CELEBRITIESSHOWBIZΕλίτα Μιχαηλίδου: «Μη ξεχνάμε ποια είμαι και από πού προέρχομαι»

Ελίτα Μιχαηλίδου: «Μη ξεχνάμε ποια είμαι και από πού προέρχομαι»

Η Ελίτα Μιχαηλίδου, εξηγεί τους λόγους αποχώρησής της από την απογευματινή εκπομπή του ΡΙΚ «Γυναικεία υπόθεση», αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα σχέδια της για το νέο project που ετοιμάζει.

Του Κωνσταντίνου Χάμπαλη

«Τα κοινωνικά θέματα είναι η αγάπη της ζωής μου και το πάθος μου», έγραψες στην προσωπική σελίδα σου στο Facebook. Γιατί δεν παρέμεινες σ’ αυτή τη θεματολογία και άλλαξες στην πορεία; 

Ήταν μια ιδέα που προήλθε από τη διεύθυνση για μια φρέσκια εκπομπή με απόψεις από διαφορετικές μεταξύ μας γυναίκες. Απλά, δεν τα καταφέραμε έτσι, για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.

Παρόλα αυτά ήσουν ικανοποιημένη από το τελικό αποτέλεσμα της «Γυναικείας υπόθεσης»;

Στο ΡΙΚ κάνουμε το καλύτερο κάτω από τις περιστάσεις, μιας και τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως στον ιδιωτικό τομέα. Δεν μας βγήκε η εκπομπή «με απόψεις», όπως ήταν το ζητούμενο, αλλά είχαμε και έχουμε εξαιρετική σχέση μεταξύ μας ως ομάδα.

Τι θα άλλαζες;

Το θέμα δεν είναι το τι θα άλλαζα, αλλά το τι θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες. Είμαι σίγουρη ότι αξιοποιείται το πρόγραμμα από τους ανθρώπους του και τους συντελεστές του και γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Όλες οι γυναίκες που το πλαισιώνουν είναι αξιόλογες, η κάθε μια στον τομέα της.

Πού αποδίδεις τη χαμηλή τηλεθέαση του προγράμματος;

Το κοινό του ΡΙΚ δεν είναι ένα κοινό όπως τα άλλα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι το κοινό του ΡΙΚ ορίζεται κυρίως από άλλη θεματολογία και άλλη σοβαρότητα (όχι σοβαροφάνεια). Έχει ένα άλλο, ιδιαίτερο προφίλ, διαφορετικό από τ’ άλλα κανάλια και αναζητά κάτι άλλο, διαφορετικό από ό,τι στην ιδιωτική τηλεόραση.

Φοβήθηκες καθόλου το ενδεχόμενο ότι η εκπομπή θα μπορούσε να μην έβγαζε τη σεζόν;

Όχι δεν φοβήθηκα, επειδή ήξερα ότι και πάλι δεν λειτουργεί όπως στον ιδιωτικό τομέα. Αν το ΡΙΚ ήταν ευχαριστημένο, δεν θα κοβόταν, όσα κι αν έγραφε ως ποσοστά.

Γιατί αποφάσισες να «εγκαταλείψεις» τώρα και όχι στο τέλος της σεζόν;

Δεν εγκατέλειψα ακριβώς. Υπήρχε η σκέψη ότι ταιριάζω σε μια άλλου είδους εκπομπή κι έτρεχε ήδη η δική μου εισήγηση, για ένα πρόγραμμα με συνεντεύξεις και θέματα κοινωνικού χαραχτήρα που είναι και τα δυνατά μου σημεία ως δημοσιογράφος. Τώρα, μου ανατέθηκε αυτό το πρότζεκτ και ευχαριστώ πολύ τη διεύθυνση του ΡΙΚ.

Από πότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη νέα εκπομπή;

Εδώ και καιρό. Αλλά τελεσίδικα, η απόφαση λήφθηκε πριν μια βδομάδα.

Και ποιο θα είναι το περιεχόμενό της;

Κινούμαστε γύρω από ένα πολύ συγκεκριμένο φορμάτ με δυνατά θέματα.

Έγραφες ότι η νέα εκπομπή θα βγει στον αέρα τη νέα σεζόν. Ισχύει;

Ναι, τουλάχιστον αυτήν την ενημέρωση έχω και έτσι προγραμματίζεται.

Χρειάζονται τόσοι πολλοί μήνες προετοιμασίας για ένα κόνσεπτ που λίγο-πολύ ξέρεις πού θα κινηθεί;

Θα είναι σαν μίνι ντοκιμαντέρ με ανθρώπινες ιστορίες, θέματα-φάκελοι που δεν είναι δυνατόν να ερευνηθούν σε σύντομο χρόνο. Επίσης, θα αξιοποιηθεί το αρχείο ΡΙΚ. Ήδη, βρίσκομαι σε επαφή με ανθρώπους-κλειδιά, με ακαδημαϊκούς και ειδικούς στον τομέα τους αλλά, κυρίως, θα κινηθούμε με μαρτυρίες και επί τόπου συνεντεύξεις. Μην ξεχνάμε ποια είμαι και από πού προέρχομαι δημοσιογραφικά. Ήδη ξεκινήσαμε με νέα δεδομένα και είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει και καλή αισθητική. Από εκεί και πέρα, στοχεύουμε σε γρήγορο και σφαιρικό πρόγραμμα, δίχως μεγάλη επεξεργασία.

Θες να πεις ότι δεν υπάρχει κάτι που να σε αγχώνει σ’ αυτό το νέο τηλεοπτικό σου βήμα;

Πρόκειται για δημιουργικό άγχος, ώστε να πάμε ένα βήμα πάρα πέρα. Πάντα, βέβαια, πρόκειται για ομάδα στο δημόσιο κανάλι όπου η ευθύνη είναι με ακόμα μεγαλύτερη συνείδηση σε ό,τι αφορά τη θεματολογία, το δημόσιο ενδιαφέρον και τη χρησιμότητα για την κοινωνία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS