GOOD LIFEΑπώλεια βάρους μετά τα 40 – Κι όμως υπάρχουν τρόποι

Απώλεια βάρους μετά τα 40 – Κι όμως υπάρχουν τρόποι

Έχεις να αντιμετωπίσεις τη ζυγαριά, και έχεις και ένα έξτρα αντίπαλο. Το χρόνο. Καθώς μεγαλώνουμε, πολλά από τα δεδομένα που ισχύουν στις δίαιτες, αλλάζουν και κάνουν τη ζωή μας δύσκολη.

Μα η επιστήμη το έβαλε σκοπό να μας βοηθήσει και βρήκε μερικά κόλπα.

Μειώστε το άγχος

Σταματήστε να αγχώνεστε με το παραμικρό. Το στρες επιβραδύνει το μεταβολισμό και δυσκολεύει την απώλεια βάρους. Δοκιμάστε τη γιόγκα, το διαλογισμό, διαβάστε ένα βιβλίο ή απλά πηγαίνετε έναν περίπατο με σκοπό να ανακουφιστείτε από το στρες της καθημερινότητας.

Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στο μαγείρεμα.

Η μαγειρική στο σπίτι, σε γλυτώνει από κρυφές θερμίδες, και σε βοηθάει να προγραμματίσεις τη διατροφή σου, ώστε να διασφαλίσεις μια καλή σχέση με τη ζυγαριά.

Αυξήστε τη μυϊκή μάζα

Μετά τα 30 και κυρίως μετά τα 40 έτη αρχίζουμε να χάνουμε μυϊκή μάζα, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σας κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη υπόθεση την απώλεια κιλών. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δυναμώσετε τους μύες μέσω της σωματικής δραστηριότητας. Κάνετε τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα ασκήσεις ενδυνάμωσης σε συνδυασμό με αερόβια προπόνηση.

Μειώστε το αλκοόλ

Μετά τα 40 το αλκοόλ έχει δεκαπλάσιες συνέπειες στον οργανισμό, σε σχέση με τις νεότερες ηλικίες. Προτιμήστε το κρασί και τη μπύρα, σε μικρές ποσότητες.

Κάντε έναν ορμονικό έλεγχο

Εάν κάνετε όλα τα παραπάνω αλλά δεν χάνετε με τίποτα τα περιττά κιλά, τότε ίσως θα πρέπει να κάνετε έναν ορμονικό έλεγχο. Εξάλλου είναι γνωστό ότι όσο οι γυναίκες πλησιάζουν τα 40 τόσο οι ορμόνες αρχίζουν να αλλάζουν και όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει το βάρος μέχρι και τη ψυχολογία.

Τέλος αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η δεκαετία των 40 είναι η καλύτερη περίοδος για όλες τις γυναίκες. Να έχετε υπομονή και να βάζετε εφικτούς στόχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS