BEAUTYMAKE UPΑντιμετωπίστε την αφυδάτωση από το κρύο σε δέρμα και χείλη

Αντιμετωπίστε την αφυδάτωση από το κρύο σε δέρμα και χείλη

Η αισθητικός Μαρκέλλα Σιαρλή μας λύνει όλες τις απορίες σχετικά με την αφυδάτωση του δέρματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Της Λένας Τσουκαλά

ΝΙΩΘΩ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ ΞΗΡΟ ΚΑΙ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΟΥ;
Το χειμώνα, επειδή καθόμαστε σε κλειστούς χώρους, εκεί όπου η ατμόσφαιρα γίνεται ξηρή από τη θέρμανση, το δέρμα μας ασφυκτιά. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ενυδατώνεις συχνά την επιδερμίδα σου με κρέμες. Ίσως χρειαστεί να αγοράσεις μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα που να περιέχει υαλουρονικό οξύ και γλυκερόλη. Παράλληλα, τοποθέτησε στους χώρους σου έναν υγραντήρα, ώστε να απομακρύνεις την «ξηρότητα» της ατμόσφαιρας.

ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΕΝ ΠΙΝΩ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ. ΙΣΩΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΞΗΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΟΥ;
Η υγρασία είναι απαραίτητη και τους κρύους μήνες και η κατανάλωση νερού έχει άμεση σχέση με αυτή. Οι περισσότεροι το χειμώνα πίνουμε ζεστά ροφήματα, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση της ξηρότητας της επιδερμίδας του προσώπου και κυρίως και των χειλιών. Προσπάθησε να πίνεις επαρκείς ποσότητες νερού καθημερινά και να εφαρμόζεις ένα ενυδατικό προϊόν στα χείλη σου και το δέρμα σου θα γίνει βελούδινο.
ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ ΣΚΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ;
Ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα σκληρός για τα χείλη μας για 2 λόγους: Η απουσία σμηγματογόνων αδένων, δηλαδή, των λιπαρών στοιχείων, κάνει τα χείλη ευάλωτα στο κρύο και στον παγωμένο αέρα. Γι’ αυτό σκάνε εύκολα και συχνά ματώνουν. Η συνήθειά μας να τα υγραίνουμε με σάλιο έχει ως αποτέλεσμα -με τη βοήθεια του αέρα- να απομακρύνονται από την επιφάνειά τους τα φυσικά προστατευτικά έλαια και να ξηραίνονται ακόμη περισσότερο.

lips2
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΑΛΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΧΕΙΛΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΥΟ;
Ξεκίνα με απολέπιση των χειλιών. Κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις πάνω στα χείλη με μια μικρή, παιδική, μαλακή οδοντόβουρτσα (αφού προηγουμένως τη μουσκέψεις σε ζεστό νερό) και θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, χωρίς να τραυματίσεις το δέρμα τους. Επίσης, η απευθείας επάλειψη με βιταμίνη Ε θα επιταχύνει την επούλωσή τους. Έχε πάντα μαζί σου ένα προστατευτικό στικ για τα χείλη και ανανέωνέ το κάθε φορά που νιώθεις να σε τραβούν. Το βράδυ, πριν κοιμηθείς, άπλωσε και πάλι ένα πλούσιο στρώμα lipbalm. Φρόντισε να ξεβγάζεις καλά το στόμα σου όταν πλένεις τα δόντια σου και να τα σκουπίζεις καλά, ιδιαίτερα στις γωνίες. Τέλος, μία φορά την εβδομάδα, πριν κοιμηθείς, άπλωσε στα χείλη σου ένα πλούσιο στρώμα βαζελίνης. Τα χείλη σου θα σε ευγνωμονούν!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΑΖΩ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΟΥ, ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΝΙΩΘΩ ΑΠΑΛΑ;
Να βάζεις lipbalm, αφού είναι το σημαντικότερό σου όπλο κατά της ξηρότητας. Διάλεξε ένα με πλούσια σύνθεση και μην ξεχνάς να το χρησιμοποιείς καθημερινά ακόμη κι αν τα χείλη σου δεν έχουν δείξει σημάδια ξηρότητας. Πολλές φορές τα χείλη δεν ξηραίνονται από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από κραγιόν που δεν έχουν ενυδατικούς παράγοντες και βιταμίνη Ε. Επίσης, αν πριν την εφαρμογή του κόκκινου κραγιόν, χρησιμοποιείς κονσίλερ στα χείλη για να σταθεροποιήσεις το αποτέλεσμα, τα χείλη σου αφυδατώνονται περισσότερο. Επίσης, ποτέ μην καλύπτεις με πούδρα τα χείλη όταν είναι ερεθισμένα. Η κατάστασή τους θα επιδεινωθεί. Αν θέλεις να προλάβεις το ξεφλούδισμά τους και την ημέρα προτιμάς να φοράς κραγιόν αντί για lipbalm, μπορείς να φοράς το lipbalm το βράδυ πριν κοιμηθείς. Τα θρεπτικά συστατικά του θα δράσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και έτσι το πρωί τα χείλη σου θα είναι ενυδατωμένα και απαλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS