GOOD LIFEΣΠΙΤΙΔώσε ζωή στα φυτά σου μετά τον δύσκολο χειμώνα με αυτά τα...

Δώσε ζωή στα φυτά σου μετά τον δύσκολο χειμώνα με αυτά τα 4 tips

Τα σημάδια που δεν πρέπει να παραβλέπεις, ώστε να μπορέσεις να δώσεις ξανά ζωή στα φυτά σου.

Ένας δύσκολος και απαιτητικός χειμώνας έφυγε, μια ελπιδοφόρα -γεμάτη αναγέννηση- άνοιξη έρχεται. Και επειδή ο Μάρτιος είναι ο μήνας που η πλάση μοιάζει να παίρνει ζωή από τις στάχτες της, το πρώτο πράγματα που μας δείχνει αυτή την χαρά για ελπίδα και ζωή είναι τα φυτά μας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με το που ανοίγει ο καιρός, θέλουμε όσο τίποτα άλλο να διαμορφώσουμε τον κήπο, το μπαλκόνι και γενικότερα τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Η επαφή μας με τα φυτά και τη φύση είναι που μας γεμίζει ενέργεια, πάντα θετική, και μας γειώνει με τον ανώτερο εαυτό μας… Πόσο θεραπευτικές μπορεί να είναι οι στιγμές μας στον κήπο! Γι’ αυτό και οι ειδικοί αποκαλούν την κηπουρική ως μια από τις πιο αποτελεσματικές ψυχοθεραπείες.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει ένας μικρός γεωπόνος για τα φυτά του αρκεί να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και να τα περιποιείται! Η αλήθεια είναι ότι τα φυτά επικοινωνούν πραγματικά μαζί μας μ΄έναν μαγικό τρόπο, συνεπώς η φροντίδα τους δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε προσοχή στο φύλλωμα και το χώμα των φυτών μας ώστε να βεβαιωθούμε ότι τα φυτά μας ακμάζουν ή χρειάζεται να τα αναζωογονήσουμε με κάποιον τρόπο.

Πώς θα καταλάβουμε όμως τι χρειάζονται πραγματικά κάθε εποχή και πώς μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την υγεία τους; Αναζητήσαμε τη γνώμη των ειδικών ώστε να αναγνωρίζουμε τα προειδοποιητικά σημάδια και να μπορέσουμε ακόμη και αυτή τη νέα σεζόν να τα αναγεννήσουμε.

Δες τα σημάδια:

1.Τα φύλλα είναι κίτρινα. Το κιτρίνισμα των φύλλων είναι ένα σημάδι. Γι’ αυτό έλεγξε αν το φυτό σου έχει μείνει απότιστο ή έχει προσβληθεί από κάποιον ιό στα φύλλα και τον κορμό του. Να θυμάσαι πως οι ρίζες των φυτών δεν πρέπει να μένουν ποτέ χωρίς νερό. Τα κίτρινα φύλλα δεν θα ξαναγίνουν ποτέ πράσινα γι’ αυτό κόψε όσα δεν είναι υγιή, προσεκτικά μ΄ ένα ψαλίδι ώστε να καθαρίσεις τη ζημιά.

2.Τα φύλλα γίνονται καφέ. Τα καφέ φύλλα από την άλλη, δείχνουν πως τα φυτά σου είναι πολύ διψασμένα και αφυδατωμένα. Στην πραγματικότητα αυτό δείχνει τα επίπεδα ενυδάτωσης του φυτού σου. Προσπάθησε να μην ξεχνάς το συχνό -όχι όμως άσκοπο- πότισμά τους ώστε να είναι πάντα υγιή και φουντωτά.

3.Το φύλλωμά τους φαίνεται λίγο θαμπό. Αν τα φυτά σου έχουν αυτή την εικόνα, σημαίνει πως δέχονται πολύ περισσότερο ήλιο από αυτόν που χρειάζονται. Προσπάθησε να ενημερωθείς από το φυτώριο της γειτονίας σου ή να βρεις άρθρα σχετικά στο internet, ώστε να ξέρεις τι χρειάζονται τα φυτά σου ανά πάσα στιγμή και εποχή.

4.Εάν βλέπεις τις ρίζες του φυτού σου να βγαίνουν εύκολα από το χώμα. Αυτό σημαίνει πως το φυτό σου χρειάζεται περισσότερο χώμα και μεγαλύτερη γλάστρα για να αναπνεύσει και να μεγαλώσει. Η κατάλληλη εποχή για μεταφύτευση είναι η άνοιξη χωρίς όμως να είναι απαγορευτικός και ο χειμώνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS