CELEBRITIESSHOWBIZHappy travelling

Happy travelling

Σου φτιάχνουμε τη λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία και τους πιο ονειρικούς προορισμούς για αυτό το καλοκαίρι!

Από την Κούλλα Θεμιστοκλέους

Ινδικός Ωκεανός
Kudadoo Maldives Private Island, Μαλδίβες
Ο Lars Petre, ο Σουηδός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του resort, όχι μόνο εξέλιξε την πρώτη εταιρεία της χώρας με υδροπλάνα, αλλά ταυτόχρονα συν-διαχειρίζεται άλλα 9 ξενοδοχεία του νησιού. Στο Kudadoo, έχει δημιουργήσει το πρώτο ξενοδοχείο της χώρας που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια και το πρώτο all-inclusive luxury resort και όλα αυτά σε μία μικρή αμμουδιά με φοινικόδεντρα. Διατεταγμένα γύρω από ένα κυκλικό ξύλινο κατάστρωμα έξω στη θάλασσα, τα 15 δωμάτια μοιάζουν με ευρύχωρα παραδοσιακά γιαπωνέζικα σπίτια, τα οποία σχεδίασε ο Γιαπωνέζος αρχιτέκτονας Yumi Yamazaki από ξύλο, πέτρα και ψάθα με πλατιά βεράντα πισίνα και σκάλα για βουτιές στην εξωτική θάλασσα. Ο όρος all-inclusive εδώ αποκτά την αληθινή του σημασία, αφού συμπεριλαμβάνει από δίωρες θεραπείες στο εξωτερικό spa, υπηρεσίες μπάτλερ, jetskiing, ψάρεμα γαστρονομικές λαιμαργίες από τον Γάλλο σεφ Antoine Lievaux, (δούλεψε μαζί με τους Joël Robochon και Alain Ducass). Ασυνήθιστο -αλλά συμβαίνει- χάρη στα 989 φωτοβολταϊκα που καλύπτουν τον χώρο, δεν υπάρχει ούτε μία γεννήτρια που να ακούγεται. Το μόνο που ακούγεται είναι το κύμα που σκάει στις αμμώδεις λευκές παραλίες και οι καρύδες που πέφτουν κάθε τόσο.

» kudadoo.com.

 

Ντουμπάι, Ην. Αραβικά Εμιράτα
Mandarin Oriental Jumeira
Η φημισμένη αλυσίδα ξενοδοχείων Mandarin Oriental προφανώς έκανε καλά το homework της, πριν την «εμφάνισή» της στη Μέση Ανατολή. Η βαριά πολυποίκιλτη κουλτούρα της περιοχής των εύπορων Jumeirah συναντάται παντού. Αυτό αποδεικνύουν έμπρακτα οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι, οι οποίοι εναγωνίως αποτείνονται για να κάνουν μία κράτηση στο Noor lounge για να χαζέψουν το ηλιοβασίλεμα ή στο ιαπωνικό steakhouse Netsu, όπου ανάμεσα στα εξαιρετικά πιάτα που μοιράζονται, θα βρουν λίγο χρόνο να τελειοποιήσουν τη φωτογραφία που τράβηξαν στο λόμπι λίγο πριν την ανεβάσουν στο Instagram: Ένα δάσος με φώτα, ένας διάδρομος από μπρούντζινα δέντρα από τα οποία κρέμονται σαν φύλλα 900 κρυστάλλινα λαμπάκια είναι το σημείο αναφοράς στην είσοδο του πολυτελούς ξενοδοχείου. Μία αρχιτεκτονική συμμετρία με υπογραφή του interior designer Jeffrey A. Wilkes, του «βασιλιά» στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων ξενοδοχείων -στα φημισμένα project του συμπεριλαμβάνονται το The Mandarin Oriental στην Μπανγκόκ και το the Taj Mahal Palace στη Βομβάη. Ο σούπερ σταρ Πορτογάλος σεφ José Avillez έφερε μαζί του τον αέρα της επιτυχίας από το δικό του βραβευμένο -με Michelin αστέρι – στο χώρο της εστίασης του ξενοδοχείου. Βάλε στην τσάντα σου το μαγιό σου, αν καταφέρεις να κλείσεις τραπέζι στο εστιατόριο Tasca, ειδικά το μεσημέρι, γιατί εκεί θα ανακαλύψεις το καλά κρυμμένο μυστικό του ξενοδοχείου: την πισίνα υπερχείλισης στην οροφή του.

» mandarinoriental.com/dubai.

 

Ευρώπη, Little Beach House
Βαρκελώνη, Ισπανία 
Χρειάζεται φαντασία και ευαισθησία για ένα global brand να μετατρέψει ένα πολύ αγαπημένο για τους ντόπιους χώρο σε ένα κομψό μικρό παραλιακό ξενοδοχείο, χωρίς να παραποιήσει τον τοπικό χαρακτήρα του. Το Soho House κατάφερε ακριβώς αυτό με την άφιξή του στη Βαρκελώνη. Χτίστηκε τη δεκαετία του 1950, σε στυλ αρτ ντεκό, βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία στο Garraf -μισή ώρα νότια της Βαρκελώνης – γεμάτη από λόφους που καλύπτονται από χαμηλή βλάστηση και πεύκα. Η ομάδα που το ανέλαβε σχεδιαστικά μετέτρεψε τα τραπέζια που υπήρχαν ήδη στο παλιό ξενοδοχείο για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που αποπνέει ηρεμία με χειροποίητη διακόσμηση από φυσικό ξύλο, σε συνδυασμό με το αναγνωρίσιμο στυλ του ομίλου. Υπάρχουν μόνο 17 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός διπλού υπνοδωματίου με ιδιωτική βεράντα, έτσι ώστε να μείνεις αν επιθυμείς με φίλους σου. Στο εστιατόριο, όπου το μεσημεριανό γεύμα επιλέγεται από έναν πάγκο που λειτουργούσε σαν πάγκος επιλογής ψαριών οι θαμώνες γίνονται ένα. Οι μουσικές επιλογές των DJs στο μπαρ – ένας εκπληκτικός χώρος όπου τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή αφήνουν την αύρα της θάλασσας να μπει- δίνουν ρυθμό στις νύχτες σου. Η ατμόσφαιρα στο Garraf είναι off-beat. Με το που άνοιξε τις πόρτες του, το Soho House έδωσε στην πόλη μία αστική πολυπλοκότητα και την ανάλογη προσοχή από τους ντόπιους.

» littlebeachhousebarcelona.com.

 

 

Κεντρική και Βόρεια Αμερική
Islas Secas Resort, Παναμάς
Ένα ολόκληρο αρχιπέλαγος δικό σου σε ένα από τα πιο τραχιά όμορφα και απρόσιτα μέρη του κόσμου , όπως το Islas Secas, ένα retreat που αποτελείται από 9 σπιτάκια και 14 ακατοίκητα νησιά στο ν κόλπο Chiriqui του Παναμά είναι ένα σπάνιο παράδειγμα ενός ξενοδοχείου που προσφέρει υψηλού επιπέδου service και ιδιωτικότητας που πραγματικά θα σε κάνει να αισθανθείς ότι είσαι ο μοναδικός επισκέπτης, αν και άλλοι άνθρωποι θα βρίσκονται ήδη εκεί. Είναι περιπετειώδες αλλά όχι υπερβολικό, με eco friendly προθέσεις αλλά όχι απείρακτο και πολυτελές αλλά όχι τόσο υπερβολικό. Απόδειξη; Το resort λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια αλλά το κλιματιστικό δεν κάνει διακοπές. Πέρασε την ημέρα σου ψαρεύοντας ή κάνοντας καταδύσεις ή παίξε σκάκι στο Lounge, εμπνευσμένο από τον Hemingway. Τα δωμάτια και το κυρίως κομμάτι του resort έχουν σχεδιαστεί πολύ προσεγμένα από τον Tom Scheerer, έναν αρχιτέκτονα που ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική και διακόσμηση παραθαλάσσιων θερέτρων. Κυρίαρχο στοιχείο της διακόσμησης είναι η ψάθα, το βαμβακερό και άλλα υλικά της φύσης και οι συρόμενες πόρτες έχουν απρόσκοπτη θέα τη θάλασσα .

» islassecas.com.

 

Τελ Αβίβ/Ισραήλ
The Jaffa
Η ιστορική γειτονιά της Jaffa έχει γίνει σημείο αναφοράς για ντόπιους και επισκέπτες στην πόλη του Τελ Αβίβ. Στους πλακόστρωτους δρόμους της θα ανακαλύψεις από cool μπαρ, επώνυμες μπουτίκ μέχρι γωνίες ντόπιων δημιουργών, όλα στη σκιά των τειχών που έχουν ιστορία 4000 χρόνων. Έτσι σωστά το ξενοδοχείο που «μοιράζεται» το όνομά του με την περιοχή λειτουργεί ως ο μικρόκοσμος της. Ο βραβευμένος αρχιτέκτονας John Pawson και η ομάδα του αφιέρωσαν 10 χρόνια για να προσαρμόσουν την αισθητική του ξενοδοχείου στη σύγχρονη εποχή, χωρίς ταυτόχρονα να χάσει την παλιά του ταυτότητα, το εν λόγω κτήριο όπου στο παρελθόν στεγαζόταν ένα μοναστηριακό νοσοκομείο. Μάλιστα στο λόμπι ανακαλύφθηκαν ερείπια ενός φρουρίου των Σταυροφόρων από τον 13ο αιώνα, τα οποία αναδείχθηκαν και έγιναν μέρος του λόμπι μαζί με πίνακες του Άγγλου καλλιτέχνη Damien Hirst. Εκτός από το design και την ιστορία που κουβαλά σαν χώρος το ξενοδοχείο, ο επισκέπτης στα συν μπορεί να βάλει τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ στο μπαρ με τις καφέ σουεντ Cini Boeri Botolo πολυθρόνες και το μαυρόασπρο πάτωμα, αλλά και τη γαστρονομική εμπειρία της φημισμένης αλυσίδας εστιατορίων New York’s Major.

» thejaffahotel.com.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS