BEAUTYMAKE UPΒάλε τέλος στο ξεθώριασμα και στα συχνά touch-ups των χειλιών...

Βάλε τέλος στο ξεθώριασμα και στα συχνά touch-ups των χειλιών…

Σταθερό κραγιόν από το πρωί ως το βράδυ; Γίνεται.

Της Κούλας Θεμιστοκλέους 

Σωστή περιποίηση

Ο No.1 κανόνας για τέλειο lip look με διάρκεια είναι η σωστή περιποίηση των χειλιών. Ένα ειδικό απολεπιστικό προϊόν θα βοηθήσει με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνειά τους, ενώ ένα lip balm θα τα ενυδατώσει επαρκώς, ώστε να δημιουργηθεί ο τέλειος λείος καμβάς για το χρώμα.

Tip: Άπλωσε το lip balm μόλις ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου ώστε να προλάβει να απορροφηθεί και όταν έρθει η ώρα του κραγιόν αφαίρεσε τα υπολείμματα προϊόντος σκουπίζοντάς τα ταμποναριστά με ένα χαρτομάντιλο.

Sweet Pots Pink Framboise, της Clinique: 2 σε 1 προϊόν περιποίησης χειλιών περιέχει ένα απολαυστικό scrub λείανσης στη μία πλευρά κι ένα διάφανο, ενυδατικό balm στην άλλη
Ενυδατικό Lip Balm, Vitamin E Wild Mint & Ginger της Jo Malone London

Σβήσιμο των χειλιών με foundation

Δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο το χρώμα του κραγιόν στη συσκευασία να μην μοιάζει με εκείνο στα χείλη. Η αιτία τις περισσότερες φορές είναι ότι το φυσικό χρώμα των χειλιών λειτουργεί σαν βάση και συχνά αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα. Η μέγιστη απόδοση του χρώματος μπορεί πολύ εύκολα να επιτευχθεί με το «σβήσιμο» των χειλιών με λίγο foundation ή concealer, το οποίο θα λειτουργήσει και σαν βάση, κάνοντας το κραγιόν πιο σταθερό.

Μολύβι χειλιών

Ο πιο σίγουρος τρόπος να προλάβεις το «τρέξιμο» του χρώματος, είναι ο σχεδιασμός του περιγράμματος με ένα μολύβι πριν την εφαρμογή του κραγιόν. Το lip liner εάν εφαρμοστεί σε όλη την επιφάνεια των χειλιών, ενισχύει το χρώμα του κραγιόν, αλλά και τη σταθερότητά του.

Μολύβια Χειλιών με ενσωματομένο πινελάκι της Chanel

Κρεμώδες μολύβια χειλιών του Diego Dalla Palma (στα Beauty Line)

«Κλείδωμα» του χρώματος

Μετά την εφαρμογή του κραγιόν, τοποθέτησε ένα χαρτομάντιλο ελαφρά -χωρίς καθόλου πίεση- πάνω στα χείλη, και πέρασε από πάνω μια λεπτή στρώση διάφανης πούδρας με ένα μεγάλο πινέλο. Αφαίρεσε το χαρτομάντιλο, άπλωσε και πάλι το κραγιόν και ακολούθησε την ίδια διαδικασία με την πούδρα. Το χαρτομάντιλο θα απορροφήσει τη λιπαρότητα από τα χείλη αλλά και την περισσή ποσότητα κραγιόν, ενώ η πούδρα θα «σφραγίσει» το αποτέλεσμα και θα χαρίσει στο μακιγιάζ διάρκεια για ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το παραπάνω κόλπο, κάθε glossy, κρεμώδες ή satin κραγιόν μπορεί να μετατραπεί σε ματ.

Κραγιόν Joli Rouge Lacquer της Clarins
Κραγιόν Dior
Προϊόντα για τα χείλη (κραγιόν & gloss) της Bobbi Brown

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS