CELEBRITIESSHOWBIZCristiano Ronaldo: Ο ωραίος και η κούπα

Cristiano Ronaldo: Ο ωραίος και η κούπα

Στα 31 χρόνια του ο Πορτογάλος σούπερ σταρ τα έχει σχεδόν όλα: την κούπα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το star quality που λίγοι συνάδελφοί του διαθέτουν, περιουσία εκατομμυρίων, έναν πεντάχρονο γιο, μα πάνω απ’ όλα μια πολύτιμη τρυφερή φιλία με έναν οξύθυμο Μαροκινό πυγμάχο.

Του Κώστα Μπουρούση

Είχε καιρό να αγκαλιάσει μια γυναίκα με στοργή και τρυφερότητα -τουλάχιστον δημόσια. Να την αγγίξει σχεδόν ιερουργικά, καθισμένος στη δερμάτινη θέση του αεροπλάνου της επιστροφής προς τη Λισαβόνα και με βλέμμα ταιριαστό μόνο σε βαριά ερωτοχτυπημένο να φωτογραφηθεί μαζί της. Και κατόπιν να μοιραστεί γενναιόδωρα την κοινή φωτογραφία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεύοντάς την με μια λεζάντα που έσταζε αγνό, παρθένο συναίσθημα: “Σε αγαπώ”. Η κούπα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου είναι η νέα επίσημη αγαπημένη του Cristiano Ronaldo. Γεγονός απολύτως αναμενόμενο, αφού ο Πορτογάλος σούπερ σταρ την πόθησε όσο λίγες γυναίκες στην 31χρονη ζωή του. Σίγουρα περισσότερο από τις πρώην αγαπημένες του Alice Goodwin, Gemma Atkinson και Irina Shayk -άπασες με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος super model.

ronaldo

Την κλωτσιά που δέχτηκε από τον Payet στο 17ο λεπτό του τελικού του Euro, ο Ronaldo θα τη θυμάται για χρόνια. Αλλά ακόμη περισσότερο θα θυμάται τα δάκρυά του που έτρεχαν καυτά, νοτίζοντας το φορείο που τον μετέφερε εκτός αγωνιστικού χώρου στο 25ο λεπτό. Το όνειρό του να σκοράρει, βάζοντας πλάτη για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου από την Εθνική Ομάδα της Πορτογαλίας είχε σπάσει σε χίλια κομμάτια.

ronaldoson

Προφανώς και η βουή από τα χειροκροτήματα που απλώθηκε πάνω από το Stade De France δεν απάλυνε τον πόνο -σωματικό και ψυχικό- του εγωμανούς κατά πώς λέγεται Ronaldo. Ίσως ο νάρκισσος Cristiano να χαμογελούσε κάπου στο βάθος, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Το να είσαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου και να μένεις εκτός του αγώνα της ζωής σου, δεν είναι ούτε απλό, ούτε εύκολα διαχωρίσιμο. Γι’ αυτό και ο αρχηγός της ομάδας επανήλθε γρήγορα, στηρίζοντας, εμψυχώνοντας και καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του ως σκιά του προπονητή Fernando Santos. Λέγεται μάλιστα πως στη διάρκεια του ημιχρόνου εκείνος ήταν που με το λόγο που εκφώνησε στα αποδυτήρια ανέβασε το ηθικό της ομάδας. Κανείς βέβαια δεν ξέρει αν τα λόγια του Ronaldo συνετέλεσαν στο γκολ της Πορτογαλίας στο 109ο λεπτό του αγώνα. Μόνη βεβαιότητα μετά τον τελικό του Παρισιού παραμένει πως ο παροπλισμένος αρχηγός της ομάδας έκλαψε σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εφημερίδας Guardian 18 συνολικά φορές. Προφανώς πολλαπλάσιες ήταν οι στιγμές που ευχαρίστησε το Θεό. Ο ίδιος άλλωστε, μεγαλωμένος καθολικός, δεν έχει κρύψει ποτέ την προσήλωσή του στα θεία -η μόνη ενδεχομένως που μπορεί να τον αποσπάσει από τις επικλήσεις του στο Θεό είναι η φωνή της λατρεμένης μητέρας του.

 ronaldo1

Φτωχολογιά, για σένα κάθε μου τραγούδι

Ήταν ένα παγωμένο πρωινό του Φλεβάρη του 1985, όταν η Maria Dolores dos Santos Aveiro και ο σύζυγός της Jose Dinis Aveiro υποδέχτηκαν στον κόσμο το τέταρτο μέλος της οικογένειάς τους. Ονόμασαν τον Βενιαμίν τους Cristiano, όμως η λατρεία του πατέρα του για τον Ronald Regan, του χάρισε κι ένα δεύτερο βαφτιστικό όνομα, το Ronaldo. Τα παιδικά χρόνια του στην πόλη Funchal, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μαδέιρα, ήταν φτωχικά. Μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια του, ενώ ο μισθός της μαγείρισσας μητέρας του και του κηπουρού πατέρα του, ίσα που έφτανε να καλύψει τις βασικές ανάγκες της φαμίλιας. Ο Ronaldo ήταν από μικρός επιδέξιος στο τόπι. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε με την Sporting CP στα 12 χρόνια του. Η αμοιβή του άγγιζε το καθόλου αστρονομικό ποσό των 1.700 ευρώ. Ήταν τόσο καλός ώστε έπεισε τη μητέρα του να αφήσει το σχολείο και τα μαθήματα, ώστε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη στρογγυλή θεά. Εκείνη έδωσε τη συγκατάθεσή της -άλλωστε ο αγαπημένος της γιος μόνο για τους τσαμπουκάδες και τις εκρήξεις θυμού ήταν γνωστός στη μικρή σχολική κοινότητα. Παρά τους καλούς οιωνούς για το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο, ο Cristiano στα 15 του διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά, με μια μικρή δυσλειτουργία που θα μπορούσε να του στερήσει την καριέρα που ονειρευόταν.

ronaldo3

Τελικά, αφού πέρασε το σκόπελο μιας επέμβασης, επέστρεψε στο γήπεδο ακόμη πιο αποφασισμένος. Δεν υπήρχε καλύτερη απόδειξη από το συμβόλαιο που υπέγραψε στα 18 του με την Manchester United. Ο Ronaldo έγινε ο πρώτος Πορτογάλος στην ιστορία που εντάχθηκε στο δυναμικό του θρυλικού συλλόγου. Έξι χρόνια, απειράριθμα γκολ και -κυρίως- 94 εκατομμύρια ευρώ μετά -όσο κόστισε η θεόρατη σε κόστος μετεγγραφή του – ο Πορτογάλος ήταν πια ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ronaldo έλαμπε. Κι αυτό δεν συνέβαινε μόνο λόγω των επιδόσεών του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εξαιτίας της εξελικτικής πορείας που ακολουθούσε η εμφάνισή του. Άλλα μαλλιά, άλλα δόντια, άλλα ζυγωματικά άρχισαν να συνθέτουν μια άλλη, σαφώς βελτιωμένη εκδοχή του Πορτογάλου.

 ronaldo2

Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν

Ίσως βέβαια για την έμφαση που άρχισε να δίνει στην εξωτερική εμφάνισή του -σε βαθμό αγνού, τίμιου, ξεκάθαρου ναρκισσισμού- να ευθύνεται η βούλησή του να δώσει στον γιο του ένα ανδρικό πρότυπο της προκοπής. Ο αγνώστου μητρός Christianhino γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2010 στη Νέα Υόρκη.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο ομοίωμα του Cristiano από τον μονάκριβο γιο του, την πλήρη επιμέλεια του οποίου έχει ο ίδιος. Είναι ίσως η μοναδική σχέση ζωής για τον ίδιο, μια και οι γυναίκες -όσο έκπαγλης καλλονής κι αν είναι- έρχονται και παρέρχονται. Λες να μην αντέχουν την καγκουριά του σούπερ σταρ; Μπορεί. Το σίγουρο είναι πως δεν βαστούν την προσκόλληση του ποδοσφαιριστή στη μητέρα του -τουλάχιστον αυτό υπονόησε η Irina Skayk μετά το χωρισμό τους τον Ιανουάριο του 2015. Κάτι τέτοιες ώρες, στις δύσκολες στιγμές οι πραγματικοί, καρδιακοί φίλοι αποδεικνύονται πολυτιμότεροι κι από τα χρυσοφόρα συμβόλαια του Ronaldo με τους χορηγούς του. Ρόλο παρηγορητή στη μετα-Shayk εποχή έχει αναλάβει ο Μαροκινός kickboxer Badr Hari. Δεν πάει πολύς καιρός από τα ειρωνικά σχόλια του ευρωπαϊκού αθλητικού τύπου για τα συχνά ταξίδια του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μαρόκο. Ακόμη περισσότερη τροφή για σχόλια έδωσαν οι φωτογραφίες του Ronaldo στην αγκαλιά του πυγμάχου, ενδεικτικές του bromance που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο «καγκουρίνια». Αν μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει στα πικρόχολα σχόλια; Ποτέ. Ο Cristiano είναι συνηθισμένος στους ψόγους και στα κουτσομπολιά.

ronaldo4

Δεν φταίει ο ίδιος που τα έλκει, αλλά η αφόρητη ώρες ώρες τελειότητα που εκπροσωπεί, εκείνη που αδυνατούν να κατανοήσουν οι κοινοί θνητοί. Μια ματιά στη συλλογή ρούχων που υπογράφει με το όνομα CR7 είναι ενδεικτική της κοσμοθεωρίας του. Μπορεί τα ράσα να μην κάνουν τον παπά, αλλά τα speedos κάνουν σίγουρα τον Cristiano.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS