NEWSΑυτή η παραλία ψηφίστηκε ως η καλύτερη στον κόσμο

Αυτή η παραλία ψηφίστηκε ως η καλύτερη στον κόσμο

Το αγγλικό περιοδικό BeachAtlas παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες τη δική του λίστα με τις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Η αναζήτηση για τις καλύτερες παραλίες του κόσμου επικεντρώνεται κυρίως στην οπτική τους γοητεία – την άμμο με πούδρα και τα καταγάλανα νερά. Στο εν λόγω περιοδικό, λήφθηκαν επίσης υπόψην η νυχτερινή ζωή, η πρόσβαση για όλους, η κοινωνικής ζωής των πόλεων τους (όπως αυτή της Κόπα Καμπάνα στην Βραζιλία), η φυσική ποικιλομορφία τους και η πολιτιστική τους σημασία.

Σύμφωνα με το περιοδικό, πρώτη στη λίστα βρίσκεται παραλία στη Μπόρα Μπόρα.

Πρόκειται για νησί το οποίο ανήκει στη Γαλλική Πολυνησία, μια υπερπόντια γαλλική αποικία στον Ειρηνικό. Το νησί περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και ένα κοραλλιογενή ύφαλο.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rebeka & Mike (@rebekakerecseny)

Στην 19η θέση της λίστας βρίσκεται η παραλία «Ελιά» της Μυκόνου η οποία σύμφωνα με το περιοδικό ξεχωρίζει ως μία από τις πιο διάσημες «γκέι» παραλίες παγκοσμίως, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του νησιού «ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν».

97
Ελιά, Μύκονος

Στην 24η θέση της λίστας, φιγουράρει μία ακόμη παραλία της Μυκόνου. Η «Παράγκα».

«Γνωστή για την εκτεταμένη αμμώδη παραλία της, η Παράγκα σφύζει πλέον από ενέργεια, εν μέρει χάρη στα beach bars που κρατούν τη μουσική και τη διάθεση σε εγρήγορση όλη την ημέρα« γράφει το περιοδικό.

141539 Viewom
Παράγκα, Μύκονος

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS