GOOD LIFEΣΠΙΤΙΌταν το σπίτι γίνεται γραφείο

Όταν το σπίτι γίνεται γραφείο

Με την τηλεργασία να γίνεται μέρος της ζωής μας, ο χώρος του σπιτιού αναβαθμίζεται για να εξυπηρετήσει τις νέες ανάγκες στην εργασία. Από τη μικρή γωνιά στο σαλόνι, μέχρι το έξτρα υπνοδωμάτιο που μετατρέπεται σε γραφείο, στην ΙΚΕΑ θα βρείτε εύκολους, πρακτικούς και οικονομικούς τρόπους να κάνετε το «δουλεύω από το σπίτι» να… δουλέψει.

Ο χώρος που θα διαμορφώσετε στο σπίτι σας για να εργάζεστε, θα πρέπει να εκπέμπει πάνω από όλα ηρεμία, να βοηθάει στη συγκέντρωση, αλλά και να λαμβάνει υπόψη την άνεση και την υγεία σας. Επιπλέον, αν το μικρό σας γραφείο θα ενσωματωθεί σε άλλο χώρο του σπιτιού -κάποια γωνιά της τραπεζαρίας, της κουζίνας, του υπνοδωματίου- θα πρέπει να δένει αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο και να μην χαλά την αρμονία του.

Όποιο διακοσμητικό στιλ και αν προτιμάτε υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες οι οποίοι θα σας δώσουν έναν εργασιακό χώρο οργανωμένο και ασφαλή που θα σας εμπνέει!

Καρέκλα Γραφείου

Η καλή στάση του σώματος, η άνεση και η λειτουργικότητα, είναι το σημαντικότερο που πρέπει να λάβετε υπόψη. Στην ΙΚΕΑ θα βρείτε μια πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών, έτσι ώστε να συνδυάσετε την εργονομία με την αισθητική σας. Κι επειδή όταν λέμε καρέκλα γραφείου ο νους μας πάει σε ογκώδεις επιλογές, στην ΙΚΕΑ έχουμε λάβει υπόψη και τους πιο μικρούς χώρους, διαθέτοντας καρέκλες γραφείου που πιάνουν ελάχιστο χώρο και δένουν χρωματικά με κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Γραφείο

Στην ΙΚΕΑ όλα παίζουν! Γραφεία μικρά, μεγάλα, γωνιακά, σταθερά αλλά και γραφεία που γίνονται προέκταση του υφιστάμενου τραπεζιού ή πάγκου κουζίνας, οι επιλογές γίνονται απεριόριστες. Τα χρώματα αλλά και τα υλικά, οι διαστάσεις κυμαίνονται σε μια πολύ μεγάλη γκάμα και ανταποκρίνονται σε κάθε χώρο και κάθε ανάγκη σας.

Pe901168

Φωτισμός

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους για τη δημιουργία ενός χώρου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σας όλες τις ώρες της ημέρας, είναι ο φωτισμός. Ένα φωτιστικό γραφείου που θα ρίχνει συγκεντρωτικά το φως, ώστε να μην «ρίχνετε» σκιά στην οθόνη σας όταν δουλεύετε, ένα απαλό κίτρινο φως που θα διαχέεται οριοθετώντας το χώρο εργασίας, ή ένα καθαρό λευκό φως που θα βοηθάει να διαβάζετε έγγραφα και βιβλία, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση.

Ph165486

Αποθήκευση

Ένας χώρος εργασίας γεμάτος σκορπισμένα χαρτιά, καλώδια και στοιβαγμένα αντικείμενα, δημιουργεί ένα μικρό χάος που μπορεί να αποπροσανατολίσει και το πιο δυνατό μυαλό. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο ώστε να «εξαφανίζονται» από την επιφάνεια εργασίας σας όταν δεν τα χρειάζεστε. Στην ΙΚΕΑ θα βρείτε μια πολύ μεγάλη συλλογή από συρταριέρες σε όλα τα μεγέθη, ραφάκια τοίχου, ραφιέρες εδάφους και κουτιά για να βάλετε σε τάξη το χώρο σας και κατ’ επέκταση τη σκέψη σας.

Pe870022

Οργάνωση

Πέρα από τους αποθηκευτικούς χώρους, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κάποια έξτρα βοήθεια για να οργανώσετε τις αποσκευές και τη γραφική σας ύλη. Στην ΙΚΕΑ διαθέτουμε αξεσουάρ για να οργανώσετε τα καλώδια σας, βάσεις για κινητά και τάμπλετ, θήκες αρχειοθέτησης και θήκες για συρραπτικά, συνδετήρες και γενικά όλα όσα χρειάζεται να έχετε μπροστά σας όταν εργάζεστε.

Ph185568

Διακόσμηση

Τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό, είναι να δώστε μια προσωπική πινελιά στο χώρο εργασίας σας, με κάποιες προσθήκες που θα σας φτιάχνουν τη διάθεση, όπως μια κορνίζα με τη φωτογραφία των παιδιών, ένα όμορφο φυτό, ένα αρωματικό κερί, ένας πίνακας ή διακοσμητικά αυτοκόλλητα τοίχου. Η IKEA διαθέτει απεριόριστες επιλογές για να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε έναν χώρο στα μέτρα σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS