NEWSΟ Κωνσταντίνος Πετρίδης ξεδιπλώνει το πάθος του για την μαγειρική

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ξεδιπλώνει το πάθος του για την μαγειρική

Είναι γνωστή η αγάπη του υποψήφιου ευρωβουλευτή για τη μαγειρική, πολλές φορές τον έχουμε δει, σε αναρτήσεις του στα social να μαγειρεύει στο σπίτι του και να μας μιλά για συνταγές και υλικά.  Επίσης, πέρσι το Καλοκαίρι, τον είχαμε δει και στο περιοδικό Omikron, σε μια συνέντευξη με τον Θανάση Φωτίου, «Περί πολιτικής και μαγειρικής» ήταν ο τίτλος της, στην οποία ο Κωνσταντίνος Πετρίδης εξηγούσε πως προέκυψε η αγάπη του για τη μαγειρική –«…από την αγάπη μου για το φαγητό. Άμα σου αρέσει το καλό φαΐ και θεωρείς το φαγητό τρόπο χαλάρωσης, ξεκούρασης και καλής συναναστροφής, τότε αρχίζεις να πειραματίζεσαι και στην κουζίνα. Κάτι που έκανα πάντα, αλλά τώρα λίγο πιο τακτικά»–  και σε έπειθε, με τις γνώσεις του, ότι δεν τα καταφέρνει μόνο στην πολιτική. 

«Στο σπίτι μας», έλεγε, «πάντα μαγειρεύαμε τόσο ο πατέρας μου όσο και η μητέρα μου. Αρκετά φαγητά με έμαθε να τα φτιάχνω ο παπάς μου. Όπως, για παράδειγμα, το πώς να μαγειρεύω σωστά το κολοκάσι.  Αναμνήσεις έχω κι από τα γεύματα στο χωριό του πατέρα του, τους Αγίους Τριμιθιάς. Τότε που ήμασταν παιδιά, με φαγητά από την εξαιρετική παραδοσιακή κουζίνα, με οφτό στο φούρνο, με παραγεμισμένες όρνιθες χωριάτικες, με παχιά πέτσα, το κρέας των οποίων δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που σήμερα ξέρουμε ως κοτόπουλο. Και στη γεύση και στη λιπαρότητα, αλλά και στο χρώμα. Το κρέας των οποίων ήταν κίτρινο διότι έτρωγαν φυσικές τροφές. Σήμερα ο ευρωπαίος, άμα δει κίτρινο χρώμα, νομίζει ότι είναι χαλασμένο. Εξού και προσθέτουν στις τροφές λευκαντικά, για να είναι το κρέας όσο πιο άσπρο…»

P1

Αυτό, βεβαίως, που γίνεται αύριο Σάββατο, το μεσημέρι στο εστιατόριο Olio, στην Στασικράτους, είναι διαφορετικό. Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης απεύθυνε πρόσκληση για κράτηση σ’ ένα γεύμα με σκοπό την ενίσχυση του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα», στο οποίο θα επιμεληθεί ο ίδιος τόσο τις συνταγές όσο και τα πιάτα που θα βγουν από την κουζίνα.

Prosklisi

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS