HomeGOOD LIFEGOING OUT"Μιαβ βολάν τζ’ έναν τζαιρόν": Μια θεατρική παράσταση βασιμένη στους μύθους και τα παραμύθια της Κύπρου

“Μιαβ βολάν τζ’ έναν τζαιρόν”: Μια θεατρική παράσταση βασιμένη στους μύθους και τα παραμύθια της Κύπρου

Με προμετωπίδα το στίχο του Μιχάλη Πασιαρδή «…μα τούτα μας εσώσασιν, οι τραουδκιές τζι’ οι μύθοι» η Λευκωσία 2030, υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αγκαλιάζει την παράδοση, τους μύθους και τα παραμύθια της Κύπρου αναδεικνύοντας την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Παρουσιάζει λοιπόνη τη θεατρική παράσταση «Μιαβ βολάν τζ’ έναν τζαιρόν», η οποία είναι βασισμένη σε κυπριακά παραδοσιακά παραμύθια.

«Η δρακούνα τζι’ η Βασιλοπούλλα», «Ο Πιττόρτος», «Η Τρανταφυλλένη», «Ο Δκιαμαντής» και «Η Σταχτούλα» θα συναντηθούν επί σκηνής και μας ταξιδέψουν στον κόσμο των κυπριακών παραμυθιών.

Διαβάστε επίσης:Η «Διάσταση» γιορτάζει τα 40 της χρόνια και παρουσιάζει την παράσταση με τα ωραιότερα Musicals

H παράσταση θα ανέβει στις 16 Νοεμβρίου 2024 (16:00) και στις 17 Νοεμβρίου 2024 (11:00 και 16:00), στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Δραματουργία: Σταύρος Σταύρου
Επιμέλεια κυπριακής διαλέκτου: Ανδρέας Τσουρής

Συντελεστές Μουσικής:

Μουσική: Κώστας Κακογιάννης
Στίχοι: Πάμπος Κουζάλης

Ερμηνεία (αλφαβητική σειρά):
Μάριαμ Βενιζέλου, Άντρεα Μάρκου, Άντρεα Νεοκλέους, Γεωργία Νεοκλέους.

Η Παιδική Χορωδία Ανθή Παπαφιλίππου
& Παιδική Χορωδία Δήμου Λευκωσίας

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ανδρέας Τσουρής, Αστέρω Κυπριανού, Σεμέλη Κυριαζή

Συμμετέχουν: Ανδρούλα Ηρακλέους, Ανθή Αντωνιάδου

Και σε ειδική εμφάνιση η Άντρη Καραντώνη

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου

Sold Out Tickets

 

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.
Εγγραφή στο Newsletter

Δείτε Επίσης

Like Recommends