GOING OUTΕκδηλώσεις«See Through my Eyes»: Έκθεση της Νατάσας Σωκράτους Επαμεινώνδα

«See Through my Eyes»: Έκθεση της Νατάσας Σωκράτους Επαμεινώνδα

Η Νατάσα Σωκράτους Επαμεινώνδα παρουσιάζει από τις 9 Οκτωβρίου στην isnotgallery τη νέα ατομική της έκθεση με τίτλο «See Through my Eyes», σε επιμέλεια του Άντρου Ευσταθίου.

Η καλλιτέχνιδα χρησιμοποιεί το χρώμα για να ερευνήσει πώς τα συναισθήματα δημιουργού και θεατών μπορούν να διαμορφωθούν και να μεταβληθούν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η επιλογή χρωμάτων καθορίζει το θετικό από το αρνητικό. Η δύναμη του χρώματος και η μετασχηματιστική του ικανότητα να διαποτίζει τον περιβάλλοντα χώρο καλεί το κοινό να διακρίνει συναισθήματα μέσα από τη θεματολογία. «Θέλω να μεταδώσω στον θεατή έντονα συναισθήματα και συναισθηματικά φορτισμένα μηνύματα, δίνοντας σημασία στην έκφραση του εσωτερικού μου βιώματος άμεσα και αυθόρμητα», λέει η καλλιτέχνιδα.

Στις προσωπογραφίες της σειράς «See Through my Eyes» οι χρωματικές συνθέσεις και οι συνδυασμοί τους, σε τμηματικά στρώματα ζωηρών χρωμάτων, επικεντρώνονται στο συναίσθημα των γυναικείων προσώπων. Συχνά η φόρμα του προσώπου-αντικειμένου ενώνεται με ακανόνιστες πινελιές με το φόντο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι συνδυασμοί των φωτεινών χρωμάτων αντιπαραβάλλονται σε ένα άσπρο ή και μονόχρωμο πλαίσιο δημιουργώντας αντιθέσεις.

Η χρήση εύθυμων χρωμάτων ήταν μια επιτακτική προσωπική ανάγκη για την καλλιτέχνιδα, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία: «Αφού μείναμε όλοι σπίτι, είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τον χρόνο μου δημιουργικά», λέει. «Οι δύσκολες στιγμές που όλοι περάσαμε, έγιναν το κίνητρο ώστε μέσα από την τέχνη να “ξορκίσω” το κακό και να αποτυπώσω στον καμβά ελεύθερα […] τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου».

Όπως και στις προηγούμενες σειρές, η καλλιτέχνιδα καταπιάνεται με τη γυναικεία φιγούρα: Το πρόσωπο, την έκφρασή του, τα αισθήματα και συναισθήματα. Στις προσωπογραφίες της εστιάζει στα μάτια ως κεντρικό σημείο αναφοράς αφού, σύμφωνα με την ίδια, τόσο η γωνία του προσώπου όσο και τα μάτια σε κάθε έργο, είναι αυτά που καθορίζουν το ύφος.

* isnotgallery (Οδυσσέως 11, παλιά Λευκωσία), εγκαίνια από την κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 18:00 – μέχρι την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00 και 15:00-18:00 — Σάββατο 11:00-14:00 – Safe pass: απαραίτητο – τηλ. 99569498 / www.isnotgallery.com / [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS