CELEBRITIESSHOWBIZTo Παλάτι ανακοίνωσε πότε θα γίνει ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και...

To Παλάτι ανακοίνωσε πότε θα γίνει ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ

Σε περίπου έξι μήνες και αφότου ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton υποδεχθούν στον κόσμο το τρίτο τους παιδί, θα γίνει ο γάμος του πρίγκιπα Harry με την Meghan Markle, όπως ανακοινώθηκε από το Παλάτι!

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε γνωστός πως η τελετή θα λάβει χώρα τον Μάιο, στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Windsor, με την βασιλική οικογένεια να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα.

Το κάστρο του Windsor βρίσκεται 20 μίλια δυτικά του Λονδίνου, κοντά στις όχθες του ποταμού Τάμεση και αποτελεί το μεγαλύτερο και αρχαιότερο κατοικημένο κάστρο στον κόσμο, καθώς χρησιμοποιείται ως βασιλική κατοικία για σχεδόν 1.000 χρόνια, από την εποχή του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Η βασίλισσα Ελισάβετ το χρησιμοποιεί για «αποδράσεις» τα Σαββατοκύριακα και κατά τις διακοπές της, ενώ πολλές φορές έχει υποδεχθεί εκεί υψηλούς προσκεκλημένους.

Το εκκλησάκι στο οποίο θα γίνει η γαμήλια τελετή βρίσκεται μέσα στο φρούριο. Ξεκίνησε να χτίζεται κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Εδουάρδου Δ’, ενώ ολοκληρώθηκε από το βασιλιά Ερρίκο Θ’, ο οποίος είναι θαμμένος εκεί μαζί με εννέα άλλους Βρετανούς μονάρχες. Μάλιστα, πιστεύεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο θα ταφεί και η Ελισάβετ όταν «φύγει» από τη ζωή.

Όπως ορίζει η παράδοση, ο πρίγκιπας Harry θα φορά στρατιωτική στολή την ημέρα του γάμου, κάτι που έκανε και ο William, ενώ δεν θα φορέσει βέρα ως είθισται να κάνουν οι άνδρες της αριστοκρατικής τάξης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία του γάμου, ούτε άλλες λεπτομέρειες, κάτι που το Παλάτι επισημαίνει πως θα γίνει στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS