NEWSΗ συγκινητική εξομολόγηση της Σάββιας Ορφανίδου για την εξωσωματική (βίντεο)

Η συγκινητική εξομολόγηση της Σάββιας Ορφανίδου για την εξωσωματική (βίντεο)

Μια άλλη πλευρά της Σάββιας Ορφανίδου, βουλευτή του ΔΗΣΥ, είδαμε σήμερα μέσα από την εκπομπή του OMEGA “Έλα να δεις “και την Μαρία Ιωάννου, όπου και ήταν καλεσμένη. 

Η Σάββια, μίλησε για μια πολύ δική της προσωπική ιστορία. Την απόφαση να κάνει παιδί με δότη σπέρματος. Όπως είπε, διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, μίλησε για την απόφαση της αυτή, για όλη την διαδικασία που πέρασε, για το πόσο ταλαιπωρήθηκε, αλλά και για το τι αλλαγές θέλει να φέρει στο νομικό πλαίσιο που αφορά αυτές τις ιστορίες.

Τι είναι αυτό που οδηγεί μια νέα γυναίκα να κάνει αυτή την επιλογή ήταν η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε από την παρουσιάστρια.

Και κάπως έτσι, άρχισε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. «Είναι μια προσωπική ιστορία της ζωής μου και ακριβώς ο λόγος που επιλέγω να την πω είναι γιατί εγώ, σε αντίθεση με κάποιες άλλες γυναίκες οι οποίες ήταν πραγματικά πρωτοπόρες στο θέμα στην Κύπρο και το έχουν κάνει εδώ και πολλά χρόνια, δεν είμαι η πρώτη, δεν είχανε το δημόσιο βήμα που δίνεται σε εμένα, η ευκαιρία και γι’αυτό τον λόγο ως βουλευτής, θεώρησα ότι είναι πολύ σωστό να το βγάλω προς τα έξω.»

Συνέχισε λέγοντας ότι «Είμαι 40 χρονών. Είχα κι εγώ τις σχέσεις στη ζωή μου, αλλά δεν ευτύχησα να βρω αυτόν τον κατάλληλο για να παντρευτώ να κάνω μια οικογένεια, αυτό που ήθελα πάντοτε. Από τα πρώτα στάδια της ζωής μου, ήταν αυτό που είχα ως όνειρο. Όμως ακριβώς επειδή ο χρόνος τρέχει και δεν γύρίζει πίσω και πολύ δύσκολο να τον κερδίσουμε, υπάρχει και το βιολογικό ρολόι.»

«Ως τα 40 ήταν ορόσημο θεωρώ. Και επειδή δεν έχω σχέση, είναι και η πολιτκή που δυσκολεύει νομίζω έναν άντρα να δεχτεί την ιδιάζουσα κατάσταση και περίπτωση, αποφάσισα να κάνω την προσπάθεια να κάνω ένα παιδί με δότη σπέρματος. Πριν ένα χρόνο πήρα την απόφαση. Τον Δεκέμβριο του 2018 πιο συγκεκριμένα. Συμβουλεύτηκα την γυναικολόγο μου. Πέρασα από διάφορα στάδια. Μπορώ να πω ταλαιπωρήθηκα, όχι τόσο όσον άλλες γυναίκες που φτάνουν να κάνουν 6, 7, 8 εξωσωματικές και αντιλαμβάνομαι την ψυχική οδύνη και τη σωματική αλλά και το κόστος για όλη αυτήν την διαδικασία.»

«Έκανα 2 εξωσωματικές και συμπτωματικά η δεύτερη πέτυχε λίγες μέρες πριν μπω στη βουλή. Οπότε μαζί με την τεράστια αλλαγή στη ζωή μου όσον αφορά την πολιτική μπήκε και αυτή η πιο μεγάλη, η πιο ιερή αλλαγή στη ζωή μου. Η κάθε γυνάικα έχει αυτό το δικαίωμα το ιερό να κάνει ένα παιδί.» συμπλήρωσε.

«Μακάρι να γινόταν σε συνθήκες όπως θα ήθελα, στα πλαίσια μιας οικογένειας, αλλά τίποτα δεν με εμποδίζει στο μέλλον να γνωρίσω έναν άνθρωπο με τον οποίον θα θέλω να μοιραστώ την υπόλοιπη μου ζωή.»

Στην ερώτηση πώς αντέδρασε το οικογενειακό της περιβάλλον γι’αυτή της την απόφαση, η βουλευτής φανερά συγκινημένη δήλωσε «Θα έλεγα, η μεγαλύτερη έκπληξη για μένα ήρθε από τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου είναι 80 χρονών, είναι ένας άνθρωπος μιας άλλης γενιάς, με πολύ διαφορετικό τρόπο σκέψης. Περίμενα μια αντίδραση. Δεν έχουμε άλλο εγγόνι, ο αδερφός μου δεν έχει παιδιά. Έτσι ανησυχούσα λίγο. Η μεγαλύτερη θετική έκπληξη ήταν από τον πατέρα μου που αμέσως είπε καλά κάνεις. Αυτό για μένα ήταν πολύ σημαντικό.»

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS