BEAUTYMAKE UPΚάντε contour και highlighting μόνο με ένα concealer

Κάντε contour και highlighting μόνο με ένα concealer

Της Κούλας Θεμιστοκλέους

Όπως ακριβώς σχεδόν οποιοδήποτε καλλυντικό είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή στην αγορά, έτσι και το concealer είναι multi-tasking. Μπορεί να καλύπτει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, αλλά οι makeup artists λατρεύουν να το χρησιμοποιούν και για contouring και για highlighting.

Ποιο concealer να επιλέξετε

Μετά την εύρεση της ιδανικής υφής concealer, -πρέπει να μην είναι ουτε πολύ dewy ούτε πολύ ξηρή- σειρά έχει η αναζήτηση της σωστής απόχρωσης. Εδώ τα πράγματα είναι απλά, αφού υπάρχει ο εξής γενικός κανόνας: το concealer για το contouring πρέπει να είναι 2 τόνους πιο σκούρο από το φυσικό χρώμα του δέρματος, ενώ αυτό για το highlighting 1 τόνο πιο ανοιχτό. Όσο για το highlighting, πρέπει να κινηθείς ανοιχτούς κίτρινους και muted ροδακινί υποτόνους, αφού καμουφλάρουν και τους πιο επίμονους μαύρους κύκλους αλλά φωτίζουν και το πρόσωπο.

Βρείτε τη σύσταση του concealer που σας αρέσει και απλώς αγοράστε 2 αποχρώσεις, μία για contour και μία για highlighting.

Πώς να το εφαρμόσετε

Τοποθετήστε στρατηγικά τις 2 αποχρώσεις του concealer στο πρόσωπό σας, όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, κάντε blending με ένα πινέλο ή και με τα δάχτυλά σας!.

Εφαρμόστε την ανοιχτόχρωμη απόχρωση στην εσωτερική γωνία του ματιού για ένταση στο βλέμμα, στο κόκκαλο των ζυγωματικών για ελαφρύ lifting και στην κορυφή της μύτης ώστε να δώσετε την εντύπωση ότι είναι πιο λεπτή». Για έξτρα φως, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στο πάνω μέρος των χειλιών και στο πιγούνι.

Και για το contouring σκιάζετε τις περιοχές του προσώπου που θέλετε να «τραβήξετε» προς τα μέσα, τα ζυγωματικά και κάτω από το σαγόνι δηλαδή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS