CELEBRITIESSHOWBIZAngelina Jolie: Άγγελος ή «σύζυγος από την κόλαση»;

Angelina Jolie: Άγγελος ή «σύζυγος από την κόλαση»;

Ο Brad και η Angie, ο «καλός» και η «κακιά», ο «εθισμένος» και η «ψυχοπαθής» – ποιος έφταιξε, τελικά, για το διαζύγιο των Brangelina; Όπως σε όλους τους χωρισμούς, η ευθύνη μετατοπίζεται πότε από δω και πότε από κει, ανάλογα με το ποιον θα ρωτήσεις. Και οι φήμες, χορεύουν.

Της Κάλλιας Καστάνη

Ο Brad είναι διαλυμένος, κλαίει, προσπαθεί να ξαναστήσει τη ζωή του, να σταθεί στα πόδια του. Η Angelina διατηρεί την προσωρινή επιμέλεια των παιδιών, που μετακόμισαν στο Malibu και ξεκίνησαν ψυχοθεραπεία. Ήδη, συναντήθηκαν με τον πατέρα τους, παρουσία ενός «φιλικού ειδικού» – ο Pitt υποβλήθηκε οικειοθελώς, σε τεστ ανίχνευσης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών και βρέθηκε «καθαρός». Οι «φίλοι» απορούν, κάνουν δηλώσεις, αποδίδουν ευθύνες. Και τα αμερικάνικα tabloids -σε ρόλο διαιτητή- δουλεύουν υπερωρίες, ψάχνοντας τον «καλό» ή τον «κακό» σε αυτό το διαζύγιο, που μοιάζει όλο και πιο πολύ, με κακό σενάριο για το σινεμά.

Angelina Jolie at the WSJ Mag Innovator Awards 2015 in New York City.Pictured: Angelina Jolie, Brad PittRef: SPL1169502  041115  Picture by: Splash NewsSplash News and PicturesLos Angeles:	310-821-2666Ne

Το Life & Style, για παράδειγμα, επιμένει πως ο Brad Pitt, δεν είναι  το «πιο ποθητό αρσενικό του πλανήτη», ένας αφοσιωμένος σύζυγος ή ένας cool daddy, αλλά ένας «καταραμένος» σταρ, με μυστική ζωή. Ο Pitt, γράφει «είναι ένα party animal. Πίνει τα πάντα, κρασί, μπίρα και βότκα» – επικαλούμενο «πηγές» από τον στενό κύκλο της οικογένειας, το περιοδικό υποστηρίζει πως ο ηθοποιός κουβαλούσε μαζί του βότκα μέσα σε εμφιαλωμένα μπουκαλάκια νερού και πως πολλές φορές, εμφανίστηκε μισομεθυσμένος μπροστά στα παιδιά του. Από δίπλα, το ΟΚ! επικαλείται φίλους της Jolie που ορκίζονται ότι ο Pitt «είναι εθισμένος στη μαριχουάνα και συχνά ξεχνούσε την ύπαρξη της Angelina και των παιδιών τους». Αυτό συνέβαινε πολύ συχνά, ειδικά μετά την απαίτηση της γυναίκας του να σταματήσει να είναι φίλος με τους «άτακτους» George Clooney και Quentin Tarantino. «Έχοντας χάσει τους φίλους του -γράφει το ΟΚ!- ο Pitt στράφηκε στις ουσίες». Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται λόγος και για «πονηρές φωτογραφίες», από γυναίκες, αεροσυνοδούς και στάρλετς, που βρήκε η Jolie στο κινητό του. Μετά απ’ αυτό, η Angie, επιτέλους «σταμάτησε να δικαιολογεί τον Pitt για τις εκρήξεις θυμού, τις καταχρήσεις και τις απιστίες του».

jolie4

Στο άλλο στρατόπεδο, το περιοδικό Star, κατηγορεί την Jolie, πως επιχειρεί να ενορχηστρώσει μια «εκστρατεία λάσπης» κατά του πρώην συντρόφου της, καταφεύγοντας σε ψέματα, για να κερδίσει τις εντυπώσεις. «Είναι εξοργιστικά όλα αυτά, ειδικά αν αναλογιστείς ότι ο Brad ζει με μια ωρολογιακή βόμβα εδώ και χρόνια». Άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για μια «σούπερ εκδικητική και δόλια γυναίκα που υπολογίζει τα πάντα». Εξαιτίας της, σημειώνει το περιοδικό, οι φίλοι του Pitt, τον έχασαν μετά το γάμο του, ενώ ακόμα και η μητέρα του, δεν «επιτρεπόταν» να έχει συχνές επαφές μαζί του.

Στο «team Pitt» ανήκει και το περιοδικό In touch, που κυκλοφόρησε με τη φωτογραφία της Jolie στο εξώφυλλο, κάτω από τον κραυγαλέο τίτλο – «Σύζυγος από την κόλαση»-Ασταθής, κακιά και χειριστική». Στο κείμενο, άλλες πηγές -από το περιβάλλον του Pitt αυτή τη φορά- επιβεβαιώνουν πως η ηθοποιός ζήλευε παθολογικά τον πρώην σύντροφό της, πως με την παραμικρή αφορμή έστηνε θυελλώδεις σκηνές ζηλοτυπίας στη διάρκεια των οποίων εκείνη γινόταν βίαιη και τον χτυπούσε. Μετά, κλειδωνόταν στην κρεβατοκάμαρά της, για μέρες αδιαφορώντας για τα παιδιά της και για τον ίδιο. Το περιοδικό ισχυρίζεται ότι το διαζύγιο ήταν αναμενόμενο καθώς οι Brangelina έμεναν εδώ και περισσότερο από δύο μήνες σε διαφορετικές πτέρυγες στην πανάκριβη έπαυλή τους στο Hollywood Hills. Η Jolie -πάντα σύμφωνα με το περιοδικό- ήταν κακή μητέρα, μια ατίθαση μποέμισσα, που ενθάρρυνε τα παιδιά της να παίζουν με μαχαίρια και να βρίζουν. Μάλιστα, «ένιωθε πραγματικά υπερήφανη γιατί μπορούσαν να το κάνουν σε τέσσερις γλώσσες» (!).

(FILE) Brad Pitt and Angelina Jolie are married. The Associated Press (AP) reports that Angelina Jolie and Brad Pitt were married on August 23, 2014 in Chateau Miraval, France according to a spokesman for the couple. Jolie and Pitt wed Saturday in a small

Κι έπειτα, υπάρχει και το ανεξερεύνητο κεφάλαιο με τις «πολιτικές φιλοδοξίες» της Angelina. O Ιan Halperin, Καναδός δημοσιογράφος και συγγραφέας της ανεπίσημης βιογραφίας της «Brangelina, the Untold Story», επικαλείται δικές του πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η ηθοποιός είχε ένα σχέδιο το οποίο απέβλεπε στη μόνιμη μετακόμιση της ίδιας και των έξι παιδιών της στη Βρετανία – μια χώρα που θα της πρόσφερε έδαφος να επιδοθεί ανενόχλητη στο φιλανθρωπικό της έργο και να γίνει μια νέα Diana, σαν την «πριγκίπισσα του λαού», τη ζωή της οποίας έχει μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια. Ο Halperin υποστηρίζει ότι η ηθοποιός σκόπευε να διατηρήσει τον γάμο της και να δείξει μια ευτυχισμένη εικόνα προς τα έξω – μάλιστα, ήθελε και τα έξι παιδιά της να φοιτήσουν σε βρετανικά σχολεία. Όσο για τον Brad Pitt, αν αποδεχόταν το σχέδιο της Jolie, θα παρέμενε στο Λος Άντζελες, όπου θα συνέχιζε την καριέρα του, αλλά θα διατηρούσε το δικαίωμα να επισκέπτεται τα παιδιά του στο Λονδίνο. Ο συγγραφέας φτάνει μέχρι το σημείο να πει πως η Angelina είχε βάλει στόχο να διεισδύσει στη βασιλική οικογένεια – κάτι που πιθανόν θα επιχειρούσε μέσω ενός γάμου με τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Elizabeth, τον πρίγκιπα Andrew.

Angelina Jolie

Aπ’ όλα αυτά, η μόνη είδηση που φαίνεται να «πατάει» στην αλήθεια, είναι το ότι η Jolie βρίσκεται σε συζητήσεις με το διάσημο London School of Economics, προκειμένου από τον Σεπτέμβριο του 2017 να ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό της σχολής. Θα διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια, στο  πλαίσιο ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος που θα επικεντρώνεται στις γυναίκες, την ειρήνη και την παγκόσμια ασφάλεια – το πρόγραμμα θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις συμμετοχής από αυτό το φθινόπωρο. Εκτός από το LSE, η Jolie θα διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε ανάλογο πρόγραμμα στη Χάγη καθώς και στο Ινστιτούτο Georgetown για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια στις ΗΠΑ. Νέοι ορίζοντες και μια νέα ζωή, για μια γυναίκα που εδώ και χρόνια, είναι ένα παγκόσμιο media icon…

brangelina

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ Η «ΑΓΙΑ» ΤΟΥ HOLLYWOOD;

Όλα αυτά ακούγονται σχεδόν πολύ ωραία για να είναι αληθινά. Άλλωστε -ας είμαστε ειλικρινείς- πολύ πριν γίνει η «Αγία» του Hollywood, η Jolie υπήρξε η μεγάλη «αμαρτωλή» του.

Μεγαλώνοντας, υπήρξε μια χαοτική, μοναχική, αυτοκαταστροφική teenager – ένα «σκοτεινό» goth κορίτσι, που φορούσε δερμάτινα και κολάρα σκύλων, έβαφε τα μαλλιά της μoβ, μάζευε βιβλία για βρικόλακες, έκανε drugs, απόπειρες αυτοκτονίας, τατουάζ με κινέζικα σύμβολα ή κοβόταν με μαχαίρια. Της άρεσε ο πόνος. Μερικές φορές, έλεγε, ο κόσμος, οι άνθρωποι, τα αισθήματά τους, δεν της φαίνονταν αληθινά. Ο πόνος ήταν η μόνη αίσθηση που έμοιαζε αρκετά πραγματική, μια κλωστή που την τραβούσε πίσω στη ζωή. Στα εννιά της υπέφερε κιόλας από κατάθλιψη. Σκεφτόταν διαρκώς τον θάνατο. Στα 24 έπαθε νευρικό κλονισμό και νοσηλεύτηκε τρεις μέρες σε ψυχιατρική κλινική. Αργότερα, αντάλλαξε τη νοσηρή εμμονή της με τον θάνατο, με μια επιθετική, μοιραία σεξουαλικότητα – πότε, φιλιόταν πονηρά με τον αδελφό της στα οσκαρικά red carpets, πότε κυκλοφορούσε μ’ ένα μπουκαλάκι περασμένο στο λαιμό, που είχε μέσα του το αίμα του εραστή της. Στο τέλος, έγινε «η άλλη γυναίκα» σ’ ένα σκάνδαλο που της χάριζε τον τίτλο της «No1 αντροχωρίστρας» του Hollywood.

angelina

Ύστερα, ξαφνικά, πριν από 15 χρόνια, όλα άλλαξαν. Ξαφνικά, η «γυναίκα δηλητήριο», έγινε η «ακτιβίστρια» Jolie, που τριγυρνούσε σε στρατόπεδα προσφύγων, αγκάλιαζε γυναίκες κι έσωζε μωρά. Όταν η Angelina υιοθέτησε ένα κοριτσάκι από την Αιθιοπία (σ.σ. τη Zahara), οι αιτήσεις στα αμερικάνικα γραφεία υιοθεσιών για ορφανά της Αιθιοπίας, διπλασιάστηκαν. Την επομένη της ανακοίνωσης της διπλής μαστεκτομής της, σχεδόν σε όλα τα κέντρα γονιδιακού ελέγχου για καρκίνο του μαστού της υφηλίου, επικράτησε ελεγχόμενη φρενίτιδα. Το ίδιο έγινε και με την προληπτική αφαίρεση των ωοθηκών και των σαλπίγγων της – είτε πρόκειται για τον πόλεμο, τον έρωτα, την παγκόσμια ειρήνη ή την οικογένειά της,  η Jolie θέλει και επιδιώκει σχεδόν μανιακά να έχει παντού μια «παρέμβαση». Όλα μαζί της είναι ή γίνονται ακραία, θέματα ζωής ή θανάτου – αν ζούσε μερικές χιλιετίες πριν, θα ήταν μια Jeanne D’Arc, που θα καιγόταν θεαματικά στην πυρά, για την πίστη της. Προς το παρόν, φαίνεται πως το διασκεδάζει να «σταυρώνει» δημόσια τον άντρα που κάποτε αγάπησε…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS