CELEBRITIESSHOWBIZΤο συγκλονιστικό μήνυμα της Χαριτίνης Ηλιάδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας...

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Χαριτίνης Ηλιάδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (pic)

Είναι από τις γυναίκες που αποδεικνύουν καθημερινά πως η ομορφιά σε συνδυασμό με την εξυπνάδα και την εσωτερική μόρφωση μπορούν να κάνουν θαύματα.

Η γλυκιά ραδιοφωνική παραγωγός έχει τονίσει αρκετές φορές τις έντονες φεμινιστικές διαθέσεις που έχεις και σήμερα βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις της για τις γυναίκες του κόσμου με μια φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και ένα μακροσκελές κείμενο.

Ένα κείμενο γεμάτο νόημα που καταρρίπτει όλα τα στερεότυπα και σου δίνει πολλούς λόγους για να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι. Γιατί αυτό έχει σημασία στο τέλος!

«Τί ωραία που θα ήταν η ζωή μας χωρίς καθρέφτες! Το έχετε σκεφτεί ποτέ; 
Να ξυπνάμε και να μην έχουμε το γνώθι του πως είμαστε εξωτερικά. Γα..το!
 
Να μην μας νοιάζει το αν παχύναμε, αν αδυνατίσαμε. Αν η μύτη μας είναι μεγαλύτερη από το κανονικό ή το στήθος μας μικρότερο ή μεγαλύτερο απ’ ότι θα έπρεπε. Αν το δέρμα μας είναι θαμπό και τα μαλλιά μας ξηρά. Αν βγάλαμε σπυράκι ή εμφανίσαμε ρυτίδες.
Οκ! «Δεν ζούμε χωρίς καθρέφτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Η καθημερινή αναμέτρηση με τον ίδιο μας τον εαυτό ή μάλλον με το περιτύλιγμα του. Η σύγκριση της εικόνας μας με τα αλάθητα πρότυπα των περιοδικών. Η ατελής επιδίωξη του τέλειου.
 
Χα! Έχετε παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό η ομοιοποίηση των γυναικείων προσώπων είναι τρομακτική; Ναι! ‘Ολες αυτές που αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού έχουν τα ίδια χείλη, την ίδια μύτη, τις ίδιες καμπύλες, τις ίδιες πόζες. Είναι ίδιες, ίδιες, ίδιες. Όλες. Τρομακτικό!
 
Πιο τρομακτικό όμως μπορεί να είναι το γεγονός ότι αυτά, τα ίδια πρόσωπα χάνουν από την αίγλη και τη γοητεία εξακολουθώντας να βρίσκουν ατέλειες πάνω τους. Με αποτέλεσμα να είναι ίδιες, χωρίς αγάπη για τις ατέλειες τους και κατ’ επέκταση όλο αυτή η αβεβαιότητα να χάνει γοητείας και θαυμασμού.
 
Πότε θα το καταλάβουμε επιτέλους; Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Ξέρεις πόσο όμορφη είσαι όταν μιλάς για τα όνειρα σου; Και ας έχεις λίγο μεγαλύτερη μύτη. Πόσο ελκυστική είσαι όταν χορεύεις ατσούμπαλα με το δικό σου ρυθμό; Και ας μην έχεις τόσο μεγάλο στήθος. Πόσο ερωτεύσιμη μπορείς να γίνεις με τις πιτζάμες σου γελώντας δυνατά με μία χαζοκωμωδία. Και ας μην είσαι 1.80.
 
Πόση αγάπη μπορείς να δώσεις, αν σ’ αγαπήσεις πραγματικά;
Δεν θα χωράει τον κόσμο όλο.
Και αν δεν με πιστεύεις ένα μικρό παράδειγμα που θα σε πείσει. Σενάριο: Έχεις γενέθλια και αγοράζεις ένα καινούριο φόρεμα που σου αρέσει πολύ. Εκείνη τη μέρα λάμπεις και μαγνητίζεις όλα τα βλέμματα, γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην ευτυχία που αποπνέεις. Όταν περάσει αυτή η μέρα το φόρεμα θα ξεχαστεί. Και μπορεί να το φορέσεις μία άλλη μέρα, όχι και τόσο εύκολη για εσένα. Και κανένας δεν θα σε κοιτάξει και ας είσαι η ίδια με την προηγούμενη φορά. Γιατί; Γιατί σου είπα! Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας!
#happywomensday
»

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS