NEWS«Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Απόψε η λαμπερή τελετή! Μάθαμε όλες τις...

«Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»: Απόψε η λαμπερή τελετή! Μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες

Ένα ακόμα γαστρονομικό ταξίδι, φτάνει στην κορύφωσή του: Τη βράβευση των καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου, μέσα από μια λαμπερή τελετή και ένα diner de gala που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου. 

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ γαστρονομικός θεσμός, τα βραβεία «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου», έρχονται για τρίτη χρονιά στο νησί μας από το περιοδικό Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο, για να ξεχωρίσουν και να επιβραβεύσουν με την αξιοπιστία και την εγκυρότητά τους, τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού.

Η γευσιγνωστική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων του περιοδικού Αθηνόραμα, η οποία είναι στελεχωμένη με επαγγελματίες γευσιγνώστες και έμπειρους, τεχνικά καταρτισμένους κριτικούς εστιατορίων, είχαν ξεκινήσει από την άνοιξη το γαστρονομικό τους σαφάρι στην Κύπρο, μια διαδικασία που κράτησε μέχρι και το φθινόπωρο και που τους οδήγησε από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη, δοκιμάζοντας, βαθμολογώντας και αξιολογώντας με τις αυστηρές προδιαγραφές και τα διεθνή κριτήρια της ομάδας των Χρυσών Σκούφων, τα εστιατόρια της Κύπρου, με στόχο τη βράβευση των καλύτερων του 2023.

Four

Εμείς σας βάζουμε στο κλίμα της λαμπερής βραδιάς, συγκεντρώνοντας όσες πιο πολλές πληροφορίες για αυτά που θα συμβούν απόψε το βράδυ:

* Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Four Seasons, στη Λεμεσό, στις 6:30 το απόγευμα.

* Πρόσκληση για την λαμπερή τελετή έλαβε περιορισμένος αριθμός ατόμων και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι που θα περάσουν απόψε την πόρτα του Four Seasons είναι λίγοι. Ανάμεσά τους, προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των τεχνών και των γραμμάτων, των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης και, φυσικά, οι βραβευόμενοι.

* Το επιστέγασμα της βραδιάς θα είναι ένα υψηλού επιπέδου diner de gala με την υπογραφή του κορυφαίου Έλληνα σεφ, Σωτήρη Ευαγγέλου, συνεχίζοντας έτσι την μακρά παράδοση των Χρυσών Σκούφων που θέλει καταξιωμένους σεφ, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, να δημιουργούν και να μαγειρεύουν οι ίδιοι το υψηλής γαστρονομίας μενού της τελετής απονομής.

Sotiris

* Ο Σωτήρης Ευαγγέλου είναι ένας από τους επιδραστικότερους σεφ στην Ελλάδα σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γαστρονομίας. Βραβευμένος κατ’ επανάληψη με Χρυσό Σκούφο για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία, King George και Makedonia Palace, όπου τον βρίσκουμε σήμερα, έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στην ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

*Ο Σωτήρης Ευαγγέλου είχε συναντηθεί στην Ελλάδα, με τον executive chef του Four Seasons, Πανίκο Χατζηττοφή, που θα συνεργαστούν με τις μπριγάδες τους για την προετοιμασία του μενού της βραδιάς. Ακολούθησε στη συνέχεια επίσκεψη του σεφ στο ξενοδοχείο για την τελειοποίηση των συνταγών και μια πρώτη δοκιμή των πιάτων, με τη συμβολή μελών της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, επικεφαλής γαστρονομίας στο Αθηνόραμα και της Άννης Ηλιοπούλου, δημιουργός του θεσμού και επικεφαλής Γευσιγνωστικής Επιτροπής Χρυσών Σκούφων.

* Για την απονομή ο σεφ θα δημιουργήσει μια νεοκλασική ελληνική κουζίνα, απόλυτα δημιουργική και με βαθιά νοστιμιά. Ανάμεσα στα κυπριακά προϊόντα που θα πρωταγωνιστήσουν, το χαλούμι και η αναρή, ενώ η γευστική έκπληξη της βραδιάς θα είναι μια ελληνική εκδοχή του sushi.

Geniki

*Τα βραβεία χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Χρυσοί Σκούφοι, Top Notch, One to Watch και Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας.

Vravia

* Masters of Ceremony της φετινής τελετής απονομής των Γαστρονομικών Βραβείων Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου, θα είναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ηλίας Χαλντούπης και η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαρίνα Φιλιππίδου – Θεοχάρους.

Parousiastes

* Για το center piece της art de la table του dîner de gala θα χρησιμοποιηθούν φιλοτεχνημένα κεραμικά αγγεία από τον αριστοτέχνη κεραμίστα, Βάσο Δημητρίου που κατασκευάστηκαν με μέριμνα της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας, αποκλειστικά για την αποψινή εκδήλωση.

Art

* Απονεμητές των βραβείων στους νικητές θα είναι σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, των επιχειρήσεων και του πολιτισμού.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: EUROBANK Κύπρου
XΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ»: The Macallan
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «TOP NOTCH»: Quality Group
ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: Mercedes – Benz, Blue Island, Nespresso, St. Pellegrino & Acqua Panna, Οινοποιείο Παπαγιαννάκος, Οινοποιείο Nico Lazaridi, Vassaltis, Staropramen Beer, Mövenpick
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Ξενοδοχείο FOUR SEASONS
ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ: Amaxulus
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Αθηνόραμα, Ο Φιλελεύθερος

Skoufoi

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS