CELEBRITIESMUSICΤο ΡΙΚ «έκλεισε την πόρτα» στον Sandro

Το ΡΙΚ «έκλεισε την πόρτα» στον Sandro

Άρχισαν ήδη οι σχεδιασμοί για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021. Ποια η απόφαση του ΡΙΚ για τον επόμενο εκπρόσωπό μας;

Τα νούμερα τηλεθέασης που κατέγραψε η φετινή shine a light διοργάνωση της «Eurovision» δε θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες διοργανώσεις αφού είχε απώλειες πέραν των 130 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχόλησέ έντονα την EBU αλλά και τους υπόλοιπους κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς των χωρών που συμμετείχαν στη φετινή «διοργάνωση» -συμπεριλαμβανομένου και του ΡΙΚ, οι οποίοι ετοιμάζουν τα πλάνα τους για το διαγωνισμό του 2021. Πολλοί από αυτούς θεωρούν δίκαιο πως οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί να εκπροσωπήσουν την κάθε χώρα στη φετινή διοργάνωση να είναι και αυτοί που θα αναμετρηθούν του χρόνου μεταξύ τους αλλά με άλλο τραγούδι. Ποια τα πλάνα όμως του ΡΙΚ; Ως γνωστόν η απόφαση για απευθείας ανάθεση εκπροσώπησης της Κύπρου στο διαγωνισμό του 2020 στον Ελληνοαμερικανό Sandro λήφθηκε το 2019. Ωστόσο, η τότε απόφαση του ΡΙΚ ήταν σαφής: το 2020 η Κύπρος θα είχε ως εκπρόσωπο της τον Sandro αλλά το 2021, η εκπροσώπηση θα πρέπει να είναι είτε από γνωστό καλλιτέχνη σε Κύπρο και Ελλάδα, είτε από κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το θέμα ξανασυζητήθηκε πρόσφατα σε συνεδρία του ΡΙΚ με αφορμή την ενημέρωση της διοίκησης για το «Eurovision: Europe Shine A Light». Κατά την διάρκεια της συζήτησης, μαθαίνουμε, αποφασίστηκε όπως το ΡΙΚ εμείνει στην αρχική απόφασή του για τον διαγωνισμό του 2021 να εκπροσωπηθεί από κάποιον άλλο καλλιτέχνη. Στόχος της δημόσιας τηλεόρασης της Κύπρου είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα αναλάβει να μας εκπροσωπήσει να είναι εντός των πλαισίων της απόφασης του 2019 και να γίνει σε συνεργασία με δισκογραφικές εταιρείες που τα τελευταία χρόνια συνδράμουν ουσιαστικά στην επαγγελματική εκπροσώπηση της Κύπρου και στο κόστος της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS