CELEBRITIESSHOWBIZGeorge Clooney - Amal Alamuddin: Oι φήμες, το ηγετικό προφίλ και το...

George Clooney – Amal Alamuddin: Oι φήμες, το ηγετικό προφίλ και το μωρό που… έρχεται

Οι φήμες κάνουν λόγο για εγκυμοσύνη της Amal, αλλά η πραγματικότητα «γεννά» το μύθο ενός σούπερ-ζευγαριού, που, προφανώς, στοχεύει πολύ ψηλά…

Της Κάλλιας Καστάνη

Από τον Σεπτέμβριο του 2014, μετά τον γάμο και το τριήμερο γαμήλιο πάρτι των «υπέροχων Clooneys», τα περιοδικά, κάθε δύο μήνες, πανηγυρίζουν και προαναγγέλλουν πως θα γίνουν γονείς. Όπως είναι ευνόητο, όλες οι «εγκυμοσύνες» της Amal (σ.σ. οι οποίες κατά κανόνα συνοδεύονται από ρεπορτάζ, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες, π.χ. τον Νοέμβριο του 15, το ΟΚ, την ήθελε «έγκυο 14 εβδομάδων» και τον Clooney να δηλώνει πως «είναι αγόρι!»), έχουν διαψευστεί. Το αμέσως επόμενο «σενάριο» κάνει λόγο για κρίση στο γάμο του ζευγαριού – κρίση που συνήθως οφείλεται στο μωρό που δεν ήρθε ή στο ότι ο ένας από τους δύο είναι δυσαρεστημένος, επειδή ο άλλος είναι αντίθετος στην απόκτηση παιδιού, γενικότερα. Μέχρι στιγμής, τα media είναι μοιρασμένα: κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο George Clooney επιθυμεί διακαώς να μεγαλώσει την οικογένειά τους, αλλά η Amal αρνείται πεισματικά γιατί δεν θέλει να βάλει στην άκρη την καριέρα της. Άλλα, πάλι, επιμένουν πως η όμορφη δικηγόρος θέλει να γίνει μητέρα, όμως ο ηθοποιός αρνείται να «ανταλλάξει» την τέλεια ζωή του, με τις χαρές της πατρότητας.

clooney3

Σειρά, αυτή τη φορά, είχε το περιοδικό «Life and Style» που κυκλοφόρησε με τίτλο «Ένα μωρό για τον George – Θα αλλάζει πάνες, στα 55 του». Το περιοδικό παρουσίασε την είδηση ως «αποκλειστική», υποστηρίζοντας μάλιστα πως η Amal είχε ήδη ενημερώσει σχετικά τον σύζυγό της – μάλλον, για να μην το μάθει από τα tabloids.

Προχωρώντας, μάλιστα, ακόμη περισσότερο, το περιοδικό ανέφερε πως το ζευγάρι προχωρά στην ετοιμασία του παιδικού δωματίου, αξίας 1 εκατ. δολαρίων, έχει ήδη επιλέξει τους νονούς, (σ.σ. ακούγονται τα ονόματα των Pitt-Jolie, όπως και αυτά του συνεταίρου του Clooney, Rande Gerber και της συζύγου του, Cindy Crawford) και βεβαίως έχει σκεφτεί ποιο θα είναι το όνομα του μικρού ή της μικρής Clooney (Καλό είναι να είναι κανείς προετοιμασμένος…). Μέχρι στιγμής, πάντως, η είδηση δεν επιβεβαιώνεται. clooney2

ΤΟ LOVE STORY TΩΝ CLOONEYS

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται εβδομάδες ή μήνες για να πειστούν πως βρήκαν τον «έρωτα της ζωής τους» – ο «αμετανόητος εργένης» Clooney, κατά τα φαινόμενα, χρειάστηκε μόλις 2-3 μέρες. Όταν γνωρίστηκαν με την Amal, το φθινόπωρο του 2013, σε κάποιο φιλανθρωπικό δείπνο, στην Ιταλία -σε κάποιο, από τα πολλά όπου παρίστανται, λόγω των κοινών τους ενδιαφερόντων και της ακτιβιστικής δράσης τους- ήξερε λέει, σχεδόν αμέσως πως είχε να κάνει με μια «εξαιρετική γυναίκα». «Και τότε αναρωτήθηκα, αν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να της ζητήσω να βγούμε ραντεβού και να δεχθεί».

clooney4

Ο George είχε, τελικά, την ευκαιρία του – και μάλιστα, τρεις φορές. Μετά από δύο αμήχανες αρνήσεις, την τρίτη φορά, η Αmal είπε το «ναι». Βγήκαν για φαγητό, τον Οκτώβριο του 2013, σε κοσμικό «στέκι» στο Λονδίνο. Από κει και πέρα, τα πράγματα κύλησαν γρήγορα: πέρασαν τις γιορτές μαζί, στο σπίτι του Clooney, στο Los Cabos, στο Μεξικό, τον Φεβρουάριο του 2014 έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση, σε ένα event στον Λευκό Οίκο και τον Μάρτιο, οι paparazzi τους τσάκωσαν να κάνουν ρομαντικές διακοπές στις Σεϋχέλλες και στην Τανζανία. Έκτοτε, πόζαραν αγκαλιά, σε όλο τον κόσμο: στη Νέα Υόρκη, στο Ντουμπάι, όπου -θεωρητικά- ο George γνώρισε και την οικογένεια της Amal, στο Λος Άντζελες, στη λίμνη Κόμο.

Τον Απρίλιο του 2014 φωτογραφήθηκαν να τρώνε με τον Rande Gerber και τη Cindy Crawford σε εστιατόριο, στο Malibu, και η Αmal, φορούσε στο δάχτυλό της ένα τεράστιο διαμάντι. O George είχε κάνει την πολυπόθητη πρόταση γάμου πεσμένος στο ένα γόνατο, μετά από ένα ρομαντικό δείπνο, αφήνοντας άφωνη τη μέλλουσα νύφη , ώσπου χρειάστηκε να της υπενθυμίσει -όπως θα διηγιόταν  αργότερα, στο show της Ellen De Generes- πως αν επρόκειτο να πει «ναι», θα ‘ταν καλύτερο να βιαστεί. Ήταν ήδη 52 ετών και κινδύνευε με εξάρθρωση ισχίου.

Και κάπως έτσι, στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, ο George Clooney και η Amal Alamuddin με το υπέροχο Oscar de la Renta νυφικό από γαλλική δαντέλα, αντάλλαξαν γαμήλιους όρκους, σε ένα βενετσιάνικο αναγεννησιακό palazzo με φόντο το ηλιοβασίλεμα και τον «αφρό» της χολιγουντιανής αριστοκρατίας – ήταν, αληθινά, το τέλειο «φινάλε», σε μια ιδανική ιστορία αγάπης. Τόσο όμορφης, που θα έλεγε κανείς πως είναι ψεύτικη…

Η «ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ» ΤΟΥ GEORGE

Πριν το  γάμο των Clooneys, το -γνωστό για τις φεμινιστικές του απόψεις- site the business woman media.com αναφέρθηκε στο θέμα, σε ένα ρεπορτάζ του με τίτλο: «Η διεθνώς καταξιωμένη δικηγόρος Amal Alamuddin παντρεύεται έναν ηθοποιό»! Και συνέχισε: «ο ηθοποιός που -απ’ ό,τι μαθαίνουμε- λέγεται George Clooney είναι μάλλον καλός τύπος, αν και κάπως ντροπαλός, αφού από την αρχή της σχέσης του με την Amal, είναι μάλλον δύσκολο να βρεις μια φωτογραφία της, χωρίς να τον δεις να περιφέρεται κάπου στο βάθος. Ελπίζουμε πως δεν θα την εμποδίσει να κατακτήσει τον κόσμο. Κατά τη γνώμη μας, αυτός ο τύπος έκανε την τύχη του».

Το περίεργο είναι πως το site απηχεί ακριβώς τις απόψεις και του ίδιου του Clooney, ο οποίος, τον τελευταίο 1 ½ χρόνο, δεν σταματάει να φωνάζει σε όλους τους τόνους πόσο περήφανος είναι για τη σύντροφό του. «Αγαπάω στ’ αλήθεια τη γυναίκα μου – είμαι πολύ περήφανος για όλα όσα κάνει. Και εφόσον είναι πιο έξυπνη από μένα, ο μόνος τρόπος για να λύσουμε τις διαφορές μας, είναι το μπρα ντε φερ. Είναι η μόνη ευκαιρία που έχω για να την κερδίσω, αλλιώς, αν η “μάχη” είναι πνευματική, θα χάσω. Αυτή είναι η έξυπνη στην οικογένεια» (Hello). «Eίναι μια γυναίκα υπέροχη, απολαμβάνω κάθε λεπτό της ημέρας που περνάμε μαζί και είμαι πολύ περήφανος να βρίσκομαι δίπλα της και να την παρακολουθώ να κάνει όσα κάνει – τη θαυμάζω απεριόριστα» (ΒΒC). «Είναι ένα υπέροχο ανθρώπινο πλάσμα. Ευαίσθητη και πονετική. Επίσης, τυγχάνει να είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Και έχει σπουδαία αίσθηση του χιούμορ» (Entertainment Tonight). «Είναι εντυπωσιακή και έχει μοναδική αίσθηση του στιλ. Δεν υπάρχει ούτε στιλίστας ούτε τίποτα, απλά εμφανίζεται έτσι, και δείχνει κούκλα. Και το κάνει, ενώ “τρέχει” ταυτόχρονα 11 υποθέσεις μαζί – στην κυριολεξία. Είναι εκπληκτική γυναίκα». Μόλις πριν από έναν μήνα, ο ηθοποιός δήλωσε στο περιοδικό Εsquire: «Ποτέ δεν έχω υπάρξει πιο ευτυχισμένος σε μια σχέση, ούτε κατά διάνοια. Στα 52 μου, βρήκα τον έρωτα της ζωής μου και είμαι πραγματικά ευτυχισμένος».

Από αυτόν τον πρόχειρο απολογισμό-καταγραφή είναι φανερό πως, σε ολόκληρη σχεδόν την glam χολιγουντιανή ιστορία δεν πρέπει να υπήρξε άντρας (και μάλιστα στην κατηγορία A-list star) περισσότερο ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Ή περισσότερο αποφασισμένος να διαφημίσει την ευτυχία του…

clooney5

ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ POWERCOUPLE

H ζωή, φαίνεται να είναι πάντα μια λαμπερή, ασυννέφιαστη βόλτα για τους «υπέροχους Clooneys» που, τον τελευταίο 1 ½ χρόνο, διατρέχουν την υφήλιο και αιχμαλωτίζουν τα φλας – πάντα στιλάτοι, καλοντυμένοι, χαμογελαστοί και αγκαλιασμένοι. Ο φακός τούς παρακολουθεί σε «ξαφνικές» βόλτες στη νυχτερινή Νέα Υόρκη, σε κοσμικά events, σε πάρτι, στο κόκκινο χαλί των Καννών (σ.σ. όπου η Amal έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση με λαμπερή Versace τουαλέτα με βαθύ, σέξι σκίσιμο), αλλά και σε επίσημες συναντήσεις με τους ισχυρούς της γης, προκειμένου να προωθήσουν θέματα που ενδιαφέρουν και τους δυο: με τον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron (σ.σ. η Amal πίεσε για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου του πρώην προέδρου των Μαλδίβων, Mohamed Nasheed, που είναι πελάτης της) και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, με την οποία οι Clooneys «αντάλλαξαν απόψεις» για πιθανές δράσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Πρόσφατα, το ζευγάρι έγινε δεκτό και από τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό, όπου ο George Clooney βραβεύτηκε για το φιλανθρωπικό του έργο.

Eίναι συναντήσεις, που -όπως είναι ευνόητο- καλλιεργούν αθόρυβα τον μύθο και εμπεδώνουν το ηγετικό προφίλ του «σούπερ-ζευγαριού». Το παιδί, που -αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα- θα έρθει σύντομα, θα συμπληρώσει την ευτυχία αλλά και το βιογραφικό του George Clooney: επιτυχημένος, δημοφιλής, κοινωνικά ευαίσθητος, ακτιβιστής, οικογενειάρχης και πατέρας. Ακριβώς όπως θα ‘πρεπε να είναι ένας υποψήφιος Αμερικανός πρόεδρος….

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS