CELEBRITIESSHOWBIZΑυτό είναι το νέο τηλεοπτικό βήμα της Αλεξίας Αναστασίου

Αυτό είναι το νέο τηλεοπτικό βήμα της Αλεξίας Αναστασίου

Αφήνει πίσω της για λίγο τους πολύχρωμους καναπέδες του «ξυπνήσατε;», παίρνει τη φωτογραφική της στο χέρι και συνεχίζει το ταξίδι της στην Κύπρο, χωρις… αποσκευές. Όλες οι λεπτομέρειες για την πρεμιέρα της καλοκαιρινής εκπομπής της.

Του Κωνσταντίνου Χάμπαλη

Το ζητούμενο είναι ένα: να μιλήσεις τη γλώσσα των τηλεθεατών. Κι αν το πετύχεις αυτό κερδίζεις το στοίχημα με τον εαυτό σου. Ότι κατάφερες δηλαδή να μονοπωλήσεις το ενδιαφέρον χωρίς να προσβάλεις ή να εισβάλεις ετσιθελικά καταλαμβάνοντας τον προσωπικό τους χώρο. Κι αυτό που κατάφερε η Αλεξία Αναστασίου στο «Χωρίς Aποσκευές» του ΡΙΚ ήταν να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού που τη δέχτηκε στο σπίτι του ως μέλος της δικής του οικογένειας.

Η αλήθεια είναι πως η απόφασή της να μετακινηθεί από τη δημόσια τηλεόραση στο Mega και δη στην απογευματινή ζώνη, ως αντικαταστάτρια της Χριστιάνας Αριστοτέλους, μετά την αποχώρησή της από το Mega, δεν ήταν η καλύτερη. Το μοντέλο παρουσιάστρια βιτρίνας με τα πολύχρωμα φουστανάκια, τις ψηλοτάκουνες γόβες κι ένα τραπέζι πανελίστες -να τη σεκοντάρουν, δεν της έκατσε από την αρχή. «Είναι δύσκολο να “μαντρώσεις” ένα άγριο θηρίο εκεί που μία ζωή έμαθε να ζει ελεύθερο» σύμφωνα με το λαό. Έτσι η μετακίνησή της στο πρωινό «Ξυπνήσατε;» ήρθε να μετριάσει κάπως την κατάσταση. Και πάλι είναι δύσκολο -έως κι ακατόρθωτο- ένα ψάρι να κολυμπήσει έξω από τη γυάλα. Και για την Αλεξία το οξυγόνο της δεν είναι τα πολύχρωμα στούντιο και οι βαρύγδουπες συζητήσεις. Είναι οι άνθρωποι, ο τόπος, οι περιδιαβάσεις, τα ταξίδια στην Κύπρο.

Χωρίς έντονο μακιγιάζ, με μία απλή πούδρα, ένα μικρόφωνο στο χέρι, τη φωτογραφική της κρεμασμένη στο λαιμό, μία bag back και με οδηγό την καλή διάθεση και την ειλικρίνεια στον τρόπο σκέψης και στο χαρακτήρα της. Όπως όλοι παραδέχονται ή πιστεύουν είναι ότι η διεύθυνση του Megaone έπρεπε να την αξιοποιήσει σε ένα τέτοιου είδους εκπομπή, που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Μία πρόταση που τέθηκε πολλές φορές στο τραπέζι αλλά δεν καρποφόρησε τον τελευταίο χρόνο που βρίσκεται στο κανάλι. Ήρθε ο καιρός όμως η Αλεξία να βγει από το στούντιο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την ερχόμενη βδομάδα, 8 Ιουλίου, η αγαπημένη παρουσιάστρια θα μας τονίζει κάθε Σάββατο στις 6.20 απόγευμα ότι «Σαν την Κύπρο…». Με σκηνοθέτη τη Ναστάζια Χριστοδούλου και παραγωγό της τον Πέτρο Νικολάου, μετά από ένα χρόνο αποχής, θα συνεχίσει να μας ξεναγεί σε διάφορα μέρη της Κύπρου και να μας γνωρίζει τις ομορφιές του νησιού και την κουλτούρα των ανθρώπων ενώ ταυτόχρονα θα δοκιμάζει τις δυνάμεις της στο bungee jumping, στα θαλάσσια σπορ, στην παρασκευή παραδοσιακών λουκουμιών, στο λευκαρίτικο κέντημα και στο παφίτικο… ρέσι. Από τον Αύγουστο, η εκπομπή θα μεταδίδεται δύο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS