευθυντής του Γιώργος Χουλιάρας όμως το να βλέπεις εννιά χρόνια συνεργασίας του ανθρώπου που εξαπέλυσε στην ανθρωπότητα trash διαμάντια όπως το DanSing και το Star Κύπρος να συμπυκνώνονται σε μια λιτή ανακοίνωση λύσης της συνεργασίας, ε όσο να πεις νιώθεις ένα σφίξιμο στην καρδιά.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ WHO-GIVES-A-FUCK? ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Στην εκπνοή της σεζόν ο Λουκάς Χάματσος έμαθε ότι δεν θα συνεχίσει του χρόνου στο “Καλή σας μέρα” και αντέδρασε όπως κάθε σωστός επαγγελματίας όταν ανακαλύπτει πως ο επαγγελματικός του χώρος δεν αποτελείται από ουράνια τόξα και μονόκερους: πήρε ένα μήνα αναρρωτική και επέστρεψε λίγες μέρες πριν το τέλος της εκπομπής για να χαιρετήσει το δημογραφικό γκρουπ των 65+ που τον παρακολουθούσε φανατικά (και οι οποίοι παίζει να μην πήραν πρέφα ότι ΔΕΝ είναι πρόεδρος ο Κυπριανού κι ότι έχουμε ιδιωτικά κανάλια). Κι ας μη γελιόμαστε, οι περισσότεροι από εμάς είχαμε την εντύπωση πως ο κατά τ’ άλλα συμπαθέστατος Λουκάς είχε αποσυρθεί ήδη από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ “ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠ’ ΤΟ ΜΑΝΤ-ΡΙΚ ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ”

Μια χαρά ήταν η Αλεξία Αναστασίου στο ΡΙΚ, το “Χωρίς αποσκευές’ ήταν by far το δημοφιλέστερο πρόγραμμα του σταθμού,΄το “Μάθε τέχνη κι άστηνε” πήγαινε περίφημα,  η ραδιοφωνική της εκπομπή πετούσε, είχε και τη ζούμπα της, τι τα ήθελε τα lifestyle και τα κόκκινα χαλιά; Και η ειρωνεία είναι πως μετά το καταστροφικό της πέρασμα από το “Όλα για σένα” και τη μετέπειτα εξορία της στο πρωινό, επέστρεψε σ’ αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα (βόλτες στα χωριά) καθιστώντας τη μετεγγραφή ακόμα πιο αψυχολόγητη.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS