CELEBRITIESSHOWBIZΗ Melania δεν είναι αυτή που νομίζουμε

Η Melania δεν είναι αυτή που νομίζουμε

Μια φοβισμένη γυναίκα ή μια ψυχρή ρεαλίστρια, που ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, έχει ισχυρή άποψη και παίζει τα media «στα δάχτυλα»; Η νέα βιογραφία της Melania Trump ανατρέπει όσα ξέραμε για την πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Από την Κάλλια Καστάνη

Αν κάτι ξέρει να κάνει καλά η πρώτη κυρία των ΗΠΑ είναι να παίζει με τις εντυπώσεις – το απέδειξε και πρόσφατα, όταν «πρόβαλε» στα media, δύο πολύ διαφορετικά της πρόσωπα, στη διάρκεια μιας, μόλις, εβδομάδας.

Στις αρχές του μήνα, στη δεξίωση της βασίλισσας Elizabeth, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, ήταν η σαγηνευτική Melania – η color blocking εμφάνισή της (σ.σ. η κάπα Valentino σε έντονη, κίτρινη απόχρωση που συνδύασε με μοβ magenta φόρεμα και ασορτί suede γόβες Christian Louboutin), τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα και έκανε τις fashion bloggers να παραληρούν. Aλλά, λίγες μέρες αργότερα, όταν μια γνωστή συνταγματολόγος, «τόλμησε» να κάνει ένα κακόγουστο λογοπαίγνιο με το όνομα του γιου της, Baron (σ.σ. είπε κάτι σαν «ο πρόεδρος Τrump μπορεί να ονομάσει τον γιο του Βaron, αλλά δεν μπορεί να τον κάνει βαρόνο»), η Melania έδειξε το «σκληρό» υλικό που κρύβεται κάτω από το βελούδινο χαμόγελό της, ανεβάζοντας στον λογαριασμό της στο Twitter, το ακόλουθο σχόλιο:

«Η ιδιωτικότητα πρέπει να αναγνωρίζεται σε ένα ανήλικο παιδί και να μην το εμπλέκουν στην πολιτική. Pamela Carlan θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον πολύ -οργισμένο και προφανώς μεροληπτικό- δημόσιο εκμαυλισμό που επιχείρησες και για το ότι χρησιμοποίησες ένα παιδί γι’ αυτό». Εννοείται πως, μετά απ’ αυτό, η συνταγματολόγος ζήτησε συγγνώμη…

EΛΕΥΘΕΡΗ, MELANIA
Aπό την πρώτη στιγμή που η Μelania εμφανίστηκε στο πλευρό του νέου προέδρου της Αμερικής, στην τελετή ορκωμοσίας -ψηλόλιγνη, και αφάνταστα κομψή μες στο baby blue Ralp Lauren σύνολό της – τα social media πήραν φωτιά. «Πολύ όμορφη», «Βαρετή», «Τι να κρύβει άραγε πίσω απ’ αυτό το άδειο, γυάλινο βλέμμα;», «Η πρώτη κυρία δείχνει τρομοκρατημένη. Φώναξέ με, αν χρειάζεσαι βοήθεια», ήταν τα σχόλια. Έπειτα, κάποιος παρατηρητικός χρήστης του Twitter, ανέβασε ένα μικρό βιντεάκι, που την έδειχνε να σκύβει το κεφάλι γεμάτη θλίψη, τη στιγμή που ο Trump της γύριζε την πλάτη. Αυτό και μερικά ακόμα παρόμοια περιστατικά, έγιναν αφορμή για να γεννηθεί μια ολόκληρη παραφιλολογία. Πως η Melania πάσχει από κατάθλιψη, πως είναι μια κακοποιημένη γυναίκα, μία σύζυγος- τρόπαιο, όμηρος μες στο «χρυσό κλουβί», που έφτιαξε για κείνη ένας πανίσχυρος άντρας. Τα hashtags #SadMelania και #FreeMelania έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Free, Melania» («Απελευθερώστε τη Μelania» ή μήπως «Ελεύθερη, Μelania»;), είναι και ο τίτλος της νέας «μη εγκεκριμένης» βιογραφίας της πρώτης κυρίας, που υπογράφει η διαπιστευμένη ρεπόρτερ του CNN στον Λευκό Οίκο, Kate Bennett. Είναι ένας αμφίσημος τίτλος – με την προσθήκη του κόμματος ανάμεσα στις δύο λέξεις, η Bennett φαίνεται να υπονοεί πως η Melania παραμένει αυτόνομη ακόμα και μες στο ασφυκτικό περιβάλλον όπου ζει . Όπως και να ‘χει, ώρες, μόλις, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, φρόντισε να το καταγγείλει ως «λανθασμένο» και «ψευδές», σημειώνοντας την «έκπληξη» της κυρίας Trump. «Η ομάδα μας συνεργάστηκε καλή τη πίστει με την Kate περιμένοντας ότι έκανε μια ειλικρινή δουλειά. Δυστυχώς, περιλαμβάνει αρκετές λάθος λεπτομέρειες και απόψεις, καθώς η κυρία Bennett μίλησε με αρκετούς ανώνυμους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την πρώτη κυρία».

Η συγγραφέας, σε πρώτη φάση, επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν το ζεύγος Τrump να κοιμάται όχι μόνο σε χωριστές κρεβατοκάμαρες, αλλά και σε διαφορετικό όροφο του Λευκού Οίκου – ο Donald στον δεύτερο και η Μelania σε ένα διπλό δωμάτιο του τρίτου ορόφου, στη σουίτα όπου παλαιότερα έμενε η μητέρα της Μichelle Obama, Marian Robinson – έναν χώρο με ιδιωτική αίθουσα γυμναστικής και ευρύχωρο «glam room», όπου ετοιμάζεται για τις δημόσιες εμφανίσεις της. Όπως εξηγεί η Bennett «είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος και η σύζυγός του είναι δύο άνθρωποι που τους αρέσει να έχει ο καθένας την ιδιωτική του γαλήνη. Κι αυτό δεν πρόκειται να το αλλάξει ούτε το γεγονός ότι ζουν στην πιο διάσημη λευκή γυάλα του κόσμου».

Το βιβλίο αναφέρεται εκτενώς και στην περιπέτεια υγείας της Melania, η οποία τον Μάιο του 2018, νοσηλεύθηκε επί μία εβδομάδα σε νοσοκομείο για αφαίρεση όγκου σε έναν από τους δύο νεφρούς της – ένα ιατρικό «θέμα», σαφώς πιο σοβαρό από ό,τι είχε άφησε να εννοηθεί, τότε, ο Λευκός Οίκος.
Η FLOTUS, φαίνεται πως δεν έχει ιδιαίτερα θερμή σχέση με την Karen Pence, τη σύζυγο του αντιπροέδρου Michael Pence αλλά ούτε και με την Ivanka Trump, η οποία συχνά «εισβάλλει» στον χώρο της» και επιχειρεί να την υποκαταστήσει, αναλαμβάνοντας ρόλο πρώτης κυρίας στο πλευρό του πατέρα της. Μάλιστα, η Bennett θεωρεί πως το μυστηριώδες logo «Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει. Εσένα;», στο jacket που φορούσε η Μelania κατά την επίσκεψή της στα μεξικάνικα σύνορα, τον Ιούνιο του 2018, απευθυνόταν στη φιλόδοξη Ivanka. Κατά τα φαινόμενα, η πρώτη κυρία συνηθίζει να στέλνει κρυπτογραφημένα μηνύματα με τα ρούχα που επιλέγει. Για παράδειγμα, όταν φορά κοστούμια ή παντελόνια είναι βέβαιο πως είναι θυμωμένη ή έχει καυγαδίσει με τον σύζυγό της, μια και στον Donald Trump αρέσουν οι γυναίκες που φορούν στενές, κοντές και σέξι φούστες…

 

Η MELANIA ΚΑΙ Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Το πιο πιπεράτο κομμάτι της βιογραφίας, αφορά τις γυμνές φωτογραφίες της Μelania – φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί το 1996 και δημοσιεύτηκαν στη «New York Post» τον Ιούλιο του 2016, τρεις μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές. H Bennett υποστηρίζει πως πίσω από τη δημοσίευση των φωτογραφιών βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Trump, Roger Stone – και πως ήταν ένας αντιπερισπασμός κατ’ εντολή του ίδιου του νυν Προέδρου, προκειμένου να στρέψει μακριά του τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας. «Η θεωρία λέει ότι ο Τrump προσπαθούσε να ανατρέψει υπέρ του τις εντυπώσεις από μια κακή εβδομάδα στην προεκλογική του καμπάνια. Και έκανε ό,τι κάνει συνήθως όταν θέλει να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον: ρίχνει στα ΜΜΕ κάτι καινούριο και περιμένει να δει αν το κόλπο του θα πετύχει. Αυτή τη φορά, όμως, η ιδέα του να βγάλει στη φόρα την ίδια του τη γυναίκα γυμνή ήταν τόσο χυδαία και οι φωτογραφίες τόσο κακής ποιότητας, ώστε τα media ασχολήθηκαν με αυτές ελάχιστα. Όσο για τη Μelania, σύμφωνα με φίλους της, αρνείται να πιστέψει ότι ο σύζυγός της θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο».

Κατά τα άλλα η Βennett -η οποία για την έρευνά της έφτασε ως τη Σλοβενία και πήρε συνεντεύξεις από φίλους και παλιούς συνεργάτες της πρώτης κυρίας- υποστηρίζει πως η Μelania, δεν είναι ούτε φοβισμένη, ούτε καταθλιπτική, δυστυχισμένη ή κρατούμενη σε χρυσό κλουβί. Η ανεξιχνίαστη έκφρασή της, λέει, έχει να κάνει μάλλον με την ελαφρώς μυστικοπαθή κουλτούρα της χώρας στην οποία μεγάλωσε. Κι αν και δεν μιλάει συχνά δημοσίως, ιδιωτικά έχει ισχυρή άποψη για πολλά θέματα, την οποία εκφράζει στον σύζυγό της, με τον οποίο μιλάει πολλές φορές, καθημερινά, στο τηλέφωνο. Για την ακρίβεια -σημειώνει η Bennett- «η Μelania είναι η μόνη που μπορεί να πει στον Πρόεδρο “κατάμουτρα” αυτό που σκέφτεται». Και σε ό,τι την αφορά παραμένει ρεαλίστρια, πράγμα που αποκαλύπτει περίτρανα και ένα επεισόδιο που παραθέτει η συγγραφέας στο βιβλίο της.

«To 2005, πριν παντρευτεί, η Μelania είχε προσκληθεί να δώσει μια ομιλία στο Τμήμα Επιχειρηματικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. …[..] Kατά τη διάρκεια της ομιλίας, η Μelania ρωτήθηκε από κάποιον, ιδιαίτερα τολμηρό παριστάμενο, το εξής: “Θα ήσουν με τον Τrump εάν δεν ήταν πλούσιος;”. Και εκείνη, εντελώς απτόητη, κάρφωσε τον ερωτώντα με το παγερά γαλάζιο βλέμμα της και είπε: “Αν εγώ δεν ήμουν όμορφη, πιστεύεις ότι αυτός θα ήταν μαζί μου;”».

Καίριο χτύπημα, από μια ικανή «παίκτρια». Ακόμα κι αν δεν επισημαίνεται στο βιβλίο, είναι σαφές πως ο γάμος με έναν άντρα σαν τον Donald Trump -και μάλιστα, ένας γάμος που διαρκεί 15 χρόνια- απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες επιβίωσης. Κανένα, φοβισμένο, άμυαλο κοριτσάκι δεν θα τα κατάφερνε…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS