CELEBRITIESSHOWBIZΓιατί το παιδί της Μαρκλ δεν θα γίνει πριγκιπόπουλο όπως τα παιδιά...

Γιατί το παιδί της Μαρκλ δεν θα γίνει πριγκιπόπουλο όπως τα παιδιά της Κέιτ;

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έγιναν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ μετά τον γάμο τους. Μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της Μαρκλ, το ενδιαφέρον του κόσμου επικεντρώνεται στο αν το παιδί τους – που θα είναι έβδομο στη σειρά για τον θρόνο – θα πάρει παρόμοιους τίτλους από την Βασίλισσα ή αν θα είναι και αυτά πριγκιπόπουλα όπως τα παιδιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευγενία, Μέγκαν, Κέιτ: Συγκρίνουμε τα φορέματα που έβαλαν στη γαμήλια δεξίωση

Η απάντηση είναι ότι ούτε τον τίτλο του πρίγκιπα θα πάρουν, ούτε του δούκα. Προς το παρόν, τουλάχιστον.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του παλατιού, τον τίτλο πρίγκιπας/πριγκίπισσα παίρνουν μόνο τα παιδιά του εγγονού της βασίλισσας που είναι διάδοχος του θρόνου.

Δηλαδή μόνο τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Μάλιστα, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια αλλαγή στους κανονισμούς για να πάρουν όλα τα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ τίτλο, γιατί κανονικά δικαιούνταν μόνο ο πρωτότοκος, πρίγκιπας Τζορτζ.

Ο Χάρι έχει θέση στη σειρά διαδοχής αλλά δεν είναι διάδοχος του θρόνου, δεν πρόκειται να βασιλέψει ποτέ. Άρα τα παιδιά του, προς το παρόν δεν μπορούν να έχουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Kate Middleton vs Meghan Markle: Ποια ντύθηκε καλύτερα στον γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας;

Όταν θα γεννηθεί ο μικρός ή η μικρή θα έχει τον τίτλο του Λόρδου, αν είναι αγόρι, ή της Λαίδης, αν είναι κορίτσι.

Όμως, αυτό θα αλλάξει όταν θα γίνει βασιλιάς ο Κάρολος. Αυτομάτως, τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, τότε, θα γίνουν εγγόνια του βασιλιά. Και άρα θα πάρουν αμέσως τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας (όπως πριγκίπισσες είναι τώρα η Ευγενία και η Βεατρίκη, κόρες του γιου της Ελισάβετ, πρίγκιπα Αντριου).

Μέχρι να γίνει ο Κάρολος βασιλιάς όμως, τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ θα αποκαλούνται Λόρδος και Λαίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS