CELEBRITIESSHOWBIZAdele: Τι σημαίνει η απώλεια κιλών και η δραματική μεταμόρφωση της;

Adele: Τι σημαίνει η απώλεια κιλών και η δραματική μεταμόρφωση της;

Η Adele έχασε 45 κιλά, «είναι μια άλλη», «έλιωσε», αλλάζει, μεταμορφώνεται. Αλλά τι είδους ψυχή -και φωνή- θα κατοικεί στο νέο σώμα της; 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΑ ΚΑΣΤΑΝΗ

Από όποια πλευρά και να το δεις, η Adele Laurie Blue Adkins (η «βασίλισσα της σκηνής», όπως την αποκαλούν οι fans της) είναι ένα φαινόμενο. Στα 31 της, με τρία μόλις άλμπουμ στο ενεργητικό της, βρίσκεται ήδη στη λίστα με τις πιο εμπορικές καλλιτέχνιδες παγκοσμίως: οι πωλήσεις των δίσκων της, ξεπερνούν συνολικά τα 120 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ η ίδια έχει τιμηθεί με 147 βραβεία (!) – ανάμεσα σε αυτά 15 Grammy, 18 Billboard, ένα Oscar και μια Χρυσή Σφαίρα. Kαι 11 βραβεία Guinness επειδή συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο. Για παράδειγμα, το «25», το τρίτο της άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου 2015, ύστερα από μακριά αποχή τριών ετών, πούλησε 1.000.000 αντίτυπα στη Μ. Βρετανία μέσα σε 10 μέρες από την κυκλοφορία του. Την πρώτη βδομάδα, κιόλας, βρισκόταν στην κορυφή των iTunes charts σε 119 χώρες του κόσμου (!). Τα media μιλούσαν για μια ξέφρενη Adele-mania, ένα κύμα υστερικής δημοφιλίας.

Η ίδια η Adele, ωστόσο, δεν αγαπά τη ζωή στον αφρό. «Η καριέρα μου, δεν είναι η ζωή μου – είναι το χόμπι μου», έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο. «Θέλω να μπορώ να βγάζω τους δίσκους μου, να ζω στο προσκήνιο για λίγο διάστημα και μετά να επιστρέφω στην ιδιωτική μου ζωή». Πιστή σε αυτή τη θέση, από το 2017 (οπότε ολοκλήρωσε έναν κύκλο εμφανίσεων για την προώθηση του «25»), απέχει, ουσιαστικά, από τα μουσικά πράγματα. Πέρσι τον Απρίλιο, ανακοίνωσε τον χωρισμό της από τον -επί πολλά χρόνια- σύντροφό της και πατέρα του επτάχρονου γιου της, Angelo, τον τραπεζίτη, φιλάνθρωπο και απόφοιτο του Ίτον, Simon Konecki, Έκτοτε τα media ασχολούνται με ένα κυρίως πράγμα: την εικόνα της.

Τους τελευταίους 10 μήνες, η τραγουδίστρια έχει χάσει σχεδόν 45 κιλά (!). Ή τουλάχιστον -σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού «People»- έτσι αποκάλυψε η ίδια στη 19χρονη θαυμάστριά της Lexi Larson, που την πέτυχε στις χριστουγεννιάτικες διακοπές της, στην Καραϊβική. Η μεταμόρφωσή της, στις λιγοστές φωτογραφίες που βλέπουν από καιρό σε καιρό το φως της δημοσιότητας, είναι θεαματική, τα media μιλούν για ολότελα μια διαφορετική γυναίκα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Adele κατάφερε να αδυνατίσει, ακολουθώντας -κυρίως- ένα αυστηρό, σχεδόν στερητικό πρόγραμμα διατροφής. Καταναλώνει 1.000 θερμίδες την ημέρα, έχει κόψει εντελώς τη ζάχαρη και έβαλε τη δίαιτα Sirtfood στη ζωή της που περιλαμβάνει κυρίως φυτικές τροφές, φράουλες, σόγια, κέιλ, φαγόπυρο, βατόμουρα, καρύδια και μαύρη σοκολάτα.

Οι εικασίες γι’ αυτήν τη «δραματική» -όπως την αποκαλούν-  απώλεια κιλών είναι πολλές, ανάμεσα σ’ αυτές, ο χωρισμός της, η θλίψη, η πιθανή εμπλοκή ενός τρίτου προσώπου στον γάμο της. Η ίδια η Adele, πάντως, είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο πως αυτό που ευθύνεται για την αλλαγή της, ήταν η μητρότητα. «Ο γιος μου», είπε μιλώντας στην εκπομπή του Graham Norton, είναι το αφεντικό μου. Με άλλαξε εντελώς με κάθε δυνατό τρόπο. Ο Angelo με κάνει να συνειδητοποιώ κάθε στοιχείο της προσωπικότητας ή της εμφάνισής μου που μου αρέσει και δεν μου αρέσει πάνω μου». Για χάρη του γιου της, έκανε ένα τατουάζ με τη λέξη «παράδεισος», έκοψε το τσιγάρο και περιόρισε δραστικά το αλκοόλ. «Επιθυμούσα το παιδί μου να έχει ένα υγιές πρότυπο στο σπίτι. Να μάθει τα θετικά του να είσαι υγιής από εμένα…», δήλωσε σε άλλη συνέντευξή της.

BODY SHAMING ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ

«Καταδικασμένη» για χρόνια, να δέχεται τα πικρά σχόλια του Τύπου  και των haters για τα παραπανίσια κιλά της, η Αdele βιώνει αυτό το διάστημα ένα περίεργο body shaming, από την ανάποδη: μια μερίδα του Τύπου βρίσκει την αλλαγή της «περίεργη» ή «σχεδόν τρομακτική». Οι χρήστες των social media, αναρωτιούνται σοβαρά αν είναι άρρωστη. Κάποιοι την προτρέπουν «να πάρει κανένα κιλό», γιατί δείχνει σαν να γέρασε απότομα. Διατροφολόγοι καλούνται στις gossip εκπομπές για να καταθέσουν πως η δίαιτά της είναι ακραία, μη βιώσιμη, καταστροφική για την υγεία και δεν πρέπει να ακολουθείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φυσικά, το πραγματικό ερώτημα, που αιωρείται, αν και -προς το παρόν- δεν εκφράζεται ξεκάθαρα, πίσω από όλα αυτά, είναι άλλο:  πώς θα μοιάζει και -κυρίως- πώς θα ακούγεται στο εξής η Αdele; Σε αντίθεση με τη Μadonna, την Beyonce, την Jennifer Lopez, τις εξωγήινες ντίβες της pop σκηνής, με τα γυμνασμένα, τέλεια κορμιά που πρωταγωνιστούν σε shows-υπερθεάματα και πετάνε τα ρούχα τους με την πρώτη ευκαιρία, εκείνη μοιάζει (ή τουλάχιστον έμοιαζε μέχρι πρότινος) με «κανονική» γυναίκα. Ένα κορίτσι σαν χιλιάδες άλλα – σίγουρα σαν κάποια που θα μπορούσε να τραγουδήσει, μια Παρασκευή βράδυ στην τοπική pub, με φωνή βραχνή, «σπασμένη» από το ποτό «I heard that you’re settled down / That you found a girl and you’re married now / I heard that your dreams came true / Guess she gave you things, I didn’t give to you…».

Η «παλιά» Αdele, αυτή που, πριν λίγα χρόνια, φωτογραφήθηκε άβαφη και με βρεγμένα μαλλιά για το εξώφυλλο του «Rolling Stone», δεν θα πόζαρε ποτέ με στενά λεοπάρ κορμάκια, για να δείξει thirty and fabulous. Δεν το είχε ανάγκη. Το ότι βρισκόταν στην κορυφή, το χρωστούσε μόνο στο ταλέντο της, στη θεϊκή, απελπισμένη σόουλ φωνή της, που τραγουδούσε σπαρακτικά τους έρωτες, τις απώλειες και τις προσωπικές της ήττες. Η προσωπικότητά της είχε κάτι το γήινο κι απόλυτα οικείο κάτι που -σύμφωνα με τους ειδικούς της μουσικής βιομηχανίας- «μιλούσε» σε πολλά, επιμέρους  κοινά: τις έφηβες αλλά και τις μητέρες τους, τις ρομαντικές ψυχές, αλλά και τους ανασφαλείς, αυτούς που φλέρταραν με την αποτυχία και το περιθώριο.

«Η Adele», έγραφε για κείνη η Guardian το 2015, «είναι εντελώς κανονική. Δεν έχει κακές συνήθειες και δεν μοιάζει να μεγάλωσε με μια αγέλη λύκων σε ένα στοιχειωμένο δάσος. Είναι ένα νορμάλ κορίτσι το οποίο ζει το όνειρο που υπόσχεται το X-Factor, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πραγματοποιήσει…».

Θα έκανε άραγε την ίδια καριέρα, αν ήταν αλλιώς; Τον Νοέμβριο του ’15, η ίδια είχε δηλώσει στην εκπομπή «60 minutes» της Αυστραλίας  πως έβρισκε «ενοχλητικό» το ότι οι άνθρωποι εκπλήσσονταν για το πώς κατάφερνε να είναι τόσο επιτυχημένη παρά το πλεονάζον βάρος της. «Δεν κάνω μουσική για τα μάτια, κάνω μουσική για τα αυτιά», είχε διευκρινίσει, οργισμένη. Πριν λίγες μέρες, τραγουδώντας σε μια λονδρέζικη pub στο γαμήλιο party της καλύτερής της φίλης, Laura Dockrill, η νέα Adele προανήγγειλε την κυκλοφορία του επόμενου album της, που -όπως όλα δείχνουν- θα βγει στα ράφια τον Σεπτέμβριο και θα έχει τον τίτλο «Adele». Όλες μας οι ερωτήσεις θα απαντηθούν τότε…

ΕΝΘΕΤΟ

Οι χρήστες των social media, αναρωτιούνται σοβαρά αν είναι άρρωστη. Κάποιοι την προτρέπουν «να πάρει κανένα κιλό», γιατί δείχνει σαν να γέρασε απότομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS