NEWSΣεξουαλική παρενόχληση σε κυπριακό κανάλι: Αναστάτωση μετά από επαναπρόσληψη υπαλλήλου

Σεξουαλική παρενόχληση σε κυπριακό κανάλι: Αναστάτωση μετά από επαναπρόσληψη υπαλλήλου

Αναστάτωση προκάλεσε στους εργαζομένους μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού η απόφαση της διεύθυνσης να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη υπαλλήλου που κατά το παρελθόν φέρεται να επέδειξε ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο όσο και προς συναδέλφους του, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να παρενόχλησε κάποιες από αυτές. Το περιστατικό έγινε ευρέως γνωστό στον δημοσιογραφικό κόσμο πριν από έναν περίπου χρόνο με τη διεύθυνση του σταθμού να προσπαθεί να το αποσιωπήσει θέλοντας να αποφύγει το σκάνδαλο και τυχόν διασυρμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, ανάμεσα σε άλλα που είχαν λεχθεί, εργαζόμενη του καναλιού είχε προσφύγει στη διεύθυνση καταγγέλλοντας παρενοχλητική συμπεριφορά εκ μέρους συγκεκριμένου υπαλλήλου, ωστόσο την απέτρεψαν από το να καταφύγει στην αστυνομία, με την υπόσχεση να τον απολύσουν, όπως και έγινε.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να επέδειξε και στο παρελθόν παρόμοια συμπεριφορά προς συναδέλφους του χωρίς να καμία επίπτωση. Στην περίπτωση της συναδέλφου του που κατέφυγε στη διεύθυνση του καναλιού, οι καταγγελίες επιβεβαιώνονταν και από γραπτά μηνύματα τα οποία της είχε αποστείλει. Ωστόσο, μετά την πίεση του καναλιού η εργαζόμενη συμβιβάστηκε με τις υποδείξεις των ιθυνόντων κι έτσι έκλεισε το στόμα της. Σήμερα, η απόφαση του καναλιού να επαναπροσλάβει «υπό επιτήρηση» τον συγκεκριμένο, έχει δημιουργήσει θυμό και ανασφάλεια στο κανάλι και αφήνει εκτεθειμένη τη διεύθυνση, η οποία σε μια εποχή που το Κίνημα #MeToo έχει δημιουργήσει συνθήκες μηδενικής ανοχής της σεξουαλικής κακοποίησης, επέλεξε τον δρόμο της συγκάλυψης.

Πηγή: Περιοδικό Τv Mania

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS